TCS'S ASSISTANCEREDDERE STRÅLER I ET NYT LOOK

  TSC-Patrouille

  Assistanceredderne Pascal Meier (venstre), Remo Berger og Evelyn Kunz præsenterer det nye tøj til TCS's vejhjælp.

  For at de omkring 200 assistancereddere hos TCS's vejhjælp kan udføre deres arbejde sikkert og under optimale forhold, har de fået pålideligt, funktionelt og synligt tøj. Det er høje krav, som de nye, nøje udvalgte uniformer opfylder.

  "Jeg er positivt overrasket", siger Pascal Meier, mens han kigger ned og inspicerer det nye arbejdstøj. Han har i 33 år arbejdet som assistanceredder for vejhjælpen hos TCS i regionen Biel og for ham har stoffet vigtigt. Det bør føles behageligt mod huden og ideelt set være kølende om sommeren og varmende om vinteren. Det virker i hvert fald til at være tilfældet her. 

  Evelyn Kunz har i syv år været tilknyttet vejhjælpen i Zürich og har i tre år også været uddannet assistanceredder. Hun er enig med sin kollega: "Tøjet er behageligt. Ud over funktionalitet og synlighed er det vigtigt, fordi vi tilbringer meget tid i bilen." "Glem ikke bevægeligheden", supplerer Remo Berger, der har været assistanceredder i området omkring Thun i tre år. "Nogle gange arbejder vi på knæ eller under køretøjet. Der bør bevægelsesfriheden ikke være indskrænket", siger Berger. Der er en detalje, som de alle lægger mærke til med det samme: Den sorte farve på lår og knæ er meget praktisk, fordi snavs fra at knæle eller fra at tørre hænderne af ikke ses.

  Evelyn Kunz, Patrouilleurin Zürich-Ost
  "Tøjet er behageligt. Det er ud over funktionalitet og synlighed vigtigt, fordi vi tilbringer meget tid i bilen." Evelyn Kunz, assistanceredder Zürich-Ost

  Advarselsbeklædning med høj synlighed

  Med 340.000 indsatser om året og en andel af fortsat kørsel på 82 % yder de 198 assistancereddere hos TCS et uhyre vigtigt bidrag til trafikken og sikkerheden på vejene i Schweiz. Og det ved al slags vejr og på alle tider af døgnet. Derfor skal uniformerne også opfylde forskellige kriterier for ikke mindst at garantere assistancereddernes sikkerhed.

  Ud over de nævnte krav til komfort, bevægelighed, praktiske egenskaber og funktionalitet er der ét kriterium, som er det allervigtigste: synligheden. Tøjet skal sikre, at folk lægger mærke til os så hurtigt som muligt, på alle tidspunkter af dagen og natten samt under alle lysforhold. "Vi vil kun iklæde os advarselsbeklædning med høj synlighed. Det er afgørende, at det lever op til standarden EN ISO 20471 med den højeste beskyttelsesklasse 3, der er godkendt til risikofyldt arbejde ved veje, hvor der køres over 60 km/t", forklarer Fabian Renggli, chef for flådestyring og logistik hos TCS. Standarden foreskriver blandt andet, at refleksstriberne mindst skal være halvtreds millimeter brede og fuldstændigt omslutte overkroppen og ærmerne.

  Pascal Meier, Patrouilleur Biel
  "Stoffet bør være kølende om sommeren og varmende om vinteren", Pascal Meier, assistanceredder Biel

  Omhyggelig udvælgelsesproces

  På grundlag af disse kriterier blev der lanceret en udvælgelsesproces, hvor ni indledende bud blev reduceret til to mulige leverandører. "Det var blandt andet vigtigt for os, at også kunne fås i damestørrelser, da vi jo også har kvindelige assistancereddere", siger Fabian Renggli. Det er i sidste ende assistanceredderne, som har den afgørende stemme. Forskellige vejhjælpsregioner i Schweiz modtog hver især et prøvesæt fra begge leverandører og kunne demokratisk stemme om vinderen.

  Beslutningen faldt på kollektionen "Mascot® Accelerate Safe", som leveres af Brandschutz Ettiswil AG og fremstilles af Mascot International. Den opfylder ikke bare alle standarder og behov, men "der blev også oprettet en bestillingsportal specielt til TCS, hvor vi selv kan opdatere oplysningerne. Desuden er afstandene korte, og de tager sig godt af os som kunde", fortæller Fabian Renggli, der er glad for valget.

  Et sæt af de nye uniformer består af en vinterjakke, en hardshell-jakke, en softshelljakke, en fleecetrøje, en rullekravetrøje samt en polotrøje. Hertil kommer et par arbejdsbukser, et par arbejdsoverall, et par overtræksbukser samt et bælte og en vinterhue. De modige, lysende gule reddere fra TCS kan derfor se frem til snart at stråle i det nye og endnu sikrere look.

  Remo Berger, Patrouilleur Thun
  "Nogle gange arbejder vi på knæ eller under køretøjet. Der bør bevægelsesfriheden ikke være indskrænket", Remo Berger, assistanceredder Thun