Arbejdstøj med ansvar

  Produktionen af arbejdstøj sætter globale aftryk. Men det er muligt at vælge samvittighedsfuldt. Hos MASCOT tager vi ansvar for mennesker og miljø ved i højere grad at producere og forbruge ansvarligt. Vi har ikke løsningen på alle de udfordringer, som verden, vi mennesker og miljøet står overfor, men vi gør en indsats for at nå dertil.
  2019 - Modeller, Mand, Kvinde, Sustainable products, T-shirts, Genanvendt polyester , Økologisk bomuld

  Holdbarhed, en del af løsningen

  Holdbarhed er også en form for ansvarlighed. Hos MASCOT går vi ikke på kompromis med produkternes slidstyrke. Dit arbejdstøj skal kunne holde længe, så der ikke skal genproduceres arbejdstøj så ofte. Det er ikke kun en fordel for dig, men også for miljøet, da det er en omfattende proces at fremstille beklædning.

  Når du vælger arbejdstøj fra MASCOT, får du ekstra værdi for pengene, da alle MASCOTs produkter bliver testet efter vores TESTED TO WORK-principper.

  MASCOT Testcenter

  Produkter med omtanke

  I MASCOTs sortiment finder du et udvalg af produkter af genanvendte materialer. Der anvendes mange ressourcer i verdens industrier, men der bliver ikke ved med at være uanede nye ressourcer. Derfor er det vigtigt også at kigge på allerede anvendte materialer – spild og brugte materialer – som kan genanvendes.

  Genanvendt polyamid – restmateriale fra tekstilproduktion

  I MASCOT® CUSTOMIZED finder du bukser og overdele, hvor hovedmaterialet er fremstillet af genanvendt polyamid, som er fremstillet af restmateriale fra tekstilproduktion. Det betyder ikke, at det er brugt tøj, der er blevet til et nyt materiale. Det betyder dog, at det restmateriale, der er fra en tekstilproduktion såsom råvæv, garn osv. er blevet genanvendt til en ny metervare.

  Produkter med en andel af genanvendt polyester

  Med produkter fremstillet af genanvendt polyester bliver en allerede brugt ressource omdannet og anvendt på ny. MASCOTs overdele i genanvendt polyester er produceret af plastaffald, som bliver indsamlet, nedbrudt til granulat og spundet til nye tråde. Disse tråde bruges til at producere nye tekstiler.

  MASCOTs vatfór CLIMASCOT® Lightweight Insulation er desuden fremstillet af 35% genanvendt polyester.

  Produkter med økologisk bomuld

  Økologisk bomuld er dyrket fra frø, der ikke er genmodificerede, og ukrudtet på bomuldsmarkerne er fjernet manuelt. På den måde skånes både landbrugsjorden og landmændene, som dyrker den.

  Særlige fordele ved at vælge produkter i økologisk bomuld:

  • Det er dyrket uden brug af pesticider og andre skadelige stoffer.
  • Det er dyrket fra frø, der ikke er genmodificeret.
  • Det udleder op til 94% færre drivhusgasser end i produktionen af konventionel bomuld.