Afladning af statisk elektricitet (ESD) Sikkerhedsfodtøj

  Du finder ESD-godkendt sikkerhedsfodtøj i flere af MASCOTs fodtøjsserier. Alle MASCOTs ESD-godkendte sikkerhedssko, –støvler, og -sandaler er godkendt inden for den gældende ESD-norm.

  Afladning af statisk elektricitet (ESD)

  Undgå statisk elektricitet

  ESD står for ’Electrostatic Discharge’ og betyder afladning af statisk elektricitet. Statisk elektricitet opstår, når to materialer med forskellige elektriske ladninger kommer i kontakt med hinanden. I nogle brancher er det et krav, at særlige områder er ESD-sikrede for at beskytte elektriske komponenter og udstyr. Mennesker er meget elektrisk ledende, og der opstår derfor nemt statisk elektricitet fra dig, når du går på gulvet på din arbejdsplads eller rører ved inventar og værktøj. I mange tilfælde kan komponenter tage skade af selv helt små spændinger, som mennesker slet ikke kan mærke. For at undgå elektriske skader er det derfor nødvendigt at anvende ESD-godkendt arbejdstøj og sikkerhedssko.

  Find de rigtige sikkerhedssko til det miljø, du arbejder i

  Hos MASCOT finder du et stort udvalg af ESD-godkendt sikkerhedsfodtøj. Denne type sikkerhedssko beskytter komponenter og produkter, samtidig med at de antistatiske egenskaber beskytter dig mod stød. ESD-godkendt sikkerhedsfodtøj er især velegnet til arbejdsområder, hvor der kan opstå statisk elektricitet ved gnidninger eller støv, og hvor elektroniske produkter og udstyr skal beskyttes. ESD-godkendt sikkerhedsfodtøj er derfor særligt relevant for dig, der arbejder med at montere, reparere, servicere og producere elektronik. Såfremt gulv og inventar overholder ESD-kravene, aflader ESD-godkendt fodtøj brugeren i henhold til normen EN 61340.