Find den rigtige størrelse

Den rette størrelse er afgørende for arbejdstøjets funktioner, komfort og din sikkerhed. I MASCOTs sortiment har mange produkter en pasform, der kan anvendes af både kvinder og mænd. Derudover tilbyder MASCOT produkter designet specielt til kvinder samt et sortiment til børn.

Hent størrelsesguide (PDF)

Det er forskellige mål, du skal tage, alt efter hvilken beklædningsdel, du ønsker. Hvis dit mål ikke svarer direkte til en størrelse, skal du som hovedregel gå mod højre i skemaet og tage størrelsen, der er større.

For at finde den rigtige størrelse, får du det mest præcise resultat ved at få en anden til at måle dig. Opmålingen skal foretages tæt ind til kroppen, og når livvidden skal måles, skal målebåndet strammes til. Husk også at måle benlængden. I de fleste af MASCOTs bukser kan du vælge mellem tre benlængder.

Prøv tøjet på! På den måde er du sikker på, at tøjet sidder, som det skal.

Vi hjælper hvis du er i tvivl

Når vi udvikler nyt arbejdstøj stiller vi krav til tøjets funktioner, og hvilke standarder det skal udfylde hos dig. Vi har styr på certificeringer og regulativer for det arbejdstøj, vi udvikler. Har du spørgsmål til din størrelse, pasform eller krav til arbejdstøj, så kontakt os og vi står klar til at hjælpe dig med at udvælge det helt rette MASCOT arbejdstøj.

Dame

I MASCOTs sortiment finder du produkter udviklet specielt til kvinder.

Du finder MASCOTs damebukser, -shorts og nederdele i to forskellige pasformer. Det er din krops mål, der afgør, hvilken pasform du skal vælge. De to damepasformer hedder: DIAMOND og PEARL.

To trin til at finde bukser/nederdel/shorts, der passer perfekt til dig:

1) Find din pasform

Din MASCOT-pasform afhænger af kombinationen af livvidden (mål, hvor du er smallest) og hoftevidden (mål, hvor du er bredest). En tommelfingerregel er, at hvis der er mere end 20 centimeters forskel på livvidden og hoftemålet, så skal du vælge DIAMOND-pasformen. Hvis der er mindre end 20 centimeters forskel på livvidden og hoftemålet, skal du vælge PEARL-pasformen.

2) Find din størrelse

Du finder din størrelse ved at måle din hoftevidde rundt om hoftens bredeste punkt. Kig i skemaet under din pasform: Aflæs din størrelse i skemaet ud fra hoftevidden.

Kig efter symbolet ved produktet for at se, om det har en DIAMOND eller PEARL-pasform.

Husk også at måle benlængden. Alle MASCOTs damebukser findes i to benlængder: 76 cm og 82 cm.

Børn

I MASCOTs sortiment finder du også produkter til børn. For at finde den rigtige størrelse skal du som udgangspunkt gå efter barnets højde.

Fodtøj

MASCOT fører sko i størrelse 35-48 og i tre forskellige vidder: 8, 10 og 11. MASCOTs skostørrelser er gennemsnitlige i forhold til de gængse skostørrelser. Bruger du 42 til dagligt, er der stor sandsynlighed for, at 42 også er den rette størrelse i MASCOTs fodtøj. Det anbefales altid at prøve skoene på før køb.

Find det rette MASCOT arbejdstøj – Tips til din opmåling

  • Foretag opmålingen tæt ind til kroppen
  • Få en anden til at måle dig - så du har det optimale udgangspunkt for at vælge arbejdstøjet i den rette størrelse
  • Målebåndet skal strammes til, når livvidden skal måles
  • Benlængden er vigtig - især hvis dit arbejdstøj har knælommer og funktioner på benene
  • Beslut dig for hvilken pasform du ønsker, dit arbejdstøj skal have – MASCOTs arbejdstøj har forskellige pasforme, så du kan finde den der passer dig
  • Spørg din MASCOT kontaktperson eller forhandler, hvis du er i tvivl, om du har valgt den rette størrelse eller pasform