Vi tager vores ansvar seriøst

  MASCOT er en international virksomhed med store ambitioner. Med det følger et ansvar – både overfor de mennesker, som producerer MASCOTs produkter, og for miljøet. Det er et ansvar, som MASCOT tager alvorligt.

  Sky Works_Rooftop_workers_men

  At være en ansvarlig og ordentlig virksomhed har tre dimensioner. Man skal balancere:

  • det økonomiske ansvar
  • det sociale ansvar
  • det miljømæssige ansvar.

  Ofte refereret til som den tredobbelte bundlinje.

  Økonomisk vækst og miljømæssigt ansvar forudsætter, at vi viser omtanke, når det gælder vores brug af varer og ressourcer. Vi skal sikre, at vores forbrug og den måde vi producerer på rundt om i verden, sker på en ansvarlig måde i forhold til nutidens og fremtidens mennesker og miljø.

  Produktkvalitet og produktsikkerhed er centralt

  MASCOTs arbejde tager altid udgangspunkt i balancen mellem:

  • høj produktkvalitet
  • høj produktsikkerhed

  Høj produktkvalitet forstået som blandt andet slidstyrke, og høj produktsikkerhed forstået som produkter med en social og miljømæssigt ansvarlig profil. Der skal være balance i tingene for at virksomheden drives sundt, innovativt og med et godt kundepotentiale. Og derudover skal det være en god forretning for dig at købe MASCOT-produkter.

  Vi producerer ’yndlings-arbejdstøj’

  Test, kvalitet og ordentlighed er ikke blot dybt forankret i MASCOTs DNA, men også i metoden til at producere ansvarligt for fremtiden. Vi har fokus på at producere varer med længst mulig varighed, under bedst mulig anvendelse af ressourcerne og med mindst muligt spild og udledning til følge.

  Derudover skal produkterne være innovative og leve op til kundernes krav, således at hvert eneste produkt bliver ’yndlings-arbejdstøj, som man bare har lyst til at bruge igen og igen over lang tid, indtil det er slidt op. Det er på alle måder en gevinst – ikke alene for miljøet, men i høj grad også for dig.

  Læs mere om produkter med omtanke:

  Arbejdstøj med ansvar

  Man_Model_Sitting_Nature_fleece jumper

  Leverandører, der tager hånd om miljøet

  Der er mange metoder til at opnå en mere ansvarlig arbejdstøjsproduktion. Hos MASCOT afsøger vi løbende mulighederne for at forbedre miljøindsatsen, så vi altid har tanke på de ressourcer, vi anvender. Vi foretager kontinuerligt nye tiltag omkring vores produkter.

  Stof og øvrige råvarer

  Genanvendelse af materialer i tøjet er blot én af de muligheder, der er for at nedbringe, den påvirkning tøjproduktion har på miljøet. Et andet fokusområde er at vælge materialer hos leverandører, der også tager hånd om de miljømæssige aspekter i fremstillingen af eksempelvis metervarer. Størsteparten af de mange millioner meter stof, MASCOT køber hvert år, har vi eksempelvis valgt at købe hos leverandører, der har både bluesign®- og ISO 14001-certifikat. Ligeledes arbejder vi på at omstille dele af indfarvningsprocessen til farvning uden eller med minimal brug af vand.

  De globale verdensmål er også MASCOTs mål

  Hos MASCOT tager vi med glæde vores ansvar, men vi er også ydmyge over for opgaven. Der er mange steder at sætte ind, når man har et ønske om at gøre en forskel. De 17 verdensmål er en solid linse at anskue rejsen mod et højere niveau af ansvarlighed igennem. Hos MASCOT har vi udvalgt syv af de 17 verdensmål ud fra, hvor vi kan gøre den mest betydelige indsats. Vi forsøger kontinuerligt at påvirke, tilpasse og udvikle mod en mere ansvarlig fremtid, og derfor forholder vi os naturligvis også til alle 17 mål.

  Læs hvordan MASCOT forholder sig til verdensmålene:

  MASCOT og verdensmålene