EN 1149-3/5

  I MASCOTs sortiment findes sikkerhedsbeklædning med elektrostatiske egenskaber certificeret efter henholdsvis EN 1149-3 og 1149-5.

  EN 1149-3

  EN 1149-3 - elektrisk afladning

  Sikkerhedsbeklædning, hvor materialeoverfladen af tøjet er testet i henhold til dens elektrisk afladende egenskaber. Denne standard specificerer arbejdsbeklædning, som er testet i henhold til dens evne til at nedbryde elektrostatisk ladning fra beklædningsmaterialets overflade. Standarden forklarer, at sikkerhedsbeklædningen er testet i henhold til dens evne til at udlede elektrostatiske ladninger til luften og derved ikke gennem ledning til brugeren af tøjet.

  EN 1149-5

  EN 1149-5 - materialets ydeevne og design

  Denne standard beskriver de krav, der er til elektrostatiske egenskaber for sikkerhedsbeklædning brugt i områder med risiko for pludselig udledning af elektrostatiske ladninger. Testmetoden ved EN 1149-5 specificerer kravene til materialer og design på sikkerhedstøj med elektrostatiske egenskaber for at beskytte brugeren mest muligt.

  Ved brug af sikkerhedsbeklædning med elektrostatiske egenskaber er det vigtigt, at du er jordet korrekt. Dette sikres ved at anvende passende sikkerhedsfodtøj, som er antistatisk godkendt.