EN 17353

  MASCOTs EN 17353-certificerede produkter er arbejdstøj til situationer, hvor øget synlighed er nødvendig.

  EN 17353 er en EU-standard, der stiller krav til forbedret synlighed i arbejdstøjet for medarbejdere i arbejdssituationer i middel-risikoområder. Arbejdstøj certificeret i henhold til EN 17353 er egnet til medarbejdere, der har behov for synlighed, men som ikke arbejder et sted, hvor risikoanalysen af arbejdsområdet betyder, at der skal bæres personlige værnemidler certificeret i henhold til EN ISO 20471.

  Læs mere om EN ISO 20471

  Sammenlignet med hi-vis arbejdstøj certificeret i henhold til EN ISO 20471 er der flere muligheder for brug af farver i designet i EN 17353-certificeret arbejdstøj. Det fluorescerende materiale i produkterne må nemlig have en af følgende farver: Grøn, gul, gul-orange, orange, orange-rød, rød og pink.

  3 kategorier af synlighed

  EN 17353 fastsætter minimumsmængderne – og dermed kravet til arealet af det fluorescerende materiale og reflekserne – der skal indarbejdes i produkterne for at øge synligheden. Standarden beskriver også designkrav til de forskellige produkttyper, der er omfattet af:

  • Type A, som kun yder beskyttelse i dagslys. Produkter certificeret i henhold til EN 17353 type A indeholder en minimal mængde fluorescerende materiale.
  • Type B, yder beskyttelse aften og nat. Produkter certificeret i henhold til EN 17353 type B skal enten have løsthængende reflekser (type B1), have aftagelige eller fastmonteret reflekser på ben og ærmer på langærmede beklædningsgenstande (type B2), eller opfylde minimumskravene for reflekterende materiale med reflekterende bånd på både torso og ben/ærmer (type B3).
  • Type AB, yder beskyttelse i dagslys, tusmørke og om natten. Produkter certificeret i henhold til EN 17353 type AB skal for at øge synligheden indeholde både fluorescerende og reflekterende materialer eller materialer, der har begge egenskaber.

  Alle MASCOTs EN 17353-certificerede produkter opfylder kravene til certificeringen EN 17353 type A.