MASCOT® WORKWEAR

Støbningen af fundamentet til MASCOTs nye hovedkvarter er påbegyndt

2. november 2015
I dag markerede MASCOT, at virksomheden nu samler medarbejderne på de nuværende seks Silkeborg-adresser i et nyt hovedkvarter i Pårup, vest for Silkeborg. Støbningen af fundamentet til 34.058 m2 blev således påbegyndt under overværelse af 170 gæster.

MASCOTs nye domicil kommer til at ligge på den nordøstlige hjørnegrund, hvor Herning-Silkeborg-motorvejen skærer hovedvej 13 mellem Viborg og Vejle.

En meget betydningsfuld begivenhed
Det var således på et meget centralt sted på den midtjyske højderyg, at Ikast-Brande-Borgmester Carsten Kissmeyer i dag officielt tog hul på fundamentstøbningen sammen med ejer og administrerende direktør for MASCOT, Michael Grosbøl. »Vi står i dag og ser de første synlige beviser på, at et af MASCOTs store ønsker er på vej til at gå i opfyldelse«, sagde en tydeligt glad Michael Grosbøl: »Vi glæder os usigeligt meget til at samle alle danske medarbejdere her om ca. halvandet år. Over de seneste år er vi blevet en større og mere international virksomhed, og det fordrer, at vi har omgivelserne til at rumme virkeliggørelsen af de kontinuerligt voksende ambitiøse mål, vi har, og det professionelle set up, der skal til.«

Sikring af fremtidig vækst
MASCOT er en familiedrevet virksomhed, hvor Michael Grosbøl som administrerende direktør står i spidsen for i alt 2300 ansatte. Han er anden generation i familien på dén post, og under påbegyndelsen af støbningen havde han sin far, stifter og nuværende bestyrelsesformand John Grosbøl ved sin side. »Virksomheden har efterhånden mere end 30 år på bagen, og nu er tiden inde til, at vi sikrer rammerne for vækst i de næste mange år«, siger Michael Grosbøl, der understreger, at byggeriet på alle måder er fremtidssikret. »Lagerdelen er foreløbigt dimensioneret til år 2020, og så er det ydermere forberedt til, at vi meget nemt kan udvide det med 50%. Når det skal udvides endnu mere, kan det gøres op til fem gange større, og dernæst kan vi tage jorden på den anden side af den 530 meter lange indkørsel i brug. Så lagerudvidelsesmulighederne er gigantiske. For de øvrige afdelinger og funktioner gælder det også, at vi nemt kan tage flere kvadratmeter i brug, selvom de mere end 34000 m2 til en start gør, at der ved indflytningen er god plads.«

De rigtige rammer i Ikast-Brande
Michael Grosbøl lægger ikke skjul på, at den topprofessionelle tilgang fra Ikast-Brande kommunes side var helt afgørende: »Vi er meget tilfredse med, at vi fik de optimale muligheder for at gøre drømmen til virkelighed her i Ikast-Brande Kommune. Jeg har kun roser til overs for samarbejdet med Ikast-Brande kommune«, sagde Michael Grosbøl i sin tale.
Borgmester i Ikast-Brande kommune, Carsten Kissmeyer var således særdeles imødekommende, da Michael Grosbøl i sin tid kontaktede kommunen for at høre om mulighederne for at etablere nyt domicil i kommunen, og der kom hurtigt konkrete forslag på bordet. Det var derfor en smilende borgmester, der i dag endelig så de første synlige beviser på, at MASCOT er på vej til kommunen: »Jeg er rigtig glad for, at vi i dag kan påbegynde fundamentstøbningen til MASCOTs nye domicil her i Pårup. Vi sætter stor pris på, at en så stor virksomhed som MASCOT vælger at slå sig ned her i Ikast-Brande. Det viser, at vi har de rigtige rammebetingelser - eller i dette tilfælde - formår at skabe de rette rammebetingelser, så vi er en attraktiv kommune at etablere virksomhed i.«

Støbning i stedet for spadestik
Dagen blev ikke markeret som et ’første spadestik’, da entreprenørmaskinerne allerede midt i september gik i gang med blandt andet at etablere en 530 meter lang vej på grunden for at komme i gang. Vejen kommer til at forbinde hovedvejen med domicilet på den sydlige del af grunden. Sporet er 15 meter bredt, og det skal ende med at blive en 8 meter bred vej, en afvandingsgrøft og en cykelsti. Selve byggeriet støbes og bygges lidt forskudt af hinanden. Først støbes fundamentet til lageret og dernæst til administrationsbygningen.

En imødekommende vækstkommune
Borgmester Carsten Kissmeyer glæder sig til, at byggeriet skrider frem og ikke mindst til domicilet står færdigt: »Vi håber, at MASCOT-byggeriet - som kommer til at give en markant og flot velkomst til Ikast-Brande Kommune - også betyder, at endnu flere virksomheder får øjnene op for, at dette erhvervsområde ligger helt fantastisk geografisk - med gode forbindelser, uanset om man kommer fra nord, syd, øst eller vest. MASCOTs flytning til Ikast-Brande Kommune giver endnu flere spændende jobs til nærområdet, som vi som kommune kan bruge i vores markedsføring for at tiltrække både nye borgere og nye virksomheder. Vi står altid klar med kaffe på kanden, hvis virksomheder ønsker at drøfte muligheden for at flytte til Ikast-Brande Kommune.«

 
Adm. direktør MASCOT, Michael Grosbøl. Borgmester Ikast-Brande, Carsten Kissmeyer

Fakta om byggeriet:
•Samlet: 34.058 m2
• 20.000 m2 automatiseret højlager inkl. forområde, inventarlager og trykkeri. Selve den fuldt automatiserede del med miniload-kraner og næsten 400.000 kartoner er ca. 7000 m2 i 20 meters højde.
• 440.000 m2 grund

Samarbejdspartnere
• Arkitekt: CF Møller
• Bygherrerådgiver: MJT
• Rådgivende Ingeniør: Midtconsult
• Anlægsentreprenør: Gustav H. Christensen A/S
• Betonarbejde: Mogens Lund A/S Alle faciliteter samler sig omkring et atrium – et samlende torverum - der skærer sig ned igennem bygningen og skaber en fælles platform for de interne arbejdsgange mellem virksomhedens afdelinger. Illustration: CF Møller.


MASCOTs hovedkvarter bliver et markant landmærke ved motorvejen mellem Herning og Århus. Det kommer til at ligge på en 440.000 m2 stor naturgrund og sammenfletter knap 10.000 m2 administration og ca. 20.000 m2 automatiseret højlager og logistikfaciliteter. Illustration: CF Møller.


Hovedfacaden, vendt mod Herning-Silkeborg-motorvejen, er transparent, og her ses de indre aktiviteter med showrooms, kontorfaciliteter, auditorium, fitnessrum og allerøverst en kantine med 360 graders udsyn.


MASCOTs grund ligger i krydset øst for hovedvej 13 og nord for den kommende Herning-Århus motorvej. Domicilet er fremtidssikret ved, at udvidelsesmuligheder allerede er tænkt ind i arkitekturen.

 
Mascot International A/S · Silkeborgvej 14 · DK-7442 Engesvang · Danmark · Tlf. 8724 4700 · Fax 8724 4701 · SE/CVR nr. 1386 3385

     
 Produktsøgning >   Find forhandler > 
     

Mascot International A/S
Silkeborgvej 14
DK-7442 Engesvang

Tlf. 8724 4700
Fax 8724 4701
SE/CVR nr. 1386 3385