MASCOT® WORKWEAR

Fornemt besøg hos MASCOTs produktion i Laos

13. oktober 2016
»Det er fantastisk at se så flot en fabrik i vores land. Jeg håber, at flere investorer vil følge jeres eksempel«.

Det er formanden for finansudvalget yderst til venstre, dernæst Forkvinden for Laos’ parlament og Industriministeren, og yderst til højre MASCOTs direktør i Laos, Thomas Bo Pedersen.

Der blev ikke lagt skjul på begejstringen, da MASCOT Laos i dag fik besøg af en fornem delegation, med Forkvinden for Laos' parlament, Madam Pany Yathotu, Industriminister Madam Khemmany Pholsena, og hovedstaden Vientianes guvernør Anouphab Thoulalom i spidsen.


Forkvinden for Laos parlament, Madam Pany Yathotu modtages af MASCOT Laos' direktør Thomas Bo Pedersen og administrationschef Latdavanh Silaphet.

»Jeg er også meget glad for at høre, at MASCOT i høj grad skaber arbejdspladser for vores etniske minoriteter. Jeg forstår, at 40% af MASCOTs medarbejdere er hmong’er som jeg selv,« sagde Madam Yathotu.


Laos består af en lang række forskellige etniske grupper. En af dem er Hmong-gruppen, som både Forkvinden for Laos’ parlament og denne syerske tilhører. Omtrent 40% af MASCOTs medarbejdere i Laos er Hmong. I midten ses MASCOTs administrationschef Latdavanh Silaphet.


»Det er meget vigtigt for Laos’ udvikling, at vi kan tiltrække investorer som MASCOT,« konstaterede Industriminister Madam Khemmany Pholsena, som besøgte MASCOT for femte gang. Hun har fulgt MASCOTs projekt personligt fra begyndelsen, og hun noterede med et anerkendende smil, at der står ‘Made in Laos’ på produkterne fra MASCOTs fabrik.


Industriministeren Madam Khemmany Pholsena (tv) og Forkvinden for Laos parlament, Madam Pany Yathotu følger interesserede produktionen af vintertøj hos MASCOT. Med begejstring noterede industriministeren, at der stod ’Made in Laos’ i tøjet.

Formanden for parlamentets finansudvalg, Dr. Vilayvong Bouddakham, roste MASCOT for virksomhedens systematiske uddannelsesprogram for ufaglærte kvinder: »Det er vidunderligt at se, hvordan disse førhen fattige kvinder har fået tag i arbejdsmarkedet med ansættelsen hos MASCOT,« sagde han.

Delegationen blev vist rundt af MASCOT Laos’ direktør Thomas Bo Pedersen, der så sent som i går havde fornøjelsen af at vise den danske udenrigsminister Kristian Jensen rundt på MASCOTs hovedfabrik i Vietnam.


Rundturen gik også forbi MASCOTs egen lægeklinik på fabrikken. MASCOTs læge Anongsavanh Sengchanpeng fortalte om sikringen af medarbejdernes sundhed ved hjælp af daglig lægehjælp og forebyggende kampagner.


MASCOT Laos er efter en veloverstået indkøringsperiode en høj-effektiv produktionsenhed med omtrent 600 medarbejdere. Her produceres primært vintertøj under topmoderne forhold med det bedste, der kan fås inden for maskiner og andet produktions-udstyr og i produktionsfaciliteter med aircondition.

MASCOT Laos har derudover medarbejder-goder, som man sjældent ser i Laos, herunder egen lægeklinik for medarbejderne samt gratis, sund mad i kantinen. MASCOT Laos blev i sommer SA 8000-certificeret efter det nye skærpede regelsæt, hvor eksterne inspektioner, foretaget af British Standards, løbende kontrollerer, at arbejdsforholdene er af høj international standard.

 

Relaterede nyheder

Relevante links

 
Mascot International A/S · Silkeborgvej 14 · DK-7442 Engesvang · Danmark · Tlf. 8724 4700 · Fax 8724 4701 · SE/CVR nr. 1386 3385

     
 Produktsøgning >   Find forhandler > 
     

Mascot International A/S
Silkeborgvej 14
DK-7442 Engesvang

Tlf. 8724 4700
Fax 8724 4701
SE/CVR nr. 1386 3385