Helt ny serie

af fluorescerende rød sikkerhedsbeklædning
MASCOT® SAFE YOUNG - Fluorescerende rød
11. September 2009

Årets helt store nyhed for entreprenører og andre brugere af fluorescerende sikkerhedsbeklædning er MASCOTs lancering af MASCOT® SAFE YOUNG. En helt ny serie af fluorescerende arbejdstøj, hvis banebrydende egenskab er den nye farve – fluorescerende rød.

Tanken bag den nye serie var at skabe et alternativ til den traditionelle gule eller orange farve, som mange forbinder med entreprenører og kommunale arbejdere. Administrerende direktør, Michael Grosbøl, fortæller: »Tidligere har brugere af sikkerhedsbeklædning kun kunnet vælge imellem farverne gul og orange. Da fx orange ofte knyttes til bestemte brancher i folks bevidsthed, oplevede MASCOT et behov fra brugerne for at adskille sig fra andre brancher via beklædningen, og det behov imødekommer MASCOT nu med vores helt nye serie«.

Moderne og funktionel

MASCOTs produktudviklere har med den røde farve sat en helt ny dagsorden for, hvordan den synlige sikkerhedsbeklædning kan se ud. Designet er moderne og med samme funktionelle detaljer, som brugeren kender fra MASCOTs ikke-fluorescerende arbejdstøj. Sammenspillet mellem den nye farve og det moderne design resulterer i en produktserie med ekstra høj sikkerhed, super komfort og smart look. På jakkerne går den lodrette refleks fx helt ned forbi brystlommerne og skaber ekstra synlighed. De vandrette reflekser er til gengæld blevet drejet lidt, så de får en lille hældning – samme høje synlighed og sikkerhed og en super smart detalje, som gør noget nyt for udseendet. »Det er MASCOTs første serie af sikkerhedstøj, hvor reflekserne er placeret på skrå. Det giver designmæssigt et flot og anderledes udseende samtidig med, at tøjet opfylder gældende sikkerhedskrav«, forklarer Michael Grosbøl.

Smudsafvisende og lang holdbarhed

Den fluorescerende røde farve brydes af en stilfuld antracitgrå kontrastfarve, der skaber et unikt helhedsindtryk og moderne udseende. Den mørke kontrastfarve er strategisk placeret på de steder, hvor tøjet er mest udsat for snavs. De fleste af MASCOT® SAFE YOUNGs produkter er desuden Teflon® behandlede, hvilket gør dem ekstra smudsafvisende og dermed nemme at rengøre – også et element, der bidrager til sikkerheden. MASCOTs produkter har som sædvanligt slidstyrken i højsæde med ekstra forstærkninger på udsatte steder og trenålssømme i syningerne. Den fluorescerende røde farve bibeholdes vask efter vask, så brugeren ikke skal bekymre sig om tøjets synlighed og dermed sin egen sikkerhed.

Komfortabel og certificeret

Produkterne er skabt til en hverdag i bevægelse. Blandt de detaljer, der gør produkterne ekstremt komfortable er den lave talje og de faconsyede knæ på seriens forskellige bukser og jakkernes formskårede ærmer. Michael Grosbøl fortæller: »Der er tænkt på brugeren hele vejen igennem produktudviklingen, så brugeren ikke kun får en sikkerhedsbeklædning, der er synlig, men også et sæt arbejdstøj, der er behageligt at have på og har plads til alt det nødvendige værktøj«. Nyudviklede detaljer gør produkterne i MASCOT® SAFE YOUNG endnu mere attraktive. En nykonstrueret indvendig telefonlomme i overallsmækken holder telefonen på plads i foroverbøjede arbejdsstillinger, og seriens pilotjakke har en specialudviklet hætte, som følger hovedets bevægelser, når man drejer hovedet. Der er virkelig skruet op for både sikkerhed, komfort og sofistikerede, anvendelige detaljer.

MASCOT® SAFE YOUNG rummer både arbejdsbukser, overall, arbejdsjakke, håndværkerbukser, en softshelljakke, en pilotjakke og en parka. De sidstnævnte er selvfølgelig både vind-, vandtætte og åndbare, så de holder kulden ude og regulerer kroppens varme. Alle produkter er certificeret og godkendt efter EN 471.