Certificeringer

MASCOTs egen kvalitets-etiket, TESTED TO WORK, er ikke en international norm. Til gengæld er den MASCOTs kvalitetsstempel som sikrer dig et gennemtestet produkt. Det betyder, at både metervaren og leverandøren er kvalitetssikret. Det betyder også, at produktet er fremstillet under gode forhold og med utallige tjek undervejs. Produktet har også været i test i virkeligheden, inden vi har sat det i produktion. Og vi har tjekket, at det har de rigtige funktioner til din hverdag. Alt det og meget mere står TESTED TO WORK for. Det er din garanti for kvalitet!

Arbejdstøj

MASCOTs arbejdstøj er certificeret efter høje internationale standarder. Du kan her få nærmere viden omkring de forskellige certificeringer, så du sikrer dig det rette arbejdstøj til de rette arbejdsforhold.

S EN ISO 20471

EN ISO 20471 - Synlig beklædning

Klassebetegnelsen (tallet X ved siden af symbolet) beskriver, hvor godt produktet formår at give brugeren beskyttelse. Klasse 3 er den højeste klasse, der kan opnås. I den nye version, skal alle reflekser opfylde klasse 2 hvad angår refleksens evne til at tilbagekaste lyset. Derfor har man valgt helt at fjerne denne information fra mærkningen (markeret som Y i den tidligere version EN 471). Et tøjsæt klassificeres efter en højere beskyttelsesklasse end den enkelte beklædningsgenstand ved separat brug. Den mulig højere klasse specificeres i tøjets mærkning. Tøj der er certificeret efter den nye norm, er testet efter vask. Hvis ikke andet er angivet i tøjets etiket, er materialet blevet testet efter 5 vaskecyklusser.

Læs mere

EN 342

EN 342 - Certificeret kuldebeskyttelse

En effektiv kuldebeskyttelse opnås ved at iklæde sig tøj, der er certificeret i henhold til EN 342. For at opnå den bedste kuldebeskyttelse, bør tøjet holdes tørt, og du bør iføre dig handsker, hue etc. for at undgå lokal afkøling. Luk tøjet omhyggeligt og spænd det til omkring fx håndled. Det enkelte stykke tøj er normeret efter bestemte beskyttelsesklasser. Det første tal angiver luftgennemtrængeligheden (AP) i klasse 1-3, hvor 3 angiver den højeste klasse. Det andet tal angiver modstanden over for vandpenetration i klasse 1-2, hvor 2 angiver den højeste klasse. Certifikatet er opnået hos FIOH (The Finnish Institute of Occupational Health).

Læs mere

EN 343

EN 343 - Åndbart, vind- og vandtæt arbejdstøj

Når arbejdet bare skal udføres uanset vind og vejr, så er det vigtigt at være ordentligt påklædt. Gå efter EN 343-certificeringen, hvis du vil være sikker på komfort uanset nedbør og vind. EN 343 er en europæisk norm for beskyttelsesbeklædning og beskriver beskyttelse mod regn. I beskrivelsen er to egenskaber angivet. Det første tal angiver vandtætheden, og det andet tal er åndbarheden i det samlede produkt. I begge skalaer løber værdierne fra 1-3, hvor 3 angiver den højeste klasse. Certifikatet er opnået hos FIOH (The Finnish Institute of Occupational Health).

Læs mere

EN ISO 11611

EN ISO 11611 - Beskyttelse mod svejsning

Normen beskriver minimumskrav for beskyttelsesbeklædning, som bruges ved svejsning og tilsvarende processer med lignende risici. Der findes to klasser, 1 og 2, hver klasse 2 den højeste (=den bedste beskyttelse). Har erstattet den ældre norm EN 470-1.

Læs mere

EN ISO 11612 & EN ISO 14116

EN ISO 11612 - Beskyttelse mod varme og ild

Beklædning til beskyttelse mod varme og ild. Denne standard beskriver yderdragter af smidigt stof, som er designet til at beskytte brugerens krop, undtagen hænderne, fra varme og/eller ild. Bortset fra hætter og gamacher er genstande til beskyttelse af hoved, hænder og fødder ikke omfattet. Har erstattet den ældre norm EN 531.

Læs mere

EN ISO 11612 & EN ISO 14116

EN ISO 14116 - Beskyttelse mod varme og ild

Materialer, materialekombinationer og beklædning med begrænset flammespredning. Denne standard specificerer ydeevnekrav til materialer, materialekombinationer og beskyttelsesbeklædning med begrænset flammespredning for at reducere muligheden for at beklædning brænder og dermed udgør en risiko. Har erstattet den ældre norm EN 533.

Læs mere

EN 61482

EN 61482 - Arbejde under spænding

Beskyttelsesbeklædning mod termisk fare fra en elektrisk lysbue. Del 1-2: Prøvningsmetoder - Metode 2: Bestemmelse af lysbuebeskyttelsesklasse af materiale og beklædning ved brug af tvungen og kontrolleret lysbue (box test). Der findes to klasser, 1 og 2 hvor klasse 2 den højeste (=den bedste beskyttelse). Har erstattet den ældre norm ENV 50354.

Læs mere

EN 1149-3/5

EN 1149-3/5 - Beskyttelsesbeklædning med elektrostatiske egenskaber

Nogle af MASCOTs produkter har elektrostatiske egenskaber.
EN 1149-3:2004 - elektrisk afladning
Denne norm beskriver nedbrydningen af elektrostatisk ladning fra beklædningsmaterialers overflade.
EN 1149-5:2008 - materialets ydeevne og design
Denne norm beskriver kravene til materialer og konstruktion af elektrostatisk ledende beskyttelsesbeklædning, som bruges som en del af et jordet system, for at undgå brandfarlig afladning.

Læs mere

EN 13034

EN 13034 - Beskyttelsesbeklædning mod flydende kemikalier

EN 13034/EN 13034+A1. Normen beskriver ydeevnekrav til kemikaliebeskyttelsesbeklædning, som yder en begrænset beskyttelse mod flydende kemikalier (type 6- og type PB [6]-udstyr). Kemikaliebeskyttelsesbeklædning med begrænset ydeevne er beregnet til brug i tilfælde af en potentiel eksponering mod lette sprøjt, væskeforstøvning eller sprøjt med lavt tryk og mængde.

Læs mere

EN ISO 15757 - MASCOT PRO WASH

ProWash® - Dit tøj klarer nemt industrivask

Industrivask og efterbehandlingsmetoder til prøvning af arbejdstøj. Standarden specificerer testmetoder og udstyr, som kan bruges til at vurdere om materialer til arbejdstøj er velegnet til industrivask. Uvildige testinstitutter foretager tests for MASCOT ifølge kriterier fastlagt af ETSA (European Textiles Service Association).

Læs mere


Sikkerhedsfodtøj

MASCOTs sikkerhedsfodtøj er certificeret efter den europæiske standard EN ISO 20345, der sikrer dig høj beskyttelse af dine fødder under arbejdet. Fodtøjet er yderligere inddelt i sikkerheds-klasserne S1P og S3. Få nærmere viden om de forskellige standarder og sikkerhedsklasser her.

EN ISO 20345

EN ISO 20345

EN ISO 20345 er en europæisk standard for sikkerhedsfodtøj, der sikrer, at sikkerhedssko, -støvler og -sandaler lever op til de krav, der bliver stillet, når man arbejder i områder, hvor sikkerhed prioriteres højt. Alt sikkerhedsfodtøj fra MASCOT® FOOTWEAR er certificeret i henhold til EN ISO 20345.

Læs mere

Safety Class S1P

Safety Class S1P

Fuld sikkerhed: Sko og støvler med sømværn og tåkappe. Ikke vandafvisende.
Muligheder: Et meget bredt udvalg. Med og uden pronose, forskellige lukkesystemer, mange sko og sandaler samt en enkelt støvlet, flere vidder inklusiv et udvalg af damemodeller, i forskellige materialer. Altid høj gangkomfort.
Bruges særligt af: Personer med brug for særligt robust fodtøj, til brug indendørs, sommerbrug eller lejlighedsvist udendørs året rundt.

Læs mere

Safety Class S3

Safety Class S3

Fuld sikkerhed: Sko og støvler med sømværn og tåkappe. Vandafvisende i henhold til EN ISO 20345.
Muligheder: 
Et meget bredt udvalg. Med og uden pronose, forskellige lukkesystemer, sko og støvletter, med eller uden for og vandafvisende, i forskellige materialer. Nogle med Vibram®-såler og varmebestandige op til 300° C. Altid høj gangkomfort.
Bruges særligt af: Personer med udendørs arbejde og behov for særligt robust fodtøj, som også kan holde regnen ude. Sko og støvler med pronose bruges især af personer med hyppigt knælende job.

Læs mere

ESD-godkendt

ESD-godkendt

Sko med en ESD-mærkning får ikke elektrostatisk opladning, og kontrolleret statisk elektricitet bortledes fra kroppen. Derved undgås skader på følsomme elektroniske komponenter.

Læs mere

Ultra Slip Resistant Sole

Ultra Slip Resistant Sole

Super godt greb i underlaget med skridhæmmende sål. Godkendt efter både SRA (test med sæbe på keramik) og SRB (test med olie på stål), hvorved der automatisk opnås den bedste norm inden for skridhæmmende såler, SRC.

Læs mere

Suitable for orthopaedic modifications

Suitable for orthopaedic modifications

Udvalgte modeller i MASCOT® FOOTWEAR er velegnede til at foretage eventuelle ortopædiske ændringer ved. Kontakt MASCOT for yderligere information.

Oeko-Tex® Standard 100