MASCOT tester arbejdstøj

i en af verdens mest øde egne
Patagonia 2017 - Presse
24. Januar 2017

I en af verdens mest fjerne og isolerede egne finder man MASCOT. MASCOT støtter Centre Terres ekspedition, Ultima Patagonia, som er en fransk/chilensk ekspedition til Patagonien i Sydchile. Ekspeditionen har til formål at undersøge en smuk og fredet natur, som ikke findes andre steder i verden. MASCOT har leveret arbejdstøj til holdet, så de kan klare de ekstreme forhold, de bliver udsat for gennem to måneders forskning.

Helt derude, hvor der ikke er nogen moderne civilisation, der tester MASCOT arbejdstøj. Det kan lade sig gøre, fordi MASCOT tager med Ultima Patagonia til Patagonien i Sydchile, nærmere bestemt øen Madre de Dios. Ekspeditionens formål er at undersøge den unikke natur, samt et utal af grotter, der ikke har deres lige andre steder i verden.

Det er anden gang, MASCOT leverer tøj til ekspeditionen, som haft Patagonien som mål i over 20 år – med ekspeditioner cirka hvert tredje år. Det er et hold af meget erfarne forskere, som drager af afsted. De dækker hver især deres specifikke område såsom speleologi (huleforskning), geologi og biologi. I det 36 store personers hold, finder man også trænede fotografer og filmfolk som skal være med til at dokumentere ekspeditionen og eventuelle fund, man måtte gøre.

2017 Presse - Patagonia

Når man befinder sig et sted som Patagonien, hvor der falder mere end 10 liter regn pr. m2, og hvor der kan forekomme vindstød af 120-150 km/t, er det altafgørende at være klædt ordentligt på. Bliver man først våd og fryser, kan det tage evigheder at blive varm og tør igen. Det kan man i værste tilfælde blive syg af, og når man er så langt fra civilisationen i et miljø som i Patagonien, der er meget fugtigt, er det ikke nemt at kurere noget så simpelt som en helt almindelig forkølelse.

Alle materialer, som forskerne skal bruge, er fragtet til stedet, og når den to måneder lange ekspedition er overstået, tager de alle materialerne med sig igen. De sørger for at rydde grundigt op efter sig, så de ikke beskadiger naturen, som blev fredet i 2008. Lige så meget ekspeditionen handler om at undersøge og lære fra naturen, handler det også om at bevare og beskytte den, så fremtidige generationer også kan nyde godt af den.

Patagonia 2017 - MASCOT® WORKWEAR - Presse

Det er ikke uden grund, at MASCOT vælger at støtte Centre Terres ekspedition, Ultima Patagonia. MASCOTs passion for arbejdstøj og viljen til at lave det absolut bedste er det, som gør, at MASCOT opsøger ekstreme situationer, hvor tøjet kan blive presset til det yderste. Og i Patagonien vil både MASCOTs tøj og holdet af forskere blive udfordret. Samtidig er det en fantastisk mulighed for MASCOT til at bidrage til videnskaben og bevarelsen af smukke naturområder.