MASCOT i Dakar Rally

2015
Bil - DAKAR RALLY - 2014
18. December 2014

For 37. gang retter alverdens Dakar Rally-entusiaster blikket mod et ræs af dimensioner, når starten går i Buenos Aires den 4. januar 2015. Og denne gang er MASCOT med i løbet.

Det er syvende gang det traditionsrige Dakar Rally afvikles på Sydamerikansk jord. 414 forskellige køretøjer i forskellige kategorier stiller til start, og kørerne skal i alt tilbagelægge over 9000 km. Fra Argentinas hovedstad kører motorcykler, trucks og buggyer/quads vestpå gennem Chile, op og ind i Bolivia, og retur til målet i Buenos Aires.

MASCOT har gennem flere år leveret tøj til Tim Coronels mekanikerteam under Dakar. Dette år er heldigvis ingen undtagelse. For mekanikerne har selv bedt om at få MASCOT-beklædning igen. Hos MASCOT er man stolt af at blive foretrukket til dette arbejde, som foregår under nogle helt særlige forhold.

For det kræver en hel del at være mekaniker under Dakar. Media Manager for Maxxis Dakar Team, Martijn van Oort fortæller:

»Mekanikerne har en hård opgave i løbet af Dakar Rally. De får næsten ingen søvn og er altid på arbejde. Når arbejdet med buggyen er overstået, er mekanikerne ansvarlige for at få lastbilen med reservedele frem til næste destination til tiden. Her skal de bygge deres værksted op igen, og så er det ellers bare med at vente på køretøjerne.

DAKAR RALLY - 2015 - sneak peak

Det er afgørende for mekanikerne, at deres arbejdstøj er behageligt og nemt at arbejde i. I Sydamerika er det generelt varmt, men de står faktisk over for alle former for vejr. Fra varmen i ørkenen til kulde - nogle gange endda sne – i bjergene i Chile. I Argentina kan det være ganske vådt, så det er også vigtigt, at de har tøj, der tørrer hurtigt.

Overordnet er det ekstremt krævende arbejde, så deres arbejdstøj skal være slidstærkt. Selvfølgelig er det også vigtigt, at mekanikerne ser præsentable ud for sponsorerne. Dakar Rally sendes via tv til hele verden, og de vil være i spotlightet gennem hele løbet.«, siger Martijn van Oort.

Beklædning - DAKAR 2015

For kun sjette gang i historien er ruten en runde, som starter og stopper samme sted (Buenos Aires). En anden detalje i år er, at de forskellige kategorier har forskellige hviledage. Med andre ord bliver der kørt ræs hver eneste dag fra den 4.-17. januar.

MASCOT ønsker alle deltagere og teams et fantastisk Dakar Rally 2015.