MASCOT® WORKWEAR

Kopiprodukter er også et problem i arbejdstøjsbranchen

13. februar 2017
I stort set alle brancher er kopiprodukter et problem. Det gælder også arbejdstøjsbranchen, hvor MASCOT igen har oplevet at få et produkt kopieret.

MASCOT har af flere omgange vundet internationale priser for evnen til innovation, produktkvalitet og produktdesign. Desværre betyder det samtidig, at MASCOT dermed er et mål for varemærkeforfalskning og mønsterkopiering.

Dyrt at sikre produkterne for kopister
»Hos MASCOT bruger vi rigtigt mange penge og kræfter på at registrere og forsvare vores produkter og varemærker«, fortæller administrerende direktør for MASCOT, Michael Grosbøl: »Det sker ikke alene som følge af, at vi hvert eneste år bruger millioner af kroner på at udvikle nye produkter og forbedre eksisterende, men i særdeleshed, at vi bruger millioner af kroner på at sikre kvaliteten. Vi VIL lave verdens bedste arbejdstøj. Det er vores DNA. Men som andre mærkevareleverandører af designvarer bliver vi beklageligvis plagieret.«

Negativ pris for fremragende kopi
Denne gang er det en sikkerhedsjakke, der er blevet kopieret. Pilotjakken MASCOT® Livigno fra MASCOT® SAFE IMAGE serien har siden 1998 været en del af MASCOTs sortiment, og den er stadigvæk et efterspurgt produkt. Det er lykkedes plagiatvirksomheden at lave så nøjagtig en kopi, at det tyske firma Plagiarius tildelte plagiatvirksomheden en pris for at lave et ’fremragende kopiprodukt’.

Originalen til venstre er pilotjakken fra MASCOT (MASCOT® Livigno fra MASCOT® SAFE IMAGE Serien). Til højre ses plagiatet, fremstillet af en leverandør fra Schweiz.

Kompromis med kvaliteten

Michael Grosbøl forklarer om konsekvenserne ved at blive kopieret: »Der er flere grunde til, at vi ikke kan lide, når nogen forsøger at kopiere os - også selv om nogle af de pågældende designs er af ældre dato. At vi måske mister noget omsætning og indtjening på det, er ikke det værste. Det værste er, at kunderne risikerer at købe en vare af tvivlsom kvalitet og få en dårlig oplevelse med et produkt, som de tror, er en MASCOT-vare. Det har jeg det rigtigt skidt med«, siger den administrerende direktør.

Om Plagiarius
Prisen Plagiarius Award blev i fredags uddelt på forbrugermessen Ambiente i Frankfurt. Virksomheden Plagiarius har siden 1977 uddelt priser for særligt uforskammede mønsterforfalskninger, varemærkeforfalskninger og piratkopieringer. Den negative pris Plagiarius Award er en alternativ metode til at sætte fokus på problemet ved at fordømme plagiatvirksomhedernes urimelige forretningsmetoder og mangel på visioner.
 
Læs mere om Plagiarius her: http://www.plagiarius.de/

 
 
Mascot International A/S · Silkeborgvej 14 · DK-7442 Engesvang · Danmark · Tlf. 8724 4700 · Fax 8724 4701 · SE/CVR nr. 1386 3385

     
 Produktsøgning >   Find forhandler > 
     

Mascot International A/S
Silkeborgvej 14
DK-7442 Engesvang

Tlf. 8724 4700
Fax 8724 4701
SE/CVR nr. 1386 3385