MASCOT® WORKWEAR

MASCOT er dokumenteret socialt ansvarlig

28. marts 2011
Med den netop opnåede certificering, SA 8000 kan MASCOT nu dokumentere indsatsen inden for social ansvarlighed. Kun få andre danske virksomheder har opnået denne certificering.

 

Det er ikke kun produktionen hos MASCOTs datterselskab i Vietnam, der er blevet undersøgt. Også underleverandører har orden i sagerne.

Nye produktionslande, nye udfordringer
MASCOT er markedsleder inden for arbejdstøj i Danmark og blandt de største mærker i øvrige Europa. For år tilbage fulgte man den naturlige udvikling og flyttede produktionen til Asien. Men hvad gør man, når gode og sikre arbejdsforhold ikke er en selvfølge?

Produktion med europæisk ledelse
MASCOT indviede i 2008 virksomhedens egen nybyggede fabrik i Vietnam. Her er i dag ansat mere end 1000 medarbejdere, hvoraf langt de fleste er ansat som syersker i produktionen af arbejdstøj. »Ved at have vores egen fabrik med europæisk ledelse, opnår vi ikke bare øget effektivitet og produktkvalitet«, fortæller administrerende direktør for MASCOT, Michael Grosbøl. »Vi sikrer også, at vores produkter bliver fremstillet under gode og trygge arbejdsforhold, og det er af afgørende betydning for os«.

Socialt ansvar stadig vigtigere
Det bliver stadigt vigtigere for virksomheder at kunne dokumentere deres indsats inden for CSR/social ansvarlighed i kundedialogen. Derfor valgte MASCOT at gennemgå den strukturerede proces, det kræver, at opnå den internationale standard, SA 8000. »Rent markedsmæssigt tror jeg, det har en betydning. Kunderne handler helst med nogen, som dels opfører sig ordentligt, dels har styr på tingene. Udover det sender vi et ganske klart signal til vores underleverandører om, at der ikke kan gås på kompromis med det sociale ansvar. I SA 8000 ligger også en løbende kontrol af vores underleverandører«, siger Michael Grosbøl.

Certificeringen hører hjemme hos MASCOT
Virksomheder, som opnår SA8000 kan vise og dokumentere, at de ikke har børnearbejde, intet tvangsarbejde, et godt arbejdsmiljø tilpasset lokale forhold, organisationsret, ingen diskriminering, rimelig arbejdstid og løn og et effektivt ledelsessystem blandt andet med kontrol af underleverandørers medarbejderforhold. Det var naturligvis alle sammen ting, Mascot Vietnam levede op til, og den største arbejdsbyrde i forbindelse med certificeringen var faktisk at få gjort alle medarbejdere opmærksomme på alle deres rettigheder. Michael Grosbøl er glad for at certificeringen nu er i hus: »Jeg synes, at en sådan certificering er på sin plads for en virksomhed, der brander sig med at være ’tested to work’«, konkluderer han.

 

 

Relevante links

 
Mascot International A/S · Silkeborgvej 14 · DK-7442 Engesvang · Danmark · Tlf. 8724 4700 · Fax 8724 4701 · SE/CVR nr. 1386 3385

     
 Produktsøgning >   Find forhandler > 
     

Mascot International A/S
Silkeborgvej 14
DK-7442 Engesvang

Tlf. 8724 4700
Fax 8724 4701
SE/CVR nr. 1386 3385