Ingen børn fortjener at sulte

- Danmarks Indsamling
CSR - 2017 Presse
3. Februar 2017

Fejl- og underernæring er en skæbne, mange millioner af børn lever under hver dag. Derfor er det også denne brændende platform, der er temaet, når en række organisationer og DR endnu engang byder Danmark indenfor til et stort indsamlingsshow i morgen d. 4. februar på DR1.

Danmarks Indsamling har i gennem 11 år stået i spidsen for en fælles indsamling blandt den danske befolkning til fordel for udviklingslandene i Afrika, Asien og Latinamerika. I år er overskriften ”Intet barn må sulte”, og det er der en god grund til. Mange millioner af børn lider nemlig af fejl- og underernæring. En undersøgelse foretaget af WFP viser, at tre millioner børn under fem år dør af sult hvert år.
»Hvis et barn ikke får den nødvendige næring under de første to leveår, kan barnet blive hæmmet for resten af livet«, skriver Danmarks Indsamling.

I fællesskab vil der efter indsamlingen fokuseres på 12 konkrete projekter fordelt på 12 lande, der alle har som formål at sætte ind mod fejl- og underernæring for børn. Det betyder, at man kan sprede indsatsen og ramme behovet, hvor det er størst for mange millioner af børn i verdenen.

MASCOT er blandt en lang række bidragsydere til Danmarksindsamlingen, hvor både privat og erhverv kan bidrage.