Grundig udvikling

er baggrund for helt ny serie af arbejdstøj
Presse 2010 - MASCOT® INDUSTRY
25. Oktober 2010

Hvad vil I have? Sådan lød spørgsmålet til de mange vaskerier og store slutbrugervirksomheder, som MASCOTs designere og produktudviklere var ude og besøge i 2009.

MASCOT havde sat sig noget for: Nemlig at udvikle den perfekte serie af arbejdstøj til industriens brugere og vaskerier.

Brugerinspireret design er en vigtig del af MASCOTs udviklingsproces. Derfor foregår en ganske stor del af udviklingsprocessen ude hos brugerne. På produktudviklingsafdelingens besøg hos vaskerier i forskellige lande fik man mange vigtige tilkendegivelser fra de adspurgte. Men faktisk gav det visuelle indtryk også afgørende input til produktudviklingen af den nye industriserie.

Fokus på industrien

»Bare ved at kigge os omkring på vaskerierne fik vi mange indikationer af, hvordan vi kunne skabe en bedre løsning. Vi så meget slidt og falmet arbejdstøj, der så kedeligt ud selv efter få gange vask«, fortæller chef for MASCOTs produktudviklingsafdeling, Lena Bay. »Tøjet holdt ikke formen og hjørnerne på lommeklapperne flappede op. Det er jo ikke noget, der har den store betydning rent funktionsmæssigt, men for os er perfektion i både funktion og udseende et mål«.

Hos slutbrugervirksomhederne

Netop udseendet er noget, der er øget fokus på hos slutbrugerne. Industriens medarbejdere har været vant til ordinært arbejdstøj med få funktioner – og som regel i kobolt. Den tid er forbi, og nu kræver også industriens brugere at have høj bevægelsesfrihed i arbejdstøj, der passer præcis til deres funktion. »Ifølge slutbrugervirksomhederne er drømmekollektionen en smart, prisdygtig og ikke overdesignet serie med forskellige typer produkter til forskellige arbejdsfunktioner«, fortæller chefdesigner Helle Bruhns. Og netop at forskellige personer kan vælge forskelligt arbejdstøj og stadig have et fælles udseende er nye krav fra industrislutbrugerne. I dag betyder det også noget, at man kan føle sig som en del af virksomhedens corporate identity via tøjet.

Hos vaskerierne

Arbejdstøj, der anvendes af store industrivirksomheder, bliver ofte industrivasket på store vaskerier. Det var således også vigtigt at tage vaskerierne med på råd. »Vores mål var at udvikle en serie, hvor ingen vaskerier kan pege på noget, som kunne have været gjort bedre«, fortæller Lena Bay, som fik nyttig viden med fra især en række store tyske vaskerier. Og det er noget af et krav at stille, når man har at gøre med beklædning, der skal kunne klare hyppige industrielle vaske- og tørreprocesser. Vaskerierne havde også mange ønsker og krav til fx stropper til ophængning, udeladelse af burrebånd, som stoppes til ved vask og nemt udskiftelige knapper.

2010 Presse - Ansatte: Produktudviklingschef Lena Bay (stående) og andre fra produktudviklingsafdelingen under arbejdet med MASCOT® INDUSTRY.

Den helt store satsning

Hos MASCOT er man glad for at kunne sige, at alle behov er blevet opfyldt med den nye serie med det passende navn MASCOT® INDUSTRY. Men det er faktisk ikke det hele, for MASCOT har også for første gang på markedet lanceret produkter specielt designet til industrien, der er lavet i en kanvas-vævning. Kanvas er en vævestruktur, der er en smule mere åben i strukturen end fx den traditionelle industrivævning twill, som dog også er repræsenteret i den nye serie. Kanvassen er dermed mere luftig og velegnet inden døre og i lune omgivelser. Den har et groft og lidt anderledes, cool look, der ser nyt og frisk ud sammen med nogle diskrete kontrastsyninger. Vævestrukturen gør faktisk også buksen lettere, og da vaskerierne vasker pr. kilo er det en vigtig detalje og fortjeneste, da der så også vaskes flere stk. beklædning pr. vask. Og det er jo også godt for miljøet.

Tested to work

MASCOT har gennem snart en del år haft ’tested to work’ som slogan og arbejdsstrategi. Og det er ikke bare varm luft, for hver eneste metervare og hvert eneste produkt bliver faktisk testet grundigt både i laboratoriet og i virkeligheden, før det masseproduceres. Der skulle således rigtig mange test i laboratoriet til for at finde den helt rigtigt konstruerede kanvasvævning, som kan holde til den hårde industrivaskeproces og stadig se præsentabelt ud bagefter. Pasformen er herefter testet af MASCOTs store brugerpanel, som har haft prototyper af tøjet på i deres daglige arbejde. De melder løbende tilbage med oplevelser og forbedringsmuligheder i testperioden. Sidst men ikke mindst har opsyede modeller i alle farver været sendt til test på vaskerier for at sikre, at tøjet nu også stod distancen i virkeligheden. Først herefter er tøjet sendt til masseproduktion, og det er blandt andet den lange research og testfase, der gør, at MASCOT helst bruger op til 18-24 måneder på at udvikle produkter fra den første ide opstår. Man vil være sikre på, at tøjet er absolut ’tested to work’ i alle henseender, inden det lanceres.

MASCOT® INDUSTRY - Arbejdsbukser - Presse 2010 Det har været et stort ønske at finde en kanvaskvalitet, der var god nok til at kunne anvendes i en serie af tøj til industriens brugere. Kanvas har en grov struktur, der giver et cool look, og den er meget behagelig at have på. Og så kan den klare en industriel vaske- og tørreproces og holde form og farve – og det er første gang i branchen.

Fakta om MASCOT® INDUSTRY

MASCOTs nye serie til industriens brugere, MASCOT® INDUSTRY tæller i alt 22 produkter. Det drejer sig primært om kanvasprodukter – både almindelig arbejdsbeklædning og vinterbeklædningsdele, men der er også nogle få twill-produkter, som problemfrit kan matches med kanvasprodukterne. Blandt twillprodukterne er der blandt andet en kedeldragt med en helt nyudviklet pasform. Produkterne er nu hos forhandlerne, og findes i større byggemarkeder og andre steder, hvor du ellers finder dit arbejdstøj.

Arbejdstøj - MASCOT® INDUSTRY - 2010