T-shirts lavet af genbrugsplastik hjalp med at samle skrald i naturen

2 Mænd - MASCOT T-shirts
21. August 2020
Genbrug var i fokus på flere måder da fodboldfans fra Aarhus samlede skrald i lunden omkring deres lokale stadion. Alle var iklædt en bæredygtig T-shirt fra MASCOT lavet af genbrugsplastik fra Asien.

Genbrugspolyester udgør 40 % af stoffet i MASCOTs bæredygtige T-shirts sammen med 60 % økologisk bomuld. Genbrugspolyester er lavet af brugt plastikemballage fra Asien.

Lørdag den 15. august samlede 100 aarhusianere skrald og plastik i Kongelunden nær AFGs hjemmebane, Ceres Arena. Alle var iført T-shirtene fra MASCOT.

Arrangementet, Clean Up Aarhus, var støttet af MASCOT. Blandt det skrald som de mange frivillige indsamlede var både plastikflasker og -poser, et cykelhjul, en skøjte og andre bemærkelsesværdige genstande.

Sustainable

Til gavn for miljø og samfund

MASCOT mener, at vi har et ansvar for at genbruge materialer alle de steder, det giver mening. TESTED TO WORK betyder, at vi stræber efter at udvikle og designe tøj, der både tager et socialt, miljømæssigt og økonomisk hensyn og samtidig sikre høj kvalitet og en lang brugstid på produkterne.

I Asien bliver brugt plastikemballage som flasker og poser indsamlet, vasket, nedbrudt til granulat og spundet til polyestertråde. Ved at genbruge plastik bliver affald til en ressource og indsamling af affald til et muligt indkomstgrundlag for befolkningen. Dermed skaber det værdi for både miljø og samfund.

T-shirts-Sustainable-Mand-Børn

Plastiks mange egenskaber

Plastik er et fantastisk stærkt materiale med rigtigt mange muligheder for, hvordan det kan formes, anvendes og genbruges. Derfor giver det mening at betragte brugt plastisk som en ressource frem for et restprodukt eller skrald.

Bæredygtige T-shirts med genbrugspolyester opnår nye egenskaber. Polyester er en meget stabil fiber, hvilket betyder, stoffet holder sin form bedre og ikke har særlig stor tilbøjelighed til at krympe efter vask. Blandingen af økologisk bomuld og genbrugt polyester medfører, at tøjet tørrer hurtigere og samtidigt er behageligt mod huden. Endelig har polyester en højere slidstyrke, og dermed har tøjet overordnet set en længere levetid.

MASCOTs bæredygtige produkter inkluderer også polo- og sweatshirts, ligesom alle produkterne findes i en variant af 100 % økologisk bomuld.

Du kan læse mere om vores bæredygtige produkter her

Bæredygtige produkter