Certificeringer

MASCOTs egen kvalitets-etiket, TESTED TO WORK, er ikke en international norm. Til gengæld er den MASCOTs kvalitetsstempel som sikrer dig et gennemtestet produkt. Det betyder, at både metervaren og leverandøren er kvalitetssikret. Det betyder også, at produktet er fremstillet under gode forhold og med utallige tjek undervejs. Produktet har også været i test i virkeligheden, inden vi har sat det i produktion. Og vi har tjekket, at det har de rigtige funktioner til din hverdag. Alt det og meget mere står TESTED TO WORK for. Det er din garanti for kvalitet!

Arbejdstøj

MASCOTs arbejdstøj er certificeret efter høje internationale standarder. Du kan her få nærmere viden omkring de forskellige certificeringer, så du sikrer dig det rette arbejdstøj til de rette arbejdsforhold.

Fluorescerende gul - Offshore og vindindustri - MASCOT® ACCELERATE SAFE
EN ISO 20471

EN ISO 20471 - Synlig beklædning

Klassebetegnelsen (tallet X ved siden af symbolet) angiver klassen i forhold til, hvor godt produktet formår at give brugeren beskyttelse. Klasse 3 er den højeste klasse, der kan opnås. Et tøjsæt kan klassificeres efter en højere beskyttelsesklasse end den enkelte beklædningsgenstand ved separat brug. Den muligt højere klasse specificeres i tøjets mærkning. Tøj, der er certificeret i henhold til EN ISO 20471, er testet efter vask. Hvis ikke andet er angivet i tøjets etiket, er materialet blevet testet efter 5 vaskecyklusser.

Læs mere

EN 17353 - Arbejdstøj med øget synlighed

EN 17353 er en EU-standard, der stiller krav til forbedret synlighed i arbejdstøjet for medarbejdere i arbejdssituationer i middel-risikoområder. Arbejdstøj certificeret i henhold til EN 17353 er egnet til medarbejdere, der har behov for synlighed, men som ikke arbejder et sted, hvor risikoanalysen af arbejdsområdet betyder, at der skal bæres personlige værnemidler certificeret i henhold til EN ISO 20471.

Læs mere

EN 342

EN 342 - Beskyttelse mod kulde

Du opnår den bedste kuldebeskyttelse med arbejdstøj, der er certificeret i henhold til EN 342. For at opnå den maksimale beskyttelse bør arbejdstøjet holdes tørt og lukkes ordentligt til, eksempelvis omkring håndled. Hvert enkelt produkt er klassificeret efter forskellige værdier: isoleringsværdi, luftgennemtrængelighed og eventuel vandtæthed (WP). Jo højere isoleringsværdien er, jo bedre beskyttelse opnår man. Isoleringsværdien findes ved produktet. Luftgennemtrængeligheden angives i piktogrammet og løber fra 1-3, hvor 3 er højest.

Læs mere

EN 343 - X|X|X

EN 343:2019

Når arbejdet skal udføres uanset vind og vejr, er det vigtigt at være rigtigt påklædt. EN 343 angiver værdier på tøj, der kan anvendes som beskyttelse mod regn. Ved siden af symbolet er tre værdier angivet. Den øverste værdi angiver vandtætheden, mens den midterste værdi angiver åndbarheden i det samlede produkt. Begge værdier er inddelt i klasser fra 1-4, hvor 4 er den højeste klasse. Nederste værdi er en valgfri test af det færdigsyede produkt under påvirkning af regn fra oven. R angiver, at produktet er testet, mens X angiver at produktet ikke er testet.

Læs mere

EN 343

EN 343 - Åndbart, vind- og vandtæt arbejdstøj

Når arbejdet skal udføres uanset vind og vejr, så er det vigtigt at være ordentligt påklædt. EN 343 er en europæisk standard for beskyttelsesbeklædning. Du bør gå efter EN 343-certificeringen, hvis du vil være sikker på komfort uanset nedbør og vind. Ved siden af symbolet for EN 343 er angivet to værdier. Den første værdi angiver vandtætheden. Den anden værdi angiver produktets åndbarhed. Begge værdier er inddelt i klasser fra 1-3, hvor 3 angiver den højeste klasse.

Læs mere

EN ISO 11611

EN ISO 11611 - Beskyttelse mod svejsning

Standarden beskriver minimumkrav for beskyttelsesbeklædning, som bruges ved svejsning og tilsvarende processer med lignende risici. Der findes to klasser, 1 og 2, hvor klasse 2 er den højeste (= den bedste beskyttelse).

Læs mere

EN ISO 11612

EN ISO 11612 - Beskyttelse mod varme og ild

Beklædning til beskyttelse mod varme og ild. Denne standard beskriver yderdragter af smidigt stof, som er designet til at beskytte brugerens krop undtagen hænderne fra varme og/eller ild. Bortset fra hætter og gamacher er genstande til beskyttelse af hoved, hænder og fødder ikke omfattet. Standarden er opdelt i seks index: A1-A2, B1-B3, C1-C4, D1-D3, E1-E3 og F1-F3). Jo højere værdi, jo bedre beskyttelse opnår man.

Læs mere

EN ISO 14116

EN ISO 14116 - Beskyttelse mod varme og ild

Denne standard specificerer ydeevnekrav til materialer, materialekombinationer og beskyttelsesbeklædning med begrænset flammespredning for at reducere muligheden for, at beklædning brænder og dermed udgør en risiko. Standarden angiver beskyttelse efter klasse 1-3, hvor 3 er den bedste beskyttelse.

Læs mere

EN 61482-2

EN 61482-2 - Arbejde under spænding

Beskyttelsesbeklædning mod termisk fare fra en elektrisk lysbue. EN 61482-2 certificeringen indeholder to testmetoder. Med metode 1, EN IEC 61482-1-1, åben lysbuetest, tester man stoffet og beklædningsgenstanden, og man bestemmer dermed tøjets ATPV/EBT-værdi. Med metode 2, EN 61482-1-2, bokstest, bestemmer man stoffets og beklædningsgenstandens lysbuebeskyttelsesklasse ved brug af tvungen og kontrolleret lysbue. Der findes 2 klasser, hvor klasse 2 er den højeste og mest beskyttende.

Læs mere

EN 1149-3/5

EN 1149-3/5 - Beskyttelsesbeklædning med elektrostatiske egenskaber

Beskyttelsesbeklædning med elektrostatiske egenskaber. I MASCOTs sortiment findes sikkerhedsbeklædning med elektrostatiske egenskaber certificeret efter EN 1149-5 (testmetode EN 1149-3).
EN 1149-3 - elektrisk afladning
Denne standard beskriver nedbrydningen af elektrostatisk ladning fra beklædningsmaterialers overflade.
EN 1149-5 - materialets ydeevne og design
Denne standard beskriver kravene til materialer og konstruktion af elektrostatisk ledende beskyttelsesbeklædning, som bruges som en del af et jordet system for at undgå brandfarlig afladning.

Læs mere

EN 13034 (Type 6)

EN 13034 (Type 6) - Beskyttelsesbeklædning mod flydende kemikalier

Standarden beskriver ydeevnekrav til kemikaliebeskyttelsesbeklædning, som yder en begrænset beskyttelse mod flydende kemikalier (type 6- og type PB [6]-udstyr). Kemikaliebeskyttelsesbeklædning med begrænset ydeevne er beregnet til brug i tilfælde af en potentiel eksponering mod lette sprøjt, væskeforstøvning eller sprøjt med lavt tryk og mængde.

Læs mere

EN 13758-2 UPF 40+

EN 13758-2 UPF 40+ - Beskyttende egenskaber mod UV-stråling

Et produkt, der er certificeret efter EN 13758-2, giver en dokumenteret beskyttelse mod solens skadelige UVA- og UVB-stråler. Produkterne mærkes med en Ultraviolet Protection Factor (UPF-værdi) i henhold til beskyttelsesevnen. Beskyttelsesevnen vil falde i takt med at produktet fx slides, plejevejledningen ikke følges eller beklædningen bliver våd. Den eneste UPF som tøjet kan mærkes med er UPF 40+.

Læs mere

Sikkerhedsfodtøj

Hos MASCOT tilbyder vi fuld sikkerhed. Derfor finder du sikkerhedsfodtøj, der er certificeret efter forskellige sikkerhedsklasser. Sikkerhedsklassen afhænger af niveauet af sikkerhedsfunktioner, brugeren stiller til fodtøjet. Udover kravet i den pågældende sikkerhedsklasse er alt MASCOTs sikkerhedsfodtøj udstyret med skridhæmmende såler, en ergonomisk pasform, antistatiske egenskaber og stødabsorbering.

Certificeringer og sikkerhedsklasser

Sikkerhedsstøvlet - MASCOT® FOOTWEAR INDUSTRY
EN ISO 20345

EN ISO 20345

EN ISO 20345 er en europæisk standard for sikkerhedsfodtøj, der sikrer, at sikkerhedssko, -støvler og -sandaler lever op til de krav, der bliver stillet, når man arbejder i områder, hvor sikkerhed prioriteres højt. Alt sikkerhedsfodtøj fra MASCOT® FOOTWEAR er certificeret i henhold til EN ISO 20345.

Læs mere

EN ISO 20347

EN ISO 20347

EN ISO 20347 er en europæisk standard for fodtøj uden tåkappe til erhvervsmæssig brug. Normen dækker fodtøj, der har certificerede skridhæmmende egenskaber, er stødabsorberende og åndbare samt stabiliserende. I MASCOTs sortiment findes fodtøj, certificeret i henhold til EN ISO 20347, med den højeste standard inden for skridsikkerhed, SRC.

Sikkerhedsklasse S5

Sikkerhedsklasse SB-P

Fuld sikkerhed: Sikkerhedsfodtøj med sømværn og tåkappe.
Muligheder: Sikkerhedsfodtøj der opfylder minimumskravene i overensstemmelse med EN ISO 20345. Fodtøjet er skridhæmmende, stødabsorberende, har sømværn samt tåkappe.

Sikkerhedsklasse S1

Sikkerhedsklasse S1

Fuld sikkerhed: Sko, sandaler og støvler med tåkappe. Ikke vandafvisende.
Muligheder: Et bredt udvalg af fodtøj med forskellige lukkemetoder. Sikkerhedsfodtøj med tåkappe, skridhæmmende og antistatiske såler og et lukket hælparti.

Sikkerhedsklasse S1P

Sikkerhedsklasse S1P

Fuld sikkerhed: Sko og støvler med sømværn og tåkappe. Ikke vandafvisende.
Muligheder: Et meget bredt udvalg. Med og uden pronose, forskellige lukkesystemer, mange sko og sandaler samt en enkelt støvlet, flere vidder inklusiv et udvalg af damemodeller, i forskellige materialer. Altid høj gangkomfort.
Bruges særligt af: Personer med brug for særligt robust fodtøj, til brug indendørs, sommerbrug eller lejlighedsvist udendørs året rundt.

Læs mere

Sikkerhedsklasse S2

Sikkerhedsklasse S2

Fuld sikkerhed: Sikkerhedsfodtøj med tåkappe. Vandafvisende.
Muligheder: Sikkerhedsfodtøj med tåkappe, skridhæmmende og antistatiske såler og et lukket hælparti. Vandafvisende i henhold til EN ISO 20345.

Sikkerhedsklasse S3

Sikkerhedsklasse S3

Fuld sikkerhed: Sko og støvler med sømværn og tåkappe. Vandafvisende i henhold til EN ISO 20345.
Muligheder: Et meget bredt udvalg. Med og uden pronose, forskellige lukkesystemer, sko og støvletter, med eller uden for og vandafvisende, i forskellige materialer. Nogle med Vibram®-såler og varmebestandige op til 300° C. Altid høj gangkomfort.
Bruges særligt af: Personer med udendørs arbejde og behov for særligt robust fodtøj, som også kan holde regnen ude. Sko og støvler med pronose bruges især af personer med hyppigt knælende job.

Læs mere

Sikkerhedsklasse S4

Sikkerhedsklasse S4

Fuld sikkerhed: Sikkerhedsfodtøj med skridhæmmende såler og tåkappe. Vandafvisende i henhold til EN ISO 20345.
Muligheder: Støvler med tåkappe, stødabsorberende og antistatiske såler. Skridhæmmende i henhold til SRC. Vandafvisende.

Sikkerhedsklasse S5

Sikkerhedsklasse S5

Fuld sikkerhed: Sikkerhedsfodtøj med sømværn og tåkappe. Vandafvisende.
Muligheder: Støvler med sikkerhed. Med tåkappe, sømværn og stødabsorberende, skridhæmmende og antistatiske såler. Fodtøj med en profildybde på mere end 2,5 mm. Vandafvisende i henhold til EN ISO 20345.

ESD-godkendt

ESD-godkendt

Sko med en ESD-mærkning får ikke elektrostatisk opladning, og kontrolleret statisk elektricitet bortledes fra kroppen. Derved undgås skader på følsomme elektroniske komponenter.

Læs mere

Skridhæmmende sål

Skridhæmmende sål

Super godt greb i underlaget med skridhæmmende sål. Godkendt efter både SRA (sæbe på keramik) og SRB (glycerol på stål), hvorved der automatisk opnås den bedste norm inden for skridhæmmende såler, SRC.

Læs mere