MASCOT® WORKWEAR

Påklædning efter forholdene er vigtigt alle vegne

Når man er på en ekspedition til et øde sted, skal sikkerheden være i top. Blandt andet fordi hjælpen er langt væk, hvis der skulle ske noget. Påklædningen er et særdeles vigtigt element – især som beskyttelse mod vind, nedbør og kulde.

Départ à la recherche du bidon perdu

Tøjet skal også kunne rumme det nødvendige værktøj og alt andet nødvendigt til ekspeditionen. Og så er reflekser og farver også et sikkerhedsmæssigt element.

Sikkerhed i mange lag
Det er altafgørende, at deltagerne på ekspeditionen er forsvarligt klædt på, når de arbejder i naturen, i grotter, i vandet eller i ekstremt regnvejr og blæst. Det gælder om at være klædt godt på i alle lag, fra inderst til yderst, så man undgår at blive kold og våd, da det kan have store konsekvenser for helbredet og kroppen. Når man arbejder i naturen er det også vigtigt at blive set, selv om der ikke er store maskiner i nærheden. Det gør det blandt andet nemmere for andre at finde en, hvis uheldet er ude, og man er ude af stand til at redde sig selv.

Meget langt væk fra alting
Fra nærmeste havn i Punta Arenas tager det mere end 24 timer at komme til Madre de Dios med båd. De små både er tilmed eneste transportmulighed, hvis man vil besøge øen. Tilbage i 2014, da et ekspeditionsmedlem brækkede benet, blev han hentet i en redningshelikopter, der aldrig landede på øen, men som samlede ham op i en kurv. Inden da var han blevet hentet op af en grotte og båret i fem timer tilbage til lejren.

Sammenhold er forskellen på liv og død
Der er flere gengangere på det modige hold af forskere, og det betyder meget, fordi sammenholdet er enormt vigtigt. Natalia oplevede på ekspeditionen til Diego de Almagro, i 2014, hvor vigtigt sammenhold er i en krisesituation. Hun fortæller: »På ekspeditionen kom en af vores kammerater til skade dybt nede i en hule. Han brækkede sit ben. Det var fem timers gang fra lejren. Men takket været holdet var det muligt at bringe ham op til overfladen og bære ham gennem det vanskelige terræn tilbage til lejren«.

 
Mascot International A/S · Silkeborgvej 14 · DK-7442 Engesvang · Danmark · Tlf. 8724 4700 · Fax 8724 4701 · SE/CVR nr. 1386 3385

     
 Produktsøgning >   Find forhandler > 
     

Mascot International A/S
Silkeborgvej 14
DK-7442 Engesvang

Tlf. 8724 4700
Fax 8724 4701
SE/CVR nr. 1386 3385