Få dit arbejdstøj til at holde længe

  Vi vil så gerne, at dit MASCOT-arbejdstøj er dit ’yndlings-arbejdstøj’, som er det, du bruger igen og igen. Derfor er det også vigtigt, at dit arbejdstøj er slidstærkt, så det kan holde til gentagen brug. Vi vælger derfor altid slidstærke stoftyper, ekstra forstærkninger og god pasform, når vi udvikler produkter.

  Brug og genbrug dit tøj

  I mange år har køb af nye forbrugsprodukter ofte været billigere end at reparere det – alt fra tøj til brødristere. Men verdens ressourcer er nu begrænsede, og vi kan hjælpe ved at bruge produkterne, indtil de har mistet deres funktion endeligt. Det kan derfor også give mening at foretage mindre reparationer, fx sy en knap på igen, for at mindske forbruget på lang sigt.

  Langvarig brug og genbrug af tøj er centrale elementer i vores fremtidige forbrug.
  Når tøjet er færdigbrugt, kan du hjælpe det videre på bedste måde ved at sortere det korrekt til genanvendelse. Hos MASCOT gør vi, hvad der står i vores magt for at finde metoder til god genanvendelse af tekstiler.

  Hvis I er en virksomhed med mange brugte MASCOT-tekstiler, som I gerne vil genanvende på den bedste måde, så ret gerne henvendelse til os.

  Vask og plej dit arbejdstøj med omtanke

  En måde at få dit tøj til at holde længere på er også, at vaske og pleje det efter anvisningerne.

  Her er nogle få råd, som du kan bruge som rettesnor:

  • Følg altid vaskeanvisningen i produktet, og vask det aldrig varmere end angivet.
  • Luk alle lynlåse inden vask. På den måde undgår du unødvendigt slid fra lynlåsens tænder mod stoffet, og du sikrer også, at lynlåsen holder længere.
  • Vandtætte produkter skal helst ikke centrifugeres, da det påvirker vandtætheden.
  • Vask lignende farver sammen. Især skal du være opmærksom på fluorescerende farver, hvor farvens synlighed også er din sikkerhed.

   

  Der er naturligvis også energi at spare ved at vaske med omtanke. Fyld maskinen op, vask ikke varmere end nødvendigt, og vælg eco-vaskeprogrammer.