MASCOT har valgt bygherrerådgiver

til domicilbyggeri
Headquarters 2015 - MASCOT® WORKWEAR
15. Juni 2015
Det bliver det Herning-baserede MJT, der kommer til at lede MASCOTs domicilbyggeri. Første spadestik tages i efteråret.

Mere end 30.000 m2 skal etableres vest for Silkeborg, når MASCOT går i gang med at bygge nyt domicil i efteråret. Byggeriet vil blive udbudt i fag- og storentrepriser. Til at stå for udbud og byggeledelse har MASCOT indgået et samarbejde med MJT. Det bliver således MJT, der skal stå for den overordnede styringsrolle på byggeriet.

Pårup HQ - 2015 Tegning

MASCOT i kyndige hænder

»Vi glæder os meget over, at de grundlæggende aftaler på byggeriet nu er i hus, så vi kan komme i gang«, siger administrerende direktør for MASCOT, Michael Grosbøl. »Vi er i kyndige hænder med MJT, som, vi har valgt, skal stå for alt det praktiske omkring udbud, planlægning, kontakt til rådgivere og entreprenører samt den daglige ledelse af byggepladsen. Vi vil dog selvfølgelig være med i de endelige beslutningsprocesser«, siger en glad direktør, der ikke lægger skjul på, at han glæder sig meget til at samle de seks nuværende Silkeborg-adresser i det nye domicil.

Et af de mest markante byggerier

Hos MJT er begejstringen også stor: »Det bliver et fantastisk byggeri, og vi glæder os meget til at komme i gang. Det bliver et af de mest markante byggerier, vi har været involveret i«, fortæller direktør hos MJT, Henning Moeskjær. MJT er ellers vant til at håndtere store lagerprojekter og er desuden præmieret for blandt andet boligprojektet Grøndahlsparken og B&O-bygningen i Herning. Opgaven udføres med baggrund i MJTs 360-model, hvor bygherre får rådgivning hele vejen rundt - fra valg af entrepriseform, indkøb til koordinering af leverancerne. »Det bliver en stor opgave, og derfor får vi også brug for at forstærke os med erfarne byggeledere til at supplere vores eksisterende organisation«, siger Henning Moeskjær videre.

Tegning - Inside HQ

Kæmpe fordel for MASCOTs kunder

MASCOT valgte at trykke på pauseknappen for domicilbyggeriet under den finansielle krise, hvor man i stedet valgte at udvikle øvrige områder af forretningen, fx med etablering og bygning af nye produktionsfaciliteter i Laos. Men nu er der fuld fokus på domicilbyggeriet, og i særdeleshed det automatiserede højlager. Michael Grosbøl betoner, at det nye lager bliver en kæmpe fordel for MASCOTs kunder: »Vi har i forvejen en meget høj leveringsevne fra dag til dag på 98%. Men med det nye lager er der plads til langt flere varer, og vi kommer til at håndtere ordrer endnu mere effektivt«, siger Michael Grosbøl.

Placering i trafikalt smørhul

MASCOTs domicil er tegnet af arkitektfirmaet CF Møller og projekteret i samarbejde med ingeniørfirmaet Midtconsult. Nybyggeriet bliver et ganske markant byggeri ved motorvejen mellem Silkeborg og Herning, netop hvor den krydser hovedvej 13 mellem Vejle og Viborg. Det kommer til at ligge på en 440.000 m2 stor naturgrund og sammenfletter ca. 10.000 m2 administration og godt 20.000 m2 automatiseret højlager og logistik- og servicefaciliteter. Alle faciliteter samler sig omkring et atrium - et samlende torverum - der skærer sig ned igennem bygningen og skaber en fælles platform for de interne arbejdsgange mellem virksomhedens afdelinger.

Pårup - Tegning - 2015

Moderne faciliteter

At samle MASCOTs afdelinger under ét tag er ikke noget, Michael Grosbøl er ene om at se frem til. Medarbejderne glæder sig i dén grad også: »Alle får en langt mere effektiv hverdag, når man kan møde sine kolleger ansigt til ansigt i de moderne faciliteter. Bygningen er designet og indrettet, så den styrker og støtter vores naturlige arbejdsprocesser. Det bliver en kæmpe forbedring i forhold til i dag, hvor vi har til huse på flere forskellige adresser som følge af knopskydningen efter mange år med vækst. Der er arbejdet meget med ergonomi, lys og lyd, så det bliver en fantastisk bygning at opholde sig i«, siger den administrerende direktør om det nye domicil, der rummer alle moderne faciliteter som fx kantine med udsigt over den jyske højderyg fra ca. 22 meters højde og et fitnesscenter.