Nytåret blev fejret

hos MASCOT Laos
Gode, sikre og trygge arbejdsforhold i produktionen - Nytår Laos - Lao traditions - New Year - 2019
15. April 2019
Traditionen tro blev det laotiske nytår fejret med en stor fest. Ifølge den laotiske kalender går vi nu ind i år 2562, og MASCOTs medarbejderne i Laos bød året velkommen med bønner og en stor medarbejderfest.

Nytårsfesten for MASCOT Laos’ 823 medarbejdere er samtidig en medarbejderfest. Festen starter med en højtidelig buddhistisk bøn for at sige tak til de himmelske kræfter og bede om deres støtte i det kommende år. Derefter blev dagens underholdning præsenteret. Underholdningen bestod som vanligt af medarbejdernes egen optræden for hinanden. For medarbejderne er dette et af højdepunkterne i festen, og medarbejderne forbereder både underholdning og kostumer i fritiden i uger før festen. Nytårsfesten hos MASCOT Laos blev afsluttet med uddeling af priser for den bedste underholdning, lodtrækningskonkurrencer, uddeling af priser for årets medarbejderindsats og den traditionelle laotiske dans.

Et år med muligheder

Med nytåret fejrer man både året, der kommer, og året der gik. Og for MASCOT Laos var det afsluttede år et år med mange nye spændende tiltag. 2018 var året, hvor udbygningen af fabrikken med 21.000 m2 blev sat i gang, således den i dag er på mere end 30.000 m2. Med udbygningen af fabrikken får MASCOT plads til 20 nye produktionslinjer, hvilket betyder, at antallet af medarbejdere kan forøges betydeligt. Men ikke nok med det, så er arbejdet med en yderligere udvidelse med 20.000 m2 sat i gang. Den mere end 50.000 m2 store fabrik skal stå færdig i 2020.

Arbejdsplads med fokus på social ansvarlighed

Med udvidelsen og implementeringen af de nye produktionslinjer får MASCOT mulighed for at tilbyde endnu flere laoter et arbejde under gode forhold og med ordentlige arbejdstider og løn. MASCOTs fabrikker i både Laos og Vietnam er alle certificeret efter den internationale standard for social ansvarlighed, SA8000. Lige fra ibrugtagningen af MASCOTs første produktionsenhed i Vietnam tilbage i 2008 har der hos MASCOT været fokus på at skabe gode og trygge arbejds- og arbejdsmiljøforhold for de ansatte.

Billeder fra nytårsfesten

Gode, sikre og trygge arbejdsforhold i produktionen - Nytår Laos - 2019

Gode, sikre og trygge arbejdsforhold i produktionen - Nytår Laos - dancing - 2019

Gode, sikre og trygge arbejdsforhold i produktionen - Nytår Laos - dancing - 2019

Gode, sikre og trygge arbejdsforhold i produktionen - Nytår Laos - fashion show - 2019

Gode, sikre og trygge arbejdsforhold i produktionen - Nytår Laos - fashion show - I love MASCOT - 2019

Gode, sikre og trygge arbejdsforhold i produktionen - Nytår Laos - group photo - 2019

Billeder fra fabrikken i Laos

Gode, sikre og trygge arbejdsforhold i produktionen - Nytår Laos - New factory 2019

Gode, sikre og trygge arbejdsforhold i produktionen - Nytår Laos - New factory 2019

Gode, sikre og trygge arbejdsforhold i produktionen - Nytår Laos - New factory 2019

Gode, sikre og trygge arbejdsforhold i produktionen - Laos - New factory 2019