Beskyt dig mod solens skadelige stråler

  Udendørs arbejde foregår i al slags vejr – regn, blæst og høj solskin. Når det regner eller er koldt, vil du ofte trække i tøj, der beskytter dig mod regn og kulde, men hvad gør du, når solen skinner? Her er det vigtigt, at du klæder dig rigtigt på og beskytter din hud mod solens skadelige UV-stråler.

  Har du arbejdstøj til de solrige sommermåneder? Brug arbejdstøj, der beskytter mod solen, når du arbejder ude. Når du gør det, passer du på din hud og mindsker risikoen for hudsygdomme. Solens UV-stråler kan være skadelige for din hud, hvis du opholder dig i solen uden solbeskyttelse. Derfor er det vigtigt, at dit arbejdstøj beskytter din hud mod solen.

  Tekstiler beskytter til en vis grad mod solens skadelige stråler. Men det er forskelligt, hvor meget de beskytter mod solen. Hvor modstandsdygtige tekstiler er overfor UV-stråling, afhænger bl.a. af:

  • Tætheden i materialet
  • Tykkelsen
  • Hvilke fibre materialet er lavet af
  • Farven
  • Elasticiteten
  • Eventuelle efterbehandlinger

  Modstandsdygtigheden overfor solens stråler påvirkes desuden af, om produktet er vådt, vasket osv. På varme dage eller når du arbejder med et højt aktivitetsniveau, er det således vigtigt, at du skifter trøje, hvis den bliver våd eller svedig, for at opretholde den bedste beskyttelse. Det er også vigtigt, at du udskifter dit arbejdstøj regelmæssigt, når det bliver slidt, så din beskyttelse mod UV forbliver intakt.

  For at passe på tøjets UV-beskyttende egenskaber er det desuden vigtigt at følge vaskeanvisningen i tøjet.

  EN 13758-2 UPF 40+

  Behov for dokumenteret beskyttelse mod solens stråler?

  MASCOT har valgt at certificere et udsnit af produkter fra SAFE-serierne i henhold til EN 13758-2 (beskyttende egenskaber mod UV-solstråling), da den beklædning ofte anvendes udendørs i al slags vejr. MASCOTs udvalg af EN 13758-2-certificerede produkter inkluderer overdele såsom T-shirts, langærmede T-shirts og sweatshirts. Det er lette produkter man vil anvende som det primære lag, når solen er fremme, og mængden af UV-stråler er størst.

  Se MASCOTs produkter, der er certificeret i henhold til EN 13758-2

  For at opnå EN 13758-2 certificeringen skal en ultraviolet beskyttelsesfaktor (UPF-værdi) på mindst 50 opnås ved test, og dette niveau skal som minimum fastholdes – og dokumenteres ved løbende recertificering - for at opretholde certificeringen. Opnås dette, må producenten mærke produktet med ”UPF 40+”. En UPF 40+ mærkning sikrer brugeren en UV-blokering på mindst 97,5%. Det betyder, at mindre end 2,5% af solens skadelige UV-stråler trænger gennem materialet.

  Ingen hokus pokus

  Et tykt lag solcreme på tør hud beskytter bedre end et tyndt lag solcreme efter flere gange i poolen. På samme måde beskytter kraftig og tæt tekstil bedre end en tynd og luftig T-shirt. Derfor er det de tynde materialetyper, der potentielt ikke beskytter dig tilstrækkeligt, og dem du skal være opmærksom på, når du er udsat for solens stråler i dit arbejde.