Certificeringer

  MASCOTs egen kvalitets-etiket, TESTED TO WORK, er ikke en international norm. Til gengæld er den MASCOTs kvalitetsstempel som sikrer dig et gennemtestet produkt. Det betyder, at både metervaren og leverandøren er kvalitetssikret. Det betyder også, at produktet er fremstillet under gode forhold og med utallige tjek undervejs. Produktet har også været i test i virkeligheden, inden vi har sat det i produktion. Og vi har tjekket, at det har de rigtige funktioner til din hverdag. Alt det og meget mere står TESTED TO WORK for. Det er din garanti for kvalitet!

  Arbejdstøj

  MASCOTs arbejdstøj er certificeret efter høje internationale standarder. Du kan her få nærmere viden omkring de forskellige certificeringer, så du sikrer dig det rette arbejdstøj til de rette arbejdsforhold.

  EN ISO 20471

  EN ISO 20471 - Synlig beklædning

  Klassebetegnelsen (tallet X ved siden af symbolet) angiver klassen i forhold til, hvor godt produktet formår at give brugeren beskyttelse. Klasse 3 er den højeste klasse, der kan opnås. Et tøjsæt kan klassificeres efter en højere beskyttelsesklasse end den enkelte beklædningsgenstand ved separat brug. Den muligt højere klasse specificeres i tøjets mærkning. Tøj, der er certificeret i henhold til EN ISO 20471, er testet efter vask. Hvis ikke andet er angivet i tøjets etiket, er materialet blevet testet efter 5 vaskecyklusser.

  Læs mere

  EN 17353 - Arbejdstøj med øget synlighed

  EN 17353 er en EU-standard, der stiller krav til forbedret synlighed i arbejdstøjet for medarbejdere i arbejdssituationer i middel-risikoområder. Arbejdstøj certificeret i henhold til EN 17353 er egnet til medarbejdere, der har behov for synlighed, men som ikke arbejder et sted, hvor risikoanalysen af arbejdsområdet betyder, at der skal bæres personlige værnemidler certificeret i henhold til EN ISO 20471.

  Læs mere

  EN 342

  EN 342 - Beskyttelse mod kulde

  Du opnår den bedste kuldebeskyttelse med arbejdstøj, der er certificeret i henhold til EN 342. For at opnå den maksimale beskyttelse bør arbejdstøjet holdes tørt og lukkes ordentligt til, eksempelvis omkring håndled. Hvert enkelt produkt er klassificeret efter forskellige værdier: isoleringsværdi, luftgennemtrængelighed og eventuel vandtæthed (WP). Jo højere isoleringsværdien er, jo bedre beskyttelse opnår man. Isoleringsværdien findes ved produktet. Luftgennemtrængeligheden angives i piktogrammet og løber fra 1-3, hvor 3 er højest.

  Læs mere

  EN 343 - X|X|X

  EN 343:2019

  Når arbejdet skal udføres uanset vind og vejr, er det vigtigt at være rigtigt påklædt. EN 343 angiver værdier på tøj, der kan anvendes som beskyttelse mod regn. Ved siden af symbolet er tre værdier angivet. Den øverste værdi angiver vandtætheden, mens den midterste værdi angiver åndbarheden i det samlede produkt. Begge værdier er inddelt i klasser fra 1-4, hvor 4 er den højeste klasse. Nederste værdi er en valgfri test af det færdigsyede produkt under påvirkning af regn fra oven. R angiver, at produktet er testet, mens X angiver at produktet ikke er testet.

  Læs mere

  EN 343

  EN 343 - Åndbart, vind- og vandtæt arbejdstøj

  Når arbejdet skal udføres uanset vind og vejr, så er det vigtigt at være ordentligt påklædt. EN 343 er en europæisk standard for beskyttelsesbeklædning. Du bør gå efter EN 343-certificeringen, hvis du vil være sikker på komfort uanset nedbør og vind. Ved siden af symbolet for EN 343 er angivet to værdier. Den første værdi angiver vandtætheden. Den anden værdi angiver produktets åndbarhed. Begge værdier er inddelt i klasser fra 1-3, hvor 3 angiver den højeste klasse.

  Læs mere

  EN ISO 11611

  EN ISO 11611 - Beskyttelse mod svejsning

  Standarden beskriver minimumkrav for beskyttelsesbeklædning, som bruges ved svejsning og tilsvarende processer med lignende risici. Der findes to klasser, 1 og 2, hvor klasse 2 er den højeste (= den bedste beskyttelse).

  Læs mere

  EN ISO 11612

  EN ISO 11612 - Beskyttelse mod varme og ild

  Beklædning til beskyttelse mod varme og ild. Denne standard beskriver yderdragter af smidigt stof, som er designet til at beskytte brugerens krop undtagen hænderne fra varme og/eller ild. Bortset fra hætter og gamacher er genstande til beskyttelse af hoved, hænder og fødder ikke omfattet. Standarden er opdelt i seks index: A1-A2, B1-B3, C1-C4, D1-D3, E1-E3 og F1-F3). Jo højere værdi, jo bedre beskyttelse opnår man.

  Læs mere

  EN ISO 14116

  EN ISO 14116 - Beskyttelse mod varme og ild

  Denne standard specificerer ydeevnekrav til materialer, materialekombinationer og beskyttelsesbeklædning med begrænset flammespredning for at reducere muligheden for, at beklædning brænder og dermed udgør en risiko. Standarden angiver beskyttelse efter klasse 1-3, hvor 3 er den bedste beskyttelse.

  Læs mere

  EN 61482-2

  EN 61482-2 - Arbejde under spænding

  Beskyttelsesbeklædning mod termisk fare fra en elektrisk lysbue. EN 61482-2 certificeringen indeholder to testmetoder. Med metode 1, EN IEC 61482-1-1, åben lysbuetest, tester man stoffet og beklædningsgenstanden, og man bestemmer dermed tøjets ATPV/EBT-værdi. Med metode 2, EN 61482-1-2, bokstest, bestemmer man stoffets og beklædningsgenstandens lysbuebeskyttelsesklasse ved brug af tvungen og kontrolleret lysbue. Der findes 2 klasser, hvor klasse 2 er den højeste og mest beskyttende.

  Læs mere

  EN 1149-3/5

  EN 1149-3/5 - Beskyttelsesbeklædning med elektrostatiske egenskaber

  Beskyttelsesbeklædning med elektrostatiske egenskaber. I MASCOTs sortiment findes sikkerhedsbeklædning med elektrostatiske egenskaber certificeret efter EN 1149-5 (testmetode EN 1149-3).
  EN 1149-3 - elektrisk afladning
  Denne standard beskriver nedbrydningen af elektrostatisk ladning fra beklædningsmaterialers overflade.
  EN 1149-5 - materialets ydeevne og design
  Denne standard beskriver kravene til materialer og konstruktion af elektrostatisk ledende beskyttelsesbeklædning, som bruges som en del af et jordet system for at undgå brandfarlig afladning.

  Læs mere

  HACCP DIN 10524

  HACCP DIN 10524 – krav til arbejdstøj anvendt i levnedsmiddelbranchen

  Inden for EU skal virksomheder, som håndterer fødevarer, arbejde efter HACCP-principperne. HACCP er en forkortelse for Hazard Analysis and Critical Control Points. Det er en standardiseret metode, hvor sikkerhedsmæssige risici i levnedsmiddelproduktionen bliver analyseret og kontrolleret.

  EN-certificering efter DIN 10524 omfatter specifikke krav til design, funktion og stof i arbejdstøj, som bliver anvendt i levnedsmiddelbranchen.

  Læs mere

  EN 13034 (Type 6)

  EN 13034 (Type 6) - Beskyttelsesbeklædning mod flydende kemikalier

  Standarden beskriver ydeevnekrav til kemikaliebeskyttelsesbeklædning, som yder en begrænset beskyttelse mod flydende kemikalier (type 6- og type PB [6]-udstyr). Kemikaliebeskyttelsesbeklædning med begrænset ydeevne er beregnet til brug i tilfælde af en potentiel eksponering mod lette sprøjt, væskeforstøvning eller sprøjt med lavt tryk og mængde.

  Læs mere

  EN 13758-2 UPF 40+

  EN 13758-2 UPF 40+ - Beskyttende egenskaber mod UV-stråling

  Et produkt, der er certificeret efter EN 13758-2, giver en dokumenteret beskyttelse mod solens skadelige UVA- og UVB-stråler. Produkterne mærkes med en Ultraviolet Protection Factor (UPF-værdi) i henhold til beskyttelsesevnen. Beskyttelsesevnen vil falde i takt med at produktet fx slides, plejevejledningen ikke følges eller beklædningen bliver våd. Den eneste UPF som tøjet kan mærkes med er UPF 40+.

  Læs mere

  Sikkerhedsfodtøj

  Sikkerhedsfodtøj fra MASCOT er lette, fleksible og komfortable – uden at gå på kompromis med din sikkerhed. Vores sikkerhedssko, -støvler og -sandaler er alle godkendt i henhold til den europæiske standard EN ISO 20345. Lige meget hvilket miljø du arbejder i, finder du sikkerhedssko i vores sortiment, der opfylder sikkerhedskravene, og samtidig sikrer dig den ultimative komfort – gennem hele arbejdsdagen.

  EN ISO 20345

  EN ISO 20345

  EN ISO 20345: 2011 er en europæisk standard for sikkerhedsfodtøj, der sikrer, at sikkerhedssko, -støvler og -sandaler lever op til de krav, der bliver stillet, når man arbejder i områder, hvor sikkerhed prioriteres højt. Alt sikkerhedsfodtøj fra MASCOT® FOOTWEAR er certificeret i henhold til EN ISO 20345: 2011.

  Læs mere

  EN ISO 20347

  EN ISO 20347

  EN ISO 20347 er en europæisk standard for fodtøj uden tåkappe til erhvervsmæssig brug. Normen dækker fodtøj, der har certificerede skridhæmmende egenskaber, er stødabsorberende og åndbare samt stabiliserende. I MASCOTs sortiment findes fodtøj, certificeret i henhold til EN ISO 20347, med den højeste standard inden for skridsikkerhed, SRC.

  Afladning af statisk elektricitet (ESD)

  Afladning af statisk elektricitet (ESD)

  Skoen er ESD-godkendt, hvilket betyder, at du undgår statisk elektricitet. I nogle erhverv er det et krav, at særlige områder er ESD-sikrede for at beskytte elektriske komponenter og udstyr. Udover at beskytte komponenter og produkter, beskytter de antistatiske egenskaber samtidig dig mod stød. 

  Læs mere