Nytårsfest

i MASCOT Vietnam
Nytår - TET - Presse
20. Januar 2017

I MASCOTs kontorer og fabrikker i Vietnam er der i de næste uger ikke helt så højt aktivitetsniveau, som der plejer at være. Det skyldtes, at hovedparten af de ansatte er rejst på nytårsferie for at fejre Tết, som er den største vietnamesiske højtid på året. Lørdag d 28. januar starter det nye år, hanens år.

Tết minder lidt om julen

Vietnamesisk nytår (Tét) har meget tilfælles med den danske jul. Det er en tid, der tilbringes i familiens skød med god mad, gamle traditioner og hjemlig hygge. Men det er ikke kun en tiltrængt ferie for vores hårdtarbejdende vietnamesiske kolleger. Nytåret spiller en uhyre vigtig kulturel og religiøs rolle i hele landet, hvor 95% er buddhister.

Langt det vigtigste element i Tết er at vise forfædrene respekt. Vietnameserne er overbeviste om, at forfædrene kommer tilbage som spøgelser, hvis ikke de bliver behandlet ordentligt af deres efterkommere.

Kåring og konkurrence til nytårsfest

Kollegaerne i MASCOT Vietnam var samlet midt i januar til den årlige medarbejderkonference for at samle op på årets resultater – og ikke mindst for at skyde det nye år ind. Det skete med en ordentlig fest og et stort festmåltid med vietnamesiske specialiteter.

Og så løb årets medarbejderkonkurrencer ellers af stablen. I de seneste uger har forskellige medarbejdergrupper trænet i fritiden - og i dybeste hemmelighed. Resultatet blev et gallashow med det ene flotte og fantasifulde indslag efter det andet. Se bare her:

Presse - 2017 Nytår - Vietnam