EN ISO 11611

  EN ISO 11611 beskriver minimumkravet til arbejdsbeklædning, der beskytter brugeren ved kortvarig svejsning og lignende processer med tilsvarende risici.

  EN ISO 11611

  Beskyttelsesbeklædning med EN ISO 11611 certificering skal beskytte brugeren mod gnister, kortvarig kontakt med ild og minimere risikoen for elektrisk chok ved kortvarig, tilfældig kontakt med elektroniske ledere. For at opnå den optimale beskyttelse skal arbejdstøjet dække hele kroppen. Dette opnås ved brug af både jakke og tilhørende benklæder. Ved brug af svejseteknikker, der har en større udvikling af gnister, anbefales det, at der bruges yderligere beskyttelse på hoved, hænder og foran på tøjet. For at undgå at gnister brænder sig fast, har beskyttelsesbeklædning certificeret efter EN ISO 11611 kun et minimum af lommer eller detaljer, således gnisterne ikke kan sidde fast.

  EN ISO 11611 - klasse 1
  EN ISO 11611 - klasse 2
  Beskyttelse mod mindre risikable svejseteknikker og situationer, der forsager mindre risiko for gnister og strålevarme. Beskyttelse i mere risikable situationer, hvor risikoen for gnister og strålevarme er betydelig større.

  MASCOT anbefaler, at du tjekker din sikkerhedsbeklædning regelmæssigt for at bibeholde den optimale beskyttelse. Beskidt eller fugtigt arbejdstøj kan påvirke sikkerheden i dit arbejdstøj. Den elektrisk isolerende effekt kan blive påvirket, hvis der er sved eller smuds på produktet. At bære korrekt og velfungerende arbejdsbeklædning med eksempelvis EN ISO 11611 er vigtigt for din sikkerhed. Hvis din beskyttelsesbeklædning er blevet udsat for ild eller anden eksponering, anbefales det, at man tjekker det nøje og eventuelt udskifter det. På denne måde prioriterer du din sikkerhed.