MASCOT® WORKWEAR

MASCOT med forskere til Patagonien tur/retur

Når Centre Terre for 11. gang drager ud på to måneders ekspedition i januar 2017, er det for anden gang iført MASCOT-beklædning. Som ved fire af organisationens tidligere ekspeditioner er målet den afsides liggende ø, Madre De Dios på Chiles barske kyst. Her skal holdet af specialister undersøge de fantastiske huler og grotter i den skrappe, men smukke, uberørte natur.

I 2017 drager ekspeditionsholdet Ultima Patagonia fra Centre Terre endnu en gang til Patagonien. Denne gang går turen til Madre de Dios (Guds Mor), som er en af de mest afsides øer i verden. Det erfarne hold af speleologer, biologer, geologer og vandbiologer, der udforsker grotter, vand, natur, sten og forskellige miljøer, ledes af Bernard Tourte, som også er formand for Centre Terre: »Målet er at kunne udforske så mange huler og kløfter som muligt. Når 2017 ekspeditionen er slut, skal vi have et mere komplet billede af undergrunden på øen«, siger Bernard Tourte.

Rigtig beklædning er altafgørende
Ekspeditionen er støttet af MASCOT, der leverer tøj til hele holdet, så de er klædt godt på i alle lag. MASCOT leverede også tøj til den seneste ekspedition i 2014, hvor det var et andet område i Patagonien, der blev udforsket. I de to måneder ekspeditionen foregår, bliver holdet udsat for nogle helt ekstreme vejrforhold. På ét år på Madre de Dios, falder der 10 liter regn pr m2 og der kan forekomme vindstød på op til 120-150 km/t. Derfor er det altafgørende, at holdet er klædt rigtigt på.

At tage på en ekspedition som denne er ikke for hvem som helst. Men de to ledere for Centre Terre har ingen bekymringer. De ser frem til at være isoleret fra verden og bidrage til viden om kalksten, grotter, natur etc. Natalia er ikke i tvivl om, hvad der drager: »Alt! Det faktum, at jeg gennem to måneder i næsten komplet isolation kan lave det, jeg elsker, er lykke for mig.«
 

Fakta om Ultima Patagonia 2017

 

Afrejse fra Punta Arenas til Puerto Natales på Madre Dios den 10. januar.

Efter 24 timers rejse forventes holdet ankommet til øen 11. januar.

Holdet består af 36 forskere, heriblandt speleologer, vandbiologer, biologer, botanikere og geologer.

Holdet medbringer to containere med et halvt tons forsyninger, blandt andet materialerne til ekspeditionens center på øen.

Internetforbindelse forventes oprettet efter d. 20 januar.

Det er femte ekspedition til Madre de Dios.

Madre de Dios er en chilensk ø i Sydchile, i området Patagonien.

På et år falder der 10 liter regn pr m2, og der kan forekomme vindstød på op til 120-150 km/t.

 
Mascot International A/S · Silkeborgvej 14 · DK-7442 Engesvang · Danmark · Tlf. 8724 4700 · Fax 8724 4701 · SE/CVR nr. 1386 3385

     
 Produktsøgning >   Find forhandler > 
     

Mascot International A/S
Silkeborgvej 14
DK-7442 Engesvang

Tlf. 8724 4700
Fax 8724 4701
SE/CVR nr. 1386 3385