Klæd dig i lag

  Vil du opnå optimal beskyttelse i alle vejr- og arbejdssituationer? Det opnår du ved at vælge det rigtige tøj fra inderst til yderst efter lag-på-lag-metoden. Rigtigt tøj er beklædning, der matcher dit aktivitetsniveau og dine omgivelser. I MASCOTs sortiment af arbejdstøj finder du et stort udvalg af T-shirts, trøjer og jakker, der er lavet til at kunne kombineres efter lag-på-lag-metoden.

  MASCOT anbefaler at tælle til tre, når du klæder dig på til arbejdsdagen: 1) Hold dig tør, 2) Hold dig varm, 3) Beskyt dig mod vejret.

  T-shirt - Lag 1 - Et svedtransporterende lag

  Lag 1 - Et svedtransporterende lag

  Inderst skal du have et lag, der frem for alt er svedtransporterende, så du ikke bliver kold af den fugt, som kroppen afgiver. Det får du bedst med et polyestermateriale kombineret med en elastisk fiber, så du har fuld bevægelsesfrihed. MASCOT tilbyder produkter, der sidder tæt ind til kroppen, er super strækbare og har god bevægelsesfrihed. Produkterne er svedtransporterende, hurtigttørrende og har fået en antibakteriel efterbehandling, der hæmmer dannelsen af lugt. På den måde får du en god og behagelig regulering af kropstemperaturen – selv i varme arbejdsomgivelser, og når du er fysisk aktiv.

  Se produkter

  Arbejdstrøje - Lag 2 - Et varmt og isolerende lag

  Lag 2 - Et varmt og isolerende lag

  I overgangsperioden kan du ofte nøjes med to lag – det svedtransporterende og det isolerende. Det isolerende lag kan imidlertid godt være en kombination af flere produkter. Det isolerende lag har til formål at holde på varmen samtidig med, at fugten kan ledes væk. Lag 2 skal holde dig varm i kolde omgivelser uden at begrænse din bevægelsesfrihed. Produkter med CLIMASCOT®-fór er et oplagt valg som mellemlag. CLIMASCOT® Lightweight Insulation er et meget åndbart fór med høj isoleringsevne. Samtidig har foret en lav vægt og massefylde, hvilket gør, at det ikke begrænser dig i dine bevægelser i løbet af arbejdsdagen.

  Se produkter

  Vinterjakke - Lag 3 - Et lag der beskytter mod vind og vejr

  Lag 3 - Et lag der beskytter mod vind og vejr

  Det yderste lag skal fremfor alt beskytte dig mod vejret ved at være vind- og vandtæt. Men du skal også huske at vælge åndbarhed. Høj åndbarhed er vigtig for at kunne holde varmen. Hvis du ikke kan komme af med fugten, bliver du våd og dernæst kold. I MASCOTs sortiment finder du et stort udvalg af jakker, der er åndbare, vindtætte samt vandtætte eller vandafvisende. Om dit yderste lag skal være vandtæt eller vandafvisende afhænger af omgivelserne. Forskellen ligger i, om sømmene er tapede eller ej. Med en vandafvisende jakke er der derfor risiko for, at vandet kan trænge igennem sømmene.

  Se produkter

  Hold varmen og hold dig tør hele vinteren. Tæl til tre, når du klæder dig på til arbejdsdagen

  1 Hold dig tør
  2 hold dig varm
  3 beskyt dig mod vejret

  Kombiner lagene efter omgivelsernes temperatur og dit fysiske aktivitetsniveau.