Fest, farver og fejring

i MASCOT Laos
Nytår Laos - Presse 2017
12. April 2017

For en stund har det traditionelle arbejdstøj været skiftet ud med blomstrede skjorter på MASCOTs fabrik i Laos. Den 11. april afholdt man nemlig et brag af en fest, hvor kollegaer side om side kunne nyde modeshow, konkurrencer og quiz. Helt efter traditionerne blev der holdt nytårsfejring med dans og latter.

En traditionsfyldt dag

Hvis man åbner kalenderen i Laos, ser man at der for nyligt har været en vigtig helligdag. Hvert år i midten af april falder det Laotiske Nytår (Pi Mai Lao) nemlig, og MASCOT åbnede derfor dørene til nytårsfest for at byde det nye år velkommen.

Nytårsfesten i Laos byder på mange traditioner, hvor især religion værdsættes højt. MASCOT Laos havde blandt andet den store ære at byde velkommen til en senior munk, der på dagen besøgte fabrikken og samtidig gav sin velsignelse. I løbet af dagen kunne man yderligere nyde en våd afkøling i den varme, bagende sol. En del af fejringen er nemlig at kaste helligt vand på hinanden, som traditionen tro skulle vaske det onde bort, og i stedet ønske et langt og sundt liv.

Underholdning til alle

I to uger frem til den store dag, har kollegaerne på fabrikken og kontoret i MASCOT Laos forberedt sig i fritiden på at skulle konkurrere mod hinanden om den bedste underholdning til festen. Resultaterne var imponerende, og spændte bredt fra underholdende dans til intensivt skuespil.

Blandt de mange sjove begivenheder var der også plads til en mere seriøs stund i form af en informerende quiz. MASCOT Laos har opnået SA 8000, der er den mest anerkendte certificering inden for socialt ansvar. Spørgsmålene i quizzen handlede om netop denne certificering, og havde til formål at informere og undervise kollegaerne i hvilke rettigheder og betingelser den udbyder og kræver.

MASCOT Laos sætter rekord

Det er ikke kun det nye år, der bliver fejret i disse dage. Med nytåret kan MASCOT nemlig se tilbage på et forretningsmæssigt godt år på den relativt nystartede fabrik (2014). 600 medarbejdere producerer hver dag en lang række ’Made In Laos’-produkter, og det er der andre end MASCOT, der glæder sig over. De laotiske erhvervsmyndigheder er meget stolte over, at der kommer kvalitetsprodukter med ’Made in Laos’ trykt i etiketten. Samtidig bruger de gerne MASCOT som eksempel for at tiltrække andre investorer til Laos. MASCOT blev i efteråret – som den første virksomhed i Laos – certificeret efter den nye, skærpede udgave af CSR-normen SA 8000.

Nytår 2017 - Laos