Materialer

  Vælg den perfekte stofkvalitet til netop dit arbejde

  Arbejder du i kulde eller varme? Måske i nedbør, i nærheden af kørende maskiner eller i et miljø, hvor du er udsat for flammer og gnister? Det er altafgørende, at du er rigtigt klædt på til det arbejde, du skal udføre. Når du vælger arbejdstøj er det derfor vigtigt at overveje, hvilken stofkvalitet der passer til dine behov. MASCOT anvender mere end 100 forskellige tekstiler, som hver især er udvalgt på grund af stoffets helt særlige egenskaber. Hvilken stofkvalitet eller materialekombination, der er den mest ideelle for dig, afhænger af din branche og de omgivelser, du arbejder i.

  Arbejdstøj

  MASCOTs arbejdstøj fremstilles i mange forskellige materialer, der alle er udvalgt med henblik på at give tøjet den bedste komfort, holdbarhed og åndbarhed til forskellige arbejdssituationer. Læs mere om de mest brugte stofkvaliteter herunder, og bliv klogere på, præcist hvilket materiale du skal vælge.

  Bomuld - Materiale

  Bomuld - 100 % naturmateriale

  En metervare af 100 % bomuld får nogle helt særlige egenskaber, fordi det er et rent naturmateriale. Bomuld er blødt og meget behageligt at bære. Det tåler vask ved op til 95 grader C. Beklædning af ren bomuld er især et must for ansatte, der arbejder i nærheden af gløder, som fx i sværindustrien.

  Kanvas - Materiale

  Kanvas - Slidstærk kanvas med groft look

  Kanvas er en vævestruktur, der skaber en lidt anderledes udseende metervare med et groft og cool look. Slidstyrken er høj, og i kvalitet 010 (bruges i MASCOT® YOUNG og MASCOT® HARDWEAR) er der indlagt en smule stræk i tværgående retning, som du særligt mærker effekten af, fx når du knæler, hvor bukserne giver sig en smule. Metervare 010 er med 310 g/m² den kraftigste af MASCOTs kanvas-metervarer i polyester/bomuld. Skal tøjet være lettere, er metervare 154 med en vægt på 260 g/m² et attraktivt alternativ.

  Twill - Materiale

  Twill - Alle tiders hit

  Kvalitet 430 er en af MASCOTs mest solgte metervarer gennem tiden. Lige så anvendelig nu som for 10 år siden, og den bruges alsidigt til forskellige fag inden for både industri og håndværk. Blandingen af polyester og bomuld skaber en robust metervare, der effektivt beholder farve og form selv efter hyppig vask og tørring. Kvalitet 430 er med sine 310 g/m² den kraftigste af MASCOTs twill-metervarer i polyester/bomuld. Skal tøjet være lettere findes flere alternativer: Metervare 442 på 270 g/m², metervare 330 på 245 g/m² og metervare 230 på 205 g/m².

  Quilt - Materiale

  Quilt - Lunt termotøj

  Produkter af quilt er kendt for at være lune og isolerende, og har gennem mange år været brugt som det isolerende lag i mange brancher. MASCOTs termotøj findes i flere tykkelser og farver. Quilten består af tre lag. Imellem de to ydre, slidstærke lag ligger polyestervat, som giver den isolerende egenskab. De tre lag er svejset sammen ved hjælp af ultralyd, og denne fremgangsmåde sikrer metervarer af høj kvalitet og lang holdbarhed.

  Multibeskyttende beklædning - Materiale

  Multibeskyttende beklædning

  Antistatisk, syrebeskyttende, flammehæmmende og smudsafvisende stof. Den afgørende fordel er, at de flammehæmmende egenskaber ligger i selve tråden, som stoffet er vævet af. Den flammehæmmende egenskab er altså en permanent tilstand og kan ikke vaskes ud. Det giver samtidig mere blødt og behageligt stof, der er meget behageligt at bære. Slidstyrken og rivstyrken er høj. Godkendt efter EN ISO 11612 (A1, A2, B1, C1, E1, F1), EN ISO 11611 - kl. 1 - A1, A2, EN 1149-3, EN 1149-5, EN 61482-1-2, EN 13034 og EN ISO 20471 - kl. 2. Vintertøjet i stofkvalitet 217 er tillige åndbart, vind- og vandtæt og godkendt efter EN 343 og EN 342.

  Fodtøj

  Foretrækker du sikkerhedssko i læder, nylon eller tekstil? Hos MASCOT vurderes materialerne til produktion af sikkerhedssko på parametre som slidstyrke, komfort og åndbarhed. Læs mere om de mest anvendte materialer her, så du kan afgøre, hvilke sikkerhedssko der passer bedst til din arbejdssituation.

  Læder - Materiale

  Læder

  Læder er et naturmateriale, der har været brugt til skoproduktion i mange år. Læder er et oplagt materiale til fremstilling af sikkerhedssko, da det er både er komfortabelt, slidstærkt, åndbart og isolerende. Du finder blandt andet sko af læder i serierne MASCOT® FOOTWEAR INDUSTRY og MASCOT® FOOTWEAR FIT. Disse sko er udviklet særligt til omgivelser, hvor der kræves lidt ekstra af skoene. Så hvis du til dagligt kravler på cementgulv, arbejder udendørs i de kolde måneder, svejser eller arbejder i nærheden af gløder, så er en sikkerhedssko i læder det oplagte valg for dig. Læder skal plejes jævnligt med imprægnering for at beskytte det og forlænge skoens levetid.

  Tekstil - Materiale

  Tekstil

  Tekstiler fremstilles af enten natur- eller kunstfibre og bruges til mange formål inden for især tøj- og møbelindustrien. Tekstil er oplagt som fór i sko, da det føles blødt og behageligt mod foden. Men slidstærke tekstiler kan også bruges i skoens ydre del, hvis man foretrækker en åndbar sko. Tekstiler til skoproduktion kendes især fra sneakers og sportssko, hvor en overdel i tekstil kombineres med en fleksibel sål, så skoene er lette og giver god bevægelighed for foden. Hos MASCOT finder du blandt andet sikkerhedssko i tekstil i serierne MASCOT® FOOTWEAR FLEX og MASCOT® FOOTWEAR ENERGY.

  Polyamid - Materiale

  Polyamid

  Polyamid bliver også kaldt nylon og er et termoplastisk materiale. Polyamid anvendes ofte som et blandingsmateriale sammen med andre syntetiske materialer. Fordelene ved polyamid som stofkvalitet er, at det er ekstremt slidstærkt, hurtigttørrende og opsuger mere fugt end andre ikke-organiske fibre. Dette gør nylon yderst anvendeligt til lette og åndbare sikkerhedssko, der ikke har behov for at være modstandsdygtige over for ekstrem varme. Du finder blandt andet polyamid brugt i MASCOT® FOOTWEAR FLEX-serien. Grundet de slidstærke og hurtigttørrende egenskaber er polyamid et oplagt valgt til dig, der arbejder udenfor i de varme måneder.