MASCOT® WORKWEAR

Ny MASCOT-fabrik åbner i dag i Laos

23. december 2013
Danmarks største producent af arbejdstøj MASCOT indviede tidligere i dag en nybygget fabrik i Laos. MASCOT har selv etableret byggeriet på 9.000 m2, og den nye produktionsenhed bliver den fjerde i rækken af MASCOT-fabrikker i Sydøstasien.

Åbningen foregik under deltagelse af den danske direktion og bestyrelse, ledelsen i Vietnam og Laos samt ikke mindst ministre og andre officielle repræsentanter fra den laotiske regering.

En vigtig milepæl i udviklingen af MASCOT
Kapacitetsudvidelsen er en naturlig følge af den gode udvikling, MASCOT oplever. Ejer og administrerende direktør Michael Grosbøl betegner MASCOT LAOS som en meget vigtig milepæl i den internationale udvikling af MASCOT. »Det er en rigtig god nyhed for MASCOTs kunder«, siger Michael Grosbøl: »MASCOT forbliver først og fremmest yderst konkurrencedygtige. Samtidig tilbyder vi kunderne arbejdstøj med god samvittighed. Den nye, effektive fabrik vil også bidrage yderligere til at opretholde MASCOTs høje leveringssikkerhed på godt 98% inden for 24 timer.«

MASCOT – made in Laos
At vælge Laos til etablering af den nye fabrik var meget naturligt med den tætte placering til de eksisterende fabrikker i det nordlige Vietnam: »Laos har et fremragende erhvervsklima, og regeringen og de lokale myndigheder har været meget hjælpsomme. Fra vi opnåede investeringslicens, har det taget mindre end et år at gennemføre projektet, og jeg ser meget frem til at se de første ’made in Laos' MASCOT-produkter’,« siger Michael Grosbøl. I det nye år vil der i stadigt stigende omfang blive produceret arbejdstøj fra den nye produktionsenhed i Laos. I løbet af 2014 forventes det, at medarbejderstyrken i MASCOT LAOS vil nå op på omkring 800 personer.

MASCOTs CSR-politik kan inspirere andre investorer
Den laotiske minister Bounpheng Mounphoxay er ansvarlig for den indistrizone, hvor MASCOT har bygget den nye fabrik. Under indvielsen lykønskede hun MASCOT og sagde: »MASCOT repræsenterer præcis den slags udenlandske investorer, som vi gerne vil tiltrække. Vi kender MASCOTs internationale ry som en socialt ansvarlig investor, som går hele vejen for at skabe gode arbejdspladser og udviklingsmuligheder for de ansatte. Det er også mit håb, at MASCOTs CSR-politik vil tjene som inspiration til andre investorer i vores land«.

Socialt ansvar hele vejen
MASCOT har til hensigt at integrere alle aspekter af CSR-politikken i de nye faciliteter i Laos. »Ordentlige lønninger og gode arbejdsforhold er væsentlige sider af at drive en professionel virksomhed«, siger Michael Grosbøl, som understreger, at der vil være et omfattende sikkerheds-set-up for alle aktiviteter i MASCOT Laos. »Vi vil dokumentere det sociale ansvar, vi tager, med en SA8000 certificering, ligesom vi allerede har gjort på vores vietnamesiske fabrikker«, siger Michael Grosbøl. MASCOT LAOS’ øverste ledelse består af udstationerede samt laotiske statsborgere, der alle ledes af direktør Thomas Bo Pedersen. Thomas Bo Pedersen har omfattende erfaring i Asien, og han har siden 2006 fungeret som administrerende direktør for MASCOT VIETNAM.

Produktionen kan femdobles
MASCOTs nye fabrik ligger 22 km fra Laos’ hovedstad Vientiane og dermed relativt tæt på de vietnamesiske MASCOT-fabrikker. MASCOT LAOS vil have et tæt samarbejde med MASCOT VIETNAM samt logistikcenteret i Danmark. MASCOT etablerede sig i Vietnam i 2006, og siden da er der etableret tre produktionsanlæg, der opererer med meget høj effektivitet og leverer kvalitetsarbejdstøj til kunder i såvel Europa som Australien, Sydamerika og USA. Såfremt, der er brug for yderligere kapacitet er den nye grund i Laos klargjort til, at fabriksbygningerne kan udvides med op til det femdobbelte.


Fra venstre: Administrerende direktør for Mascot International A/S, Michael Grosbøl, den laotiske industriminister Dr. Nam Vinhaket og bestyrelsesformand for Mascot International A/S, John Grosbøl.


Om MASCOT
MASCOT er Danmark største producent af kvalitetsarbejdstøj og -sikkerhedssko, og blandt de største i Europa. Den familieejede virksomhed har oplevet en kraftig vækst i de seneste årtier, og produkterne sælges bredt i hele verden.


Direktør for MASCOT VIETNAM og MASCOT LAOS, Thomas Bo Pedersen og administrerende direktør for Mascot International A/S, Michael Grosbøl.

Alle fotos: Marianne Leth.

 

Relevante links

 
Mascot International A/S · Silkeborgvej 14 · DK-7442 Engesvang · Danmark · Tlf. 8724 4700 · Fax 8724 4701 · SE/CVR nr. 1386 3385

     
 Produktsøgning >   Find forhandler > 
     

Mascot International A/S
Silkeborgvej 14
DK-7442 Engesvang

Tlf. 8724 4700
Fax 8724 4701
SE/CVR nr. 1386 3385