Alle børn

fortjener et hjem
F09E9B00-812D-4EC8-8668-FF8326F97B85 - Danmarks Indsamlingen 2018
2. Februar 2018
Alt for mange af verdens børn mangler et sted at høre til. Ud over et sted at spise og sove, mangler de også et sted, hvor de kan føle sig trygge, et sted at vokse op og kalde deres hjem. Netop det at mangle et hjem, og de fatale følger, det har for børnene og samfundet, er, hvad Danmarks Indsamling 2018 sætter fokus på.

Det kan have store konsekvenser, når børn vokser op uden et hjem. »En barndom uden et hjem skader ikke bare børnene. Det skader også de lande, de bor i. For uden et hjem har børnene sjældent adgang til skole eller lægehjælp. Det betyder, at de generationer, der skal bygge samfundet op og være med til at skabe fred og udvikling, ikke har kræfterne til at drive deres lande fremad«, skriver Danmarks Indsamling.

Det er 12. år i træk, at Danmark samler ind for at fremme FN’s 17 verdensmål, som blandt andet omfatter: at afskaffe fattigdom, skabe rent vand og sanitet, sundhed og trivsel, mindre ulighed, bæredygtig energi og fred, retfærdighed og stærke institutioner. I år er fokus de millioner af børn, der vokser op uden et hjem. Grundene til, at børnene vokser op uden et hjem, er forskellige. Blandt andet lever op mod 150 millioner børn på gaden på verdensplan. Hertil kommer børn, der bor i flygtningelejre og børn på flugt.

MASCOT støtter igen i år Danmarks Indsamling med 100.000 kr.