Egenskaber

Arbejdstøj

MASCOT benytter en række symboler på arbejdstøjet for at give dig et hurtigt overblik over arbejdstøjets specielle egenskaber. Du kan her få informationer om, hvad de forskellige symboler betyder for dig.

Ultimate Stretch - Piktogram

Ultimate Stretch

Produkter med dette symbol er lavet i et firevejs-stretchmateriale. Stretchmaterialet er elastisk i alle retninger, hvilket giver dig en uovertruffen bevægelsesfrihed. Produkter med firevejs-stretch er bløde og behagelige at bære og følger alle dine bevægelser, hvilket giver ekstra komfort på arbejdsdagen.

Se produkter

Stretch Zones

Stretch Zones

Bukserne har komfort i særklasse ved hjælp af stretch-zoner, der er placeret, hvor der er ekstra brug for smidighed på en aktiv arbejdsdag. Det giver særligt i knæområdet og ved lænden en helt unik bevægelsesfrihed, der særligt mærkes i eksempelvis knælende positioner.

Se produkter

Åndbar - Piktogram

Åndbar

Åndbarhed i vandtæt/vandafvisende tøj er især vigtigt, når du sveder, mens du arbejder i kolde omgivelser. Hvis du ikke kommer af med fugten, er der stor risiko for, at dit våde tøj bliver koldt, og at du kommer til at fryse.

Se produkter

Svedtransporterende - Piktogram

Svedtransporterende

De fleste materialer kan optage sved. Men nogle materialer kan mere end det – nemlig transportere den videre og væk fra kroppen, så du ikke oplever dit inderste lag som vådt og koldt. Et svedtransporterede inderste lag er helt afgørende, når er fysisk aktiv.

Se produkter

Tørrer hurtigt - Piktogram

Tørrer hurtigt

Vigtigt for svedtransporterende tøj er, at det også tørrer hurtigt. Ellers bliver sveden siddende længe i ydersiden af stoffet med fare for, at du efterfølgende bliver afkølet. Kombinationen af svedtransporterende og hurtigttørrende tøj gør, at du er sikker på maksimal komfort uanset aktivitetsniveau.

Se produkter

Vindtæt - Piktogram

Vindtæt

Når dit tøj er vindtæt, holder du nemmere varmen. Gå efter produkter med dette symbol, når du ikke vil lade blæsten genere din komfort i hverdagen.

Se produkter

Vandtæt - Piktogram

Vandtæt

100%. Symbolet er din sikkerhed for, at MASCOT ikke lader så meget som en dråbe trænge ind. Lynlåse er vandtætte og sømme er tapede på bagsiden.

Se produkter

Vandafvisende - Piktogram

Vandafvisende

Når tøjet har dette symbol, er stoffet vandtæt. Derimod er det på visse stoftyper ikke muligt at sætte tape på bagsiden af sømmene, hvorfor produktet som helhed ikke kan betegnes som 100% vandtæt, men kun vandafvisende.

Se produkter

Isolerende - Piktogram

Isolerende

Når dit tøj bærer dette symbol, har tøjet en funktion, der er med til at holde dig varm, når omgivelserne er kølige.

Se produkter

Smudsafvisende - Piktogram

Smudsafvisende

Når dit fluorescerende arbejdstøj skal holde dig synlig, skal det holdes rent. Og det er ikke altid lige nemt. Derfor hjælper MASCOT med at holde dit tøj fri for snavs med en smudsafvisende behandling. Når dit tøj er smudsafvisende, gør det dig synlig og dermed sikker i længere tid.

Se produkter

Ergonomisk pasform - Piktogram

Ergonomisk pasform

Alt MASCOTs tøj er selvfølgelig skabt til at røre sig i. Men har du særlig brug for, at dit tøj støtter, hjælper og bare sidder godt i alle kropspositioner, så gå efter den ergonomiske pasform. Så er der god plads til at række ud, sidde på knæ osv.

Se produkter

Knælommer - Piktogram

Knælommer

Hvis du allerede bruger knæpuder, så ved du hvor vigtigt det er for komforten i din arbejdsdag. MASCOTs placering af knælommerne sikrer, at knæpuden sidder perfekt, hver gang du knæler.

Se produkter

Hængelommer - Piktogram

Hængelommer

Uundværligt værktøj til dig, der bruger søm, skruer og bits. Vælg fx en udgave med magneter foroven, så du ikke behøver grave helt ned i lommen, hver gang du skal have fat i noget. Hængelommer kan også købes separat.

Se produkter

Lav vægt - Piktogram

Lav vægt

Symbolet angiver, at arbejdstøjet har en lavere vægt end gennemsnittet. Slidstyrken er dog stadig høj. Vælg produkter med dette symbol, hvis du går efter slidstærkt arbejdstøj i en let udgave, fx hvis du arbejder indendørs og/eller i et varmt miljø.

Se produkter

Trenålssøm - Piktogram

Trenålssøm

Trenålssømme er din garanti for høj slidstyrke. MASCOT sætter dem på dit tøjs mest udsatte steder, som fx på skuldre og på yderside og inderside af ben. Det forlænger dit tøjs brugsperiode mærkbart.

Se produkter

Reflekseffekter - Piktogram

Reflekseffekter

Små reflekseffekter rundt om på dit arbejdstøj kan være afgørende for din sikkerhed. Uanset hvor du arbejder, vil du ind imellem komme i nærheden af trafik. Her øger reflekserne din chance for at blive set.

Se produkter

Sømløs - Piktogram

Sømløs

Symbolet findes på tøj uden sidesømme. Det er som regel tøj, du skal bære inderst på kroppen. Tøj uden sidesømme er ekstra behageligt at bære – der er ingen sømme eller indsyede mærker, der kan genere.

Klassisk pasform - Piktogram

Klassisk pasform

Vælg produkter med Classic Fit-symbolet, hvis du går efter produkter med ekstra vidde. Produkterne med Classic fit er de mest rummelige i MASCOTs sortiment.

Moderne pasform - Piktogram

Moderne pasform

Symbolet angiver, at produktet har en normal pasform, der følger kroppens naturlige pasform, men ikke sidder helt tæt til. Produkterne sidder pænt og har en god bevægelsesfrihed.

Smal pasform - Piktogram

Smal pasform

Hvis du godt kan lide produkter, der sidder helt tæt ind til kroppen, så skal du vælge Slim fit-produkter. Tøjet følger alle kroppens bevægelser.

Kvindepasform - Piktogram

Kvindepasform

Produkter med dette symbol er konstrueret efter MASCOTs kvinde-pasform. Det er en behagelig og gennemtestet pasform, der sidder pænt og har god bevægelsesfrihed.

DIAMOND fit

DIAMOND-pasform

DIAMOND er en kvinde-pasform. Denne pasform er som hovedregel designet til kvinder med mere end 20 centimeters forskel på talje- og hoftemål. Er der mindre end 20 centimeters forskel er det i stedet PEARL-pasform, der passer bedst. Vi anbefaler dog altid, at man måler omkredsen af hofte og talje og aflæser den optimale størrelse og pasform i størrelsesskemaet.

PEARL fit

PEARL-pasform

PEARL er en kvinde-pasform. Denne pasform er som hovedregel designet til kvinder med mindre end 20 centimeters forskel på talje- og hoftemål. Er der mere end 20 centimeters forskel er det i stedet DIAMOND-pasform, der passer bedst. Vi anbefaler dog altid, at man måler omkredsen af hofte og talje og aflæser den optimale størrelse og pasform i størrelsesskemaet.

Forbedret pasform - Piktogram

Forbedret pasform

Sokker udviklet specielt til højre fod og venstre fod via konstruktion og pasform.

Forstærket hæl og tå - Piktogram

Forstærket hæl og tå

Alle MASCOTs sokker er udstyret med ECS – Ergonomic Comfort Support. Det er en teknologi, der placerer ekstra bløde forstærkninger i sokkerne, hvor foden har særlig nytte af polstring for komfortens skyld. Eksempelvis under hæl og tå eller under hele foden.

Forstærket under fod - Piktogram

Forstærket under fod

Alle MASCOTs sokker er udstyret med ECS – Ergonomic Comfort Support. Det er en teknologi, der placerer ekstra bløde forstærkninger i sokkerne, hvor foden har særlig nytte af polstring for komfortens skyld. Eksempelvis under hæl og tå eller under hele foden.


Fodtøj

Alt MASCOTs sikkerhedsfodtøj har en række symboler, som gør det hurtigt og enkelt for dig at danne et overblik over, hvilke egenskaber og funktioner fodtøjet har. Se nærmere på de forskellige symbolers betydning her.

Fleksibel - Piktogram

Fleksibel

Fodtøj med dette symbol er ekstremt fleksibelt, hvor skoene bøjes sammen ved fx arbejde på hug/i knæ. Det giver frihed til alle typer bevægelser på en arbejdsdag. Frihed til dine fødder.

Se produkter

Vandtæt - Piktogram

Vandtæt

Kig efter dette symbol, hvis du ønsker fodtøj, der er vandtæt. Fodtøj med dette symbol holder dine fødder tørre gennem hele arbejdsdagen.

Se produkter

Pronose gør fodtøjet velegnet til knælende arbejdsposition - Piktogram

Pronose gør fodtøjet velegnet til knælende arbejdsposition

Tåforstærkningen er en ekstra forstærkning på snuden af skoen, som øger slidstyrken betragteligt, hvilket forlænger skoens levetid. Fodtøjet er velegnet til knælende arbejde.

Se produkter

Stigegreb - Piktogram

Stigegreb

Sålkant under sålen forhindrer skrid på stige.

Se produkter

Ankelbeskyttelse - Piktogram

Ankelbeskyttelse

En specialudviklet ankelbeskyttelse er integreret både på fodtøjets yderside og inderside, så ankelknoglen beskyttes mod slag og tryk.

Se produkter

Olie/benzin resistent sål - Piktogram

Olie/benzin resistent sål

Sålen er olie- og benzinresistent samt resistent over for visse kemikalier.

Se produkter

Metalfrit fodtøj - Piktogram

Metalfrit fodtøj

Når fodtøjet er forsynet med dette symbol, er det helt uden metaldele. Hverken sømværn, tåkappe eller snøreringe indeholder metal. Fodtøjet er dermed meget anvendeligt i fx lufthavne.

Se produkter

Komposittåkappe - Piktogram

Komposittåkappe

Tåkappen har til formål at beskytte tæerne mod slag og tryk udefra. Kappen er testet og kan tåle tryk og slag på 200 joule (EN 12568). Komposittåkapper indeholder ikke metal. Komposit er hverken kulde- eller varmeledende, og tåkapper af komposit yder derfor ekstra komfort i både varme og kolde omgivelser.

Se produkter

TPU-tåforstærkning - Piktogram

TPU-tåforstærkning

TPU-forstærkningen på snuden er en ekstra forstærkning uden på overlæderet. Forstærkningen øger slidstyrken betragteligt, hvilket forlænger skoens levetid.

Se produkter

Stabiliserende gelenk med stødabsorbering - Piktogram

Stabiliserende gelenk med stødabsorbering

Det specialudviklede multifunktionsgelenk er lavet af et stift nylonmateriale. Gelenket stabiliserer den midterste del af foden og bevirker, at fodtøjet bøjer på det rigtige sted. I dette gelenk er der indlagt en lille pude af komfortskum, som er stødabsorberende. Den er placeret således, at hælen altid er i kontakt med denne komfortzone, og det giver godt fodfæste i fodtøjet samt aflaster ryggen.

Se produkter

Tekstilsømværn - Piktogram

Tekstilsømværn

Fodtøjet er forsynet med et tekstilsømværn fremstillet af specialfibre. Sømværnet er certificeret efter EN ISO 20345, og det opfylder kravene for S3-fodtøj. Fordelene er, at fodtøjet bliver mere fleksibelt, og det beskytter bedre mod kulde og varme, hvilket giver en høj komfort for brugeren.

Se produkter

Stålsømværn - Piktogram

Stålsømværn

Fodtøjets sål er forsynet med en tynd plade af stål, som forhindrer søm og skarpe genstande i at blive trådt op i foden/skoen. Sømværn af stål er testet ifølge norm: EN 12568.

Se produkter

Stødabsorberende mellemsål - Piktogram

Stødabsorberende mellemsål

Alle MASCOTs mellemsåler er stødabsorberende i hele sålen. Giver god gangkomfort.

Se produkter

Stabiliserende gelenk med stødabsorbering - Piktogram

Non-marking sål – smitter ikke af

Dette symbol skal du lede efter, hvis du vil være helt sikker på, at dit fodføj ikke smitter af på gulv og andre underlag. Fodtøj med dette symbol er forsynet med en slidsål af PU/PU, der ikke smitter af.

Se produkter

Sålmateriale af PU/TPU, varmebestandig op til 120°C - Piktogram

Sålmateriale af PU/TPU, varmebestandig op til 120°C

Mellemsålen er lavet af PU, og slidsålen er lavet af TPU. TPU er et termoplastisk materiale, der har en meget høj slidstyrke. Varmebestandig op til 120°C. Alle MASCOTs såler er olie- og benzinresistente.

Se produkter

Sålmateriale af PU/PU, varmebestandig op til 140°C - Piktogram

Sålmateriale af PU/PU, varmebestandig op til 140°C

Både mellemsål og slidsål er lavet af PU (polyurethan). PU er et skummateriale, som er meget støddæmpende og skridhæmmende. Varmebestandig op til 140°C. Alle MASCOTs såler er olie- og benzinresistente.

Se produkter

Sålmateriale af PU/gummi, varmebestandig op til 300°C kontaktvarme - Piktogram

Sålmateriale af PU/gummi, varmebestandig op til 300°C kontaktvarme

Mellemsålen er lavet af PU, og slidsålen er lavet af gummi. Gummi er meget varmebestandigt og kan tåle temperaturer op til 300°C kontaktvarme. Alle MASCOTs PU/gummi-såler er olie- og benzinresistente samt modstandsdygtig over for visse kemikalier.

Se produkter

Entreprenør og tungt byggeri

Find solidt og slidstærkt fodtøj med dette symbol, hvis du er murer, kloakmester, entreprenør, arbejder med nedbrydning eller andre lignende fag.

Se produkter

Byggeri - Piktogram

Håndværk og let byggeri

Gå efter dette symbol, hvis du er ansat inden for håndværksfag som eksempelvis tømrer, elektriker, maler, montør etc.

Se produkter

Industri - Piktogram

Sort industri

Hold udkig efter dette symbol, hvis du arbejder med eksempelvis metalbearbejdning, i maskinproduktion eller i en smedevirksomhed.

Se produkter

Service - Piktogram

Let industri og logistik

Dette symbol guider dig vej til at finde fodtøj til brancher som elektronik- og montageproduktion, lager, transport og relaterede områder.

Se produkter

Levnedsmiddel og produktion - Piktogram

Levnedsmiddel og produktion

Kig efter dette symbol, når der skal findes produkter til levnedsmiddelindustrien og andre brancher, hvor høj hygiejne og vaskbarhed (industrielt) er i fokus.

Se produkter

Buisness Casual - Piktogram

Corporate Wear

Produkter med dette symbol er oplagt fodtøj i erhverv, hvor det er vigtigt med et præsentabelt corporate image, men hvor sikkerhedssko ikke er påkrævet.

Se produkter