MASCOT tager etisk, socialt og miljømæssigt ansvar

  Som global tekstilvirksomhed bærer vi et stort ansvar for at sikre mennesker og miljø både på produktionssteder og i resten af forsyningskæden. Det er et ansvar, vi helt naturligt tager. Derfor har vi blandt andet for mere end 10 år siden etableret vores egne produktionssteder i Vietnam og sidenhen Laos, hvor vi tilbyder gode, respektfulde og trygge arbejdspladser til +3500 kollegaer.

  Hos MASCOT har vi altid fokus på at sikre, at vores kunder får de bedst mulige produkter. Og med ’de bedste produkter’ tænker vi på alle aspekter af produktet. Det skal ikke alene være slidstærke produkter, der holder længe og dermed afværger unødvendig brug af nye ressourcer. Produktet skal også være produceret af mennesker, der føler sig trygge og godt tilpas på deres arbejdsplads, og af materialer, hvor vi har gennemsigtighed i oprindelsen, og som kan opnå eksempelvis OEKO-TEX®-certifikat.  

  Læs vores seneste CR-rapport for 2021

  MASCOTs produkter er løsninger. Og det er løsninger, der holder! Både slidstyrkemæssigt, og med omtanke og respekt for mennesker og miljø. Vores grundværdier er – også i sociale og miljømæssige sammenhænge – kvalitet og ordentlighed. Kvalitet i produkter, løsninger og aftaler, og ordentlighed forstået som både grundighed og anstændighed. Læs nedenfor mere om, hvordan vores grundværdier kommer til udtryk i de enkelte led af MASCOTs forsyningskæde.

  De 17 verdensmål - logo

  MASCOT og verdensmålene

  MASCOT arbejder med alle de 17 verdensmål på forskellige planer, og det arbejde vil vi udbygge og intensivere frem mod 2030. Med produktionen af arbejdstøj vil vi være med til at afskaffe fattigdom og sult, sikre sundhed og uddannelse samt tilbyde anstændige jobs. Blandt andet.

  Læs mere

  Vietnam - Egne fabrikker i Vietnam: - MASCOT beskæftiger langt over halvdelen af sine medarbejdere uden for Europa. På MASCOTs systuer i Vietnam og Laos arbejder omtrent 2400 ansatte med at producere det arbejdstøj, som kollegerne i Europa udvikler, markedsfører og sælger.

  Vi producerer selv tøjet på egne fabrikker

  Alt vintertøj og arbejdstøj bliver syet på egne fabrikker i Vietnam og Laos. MASCOT har haft egne fabrikker siden 2008, og lige fra dag ét har kollegerne i Sydøstasien arbejdet i en europæisk arbejdskultur og med MASCOTs stærke værdier. Det giver trygge, sikre og gode arbejdspladser med stort udviklingspotentiale for MASCOTs medarbejdere, der også har adgang til gratis lægeklinik og får en god gratis frokost med i ansættelseskontrakten.

   Læs mere

  People-eating-lunch-smiling  | Egne fabrikker i Vietnam:

  Dokumenteret socialt ansvar i produktionen

  Da MASCOT i marts 2008 indviede sin første fabrik i Vietnam var det med gode, sikre og trygge arbejdsforhold for alle medarbejdere fra dag et. I dag arbejder +3500 kolleger med produktion af arbejdstøj, og MASCOT har dokumentation for at tage det sociale ansvar i produktionslandene særdeles alvorligt. MASCOT har den mest anerkendte certificering inden for CSR, SA8000.

  Læs mere

  Egne fabrikker i Vietnam: - Arbejdsbeklædning - ISO 9001

  Certificeret kvalitetssikring

  MASCOT har igennem mange år været DS/EN ISO 9001-certificeret. Vi har implementeret dette kvalitetsstyringssystem for at støtte udviklingen af virksomheden, produkter og services, så vi på ethvert givet tidspunkt leverer højest mulig kvalitet til vores kunder. Vi måler på leveringssikkerhed, de rette produkter til målgruppen, kundetilfredshed og vækst.

  Læs mere

  Woman - Hver syerske er specialiseret i nogle bestemte sydiscipliner, som de mestrer til fuldkommenhed. På den måde foregår produktionen mest effektivt og næsten fejlfrit.

  Miljøpolitik på egne fabrikker

  Omkring 75 % af samtlige af MASCOTs arbejdstøjsprodukter producerer vi selv på vores egne fabrikker i Vietnam og Laos. Alle produktionssteder ligger i officielle industrizoner, og der er klare aftaler og kontrakter angående spildevand, affald og andre miljørelaterede forhold.

  Læs mere

  Anerkendelse

  Priser for ansvarlig produktion

  Et respektfuldt og godt arbejdsmiljø er ikke en selvfølge, når produktionen sker i udviklingslande. Derfor får MASCOTs fabrikker stor opmærksomhed som følge af de gode arbejdsforhold. MASCOT har gennem årene fået en række priser for opretholdelse af den høje sociale arbejdsstandard og den miljømæssige kontrol på MASCOTs fabrikker i Vietnam og Laos.

  Læs mere

  1BBA533B-3A0C-4423-90F7-3409BEAB6D31 - Laboratorietests

  Arbejdstøj, der holder længe

  Produkter, der holder længe er ikke alene praktisk og en økonomisk fordel for brugeren af arbejdstøjet. Det er også en stor fordel for miljøet. Når stof, sømme og farver i arbejdstøjet holder længe, og brugeren ikke skal anskaffe sig nyt arbejdstøj ofte, så undgås et unødvendigt ressourceforbrug. Derfor arbejder vi hos MASCOT efter TESTED TO WORK metoden. Det giver arbejdstøj med lang levetid.

  Læs mere

  Sky Works_Rooftop_workers_men

  Vi tager vores ansvar seriøst

  Test, kvalitet og ordentlighed er ikke blot dybt forankret i MASCOTs DNA, men også i metoden til at producere ansvarligt for fremtiden. Vi har fokus på at producere varer med længst mulig varighed, under bedst mulig anvendelse af ressourcerne og med mindst muligt spild og udledning til følge. Derudover skal produkterne være innovative og leve op til kundernes krav.

  Læs mere

  OEKO-TEX® STANDARD 100

  Produkter med OEKO-TEX® STANDARD 100

  MASCOT anvender langt over 100 forskellige typer stof til arbejdstøjet. Det hele er OEKO-TEX® STANDARD 100 certificeret. Ved at vælge produkter med OEKO-TEX® STANDARD 100-mærkningen sikrer du, at dit arbejdstøj er undersøgt for indhold af sundhedsskadelige stoffer. Testkriterier opdateres årligt og går langt ud over gældende lovbestemmelser.

  Læs mere

  truck-road-MASCOT® WORKWEAR

  Emballage og fragt med omtanke

  I en kompleks forsyningskæde, som den, der skal til for lave arbejdstøj, skal materialerne og tøjet emballeres og transporteres af flere omgange på tværs af kontinenter. Transport er grundlæggende ikke en fordel for miljøet, men i vore dages globale handel er det en nødvendighed. Derfor gælder det om at vælge de bedste løsninger for at passe bedst muligt på miljøet.

  Læs mere