Michael Grosbøl

  Michael Grosbøl - 2009
  Thu, 12 Nov 2

  Administrerende koncerndirektør for Mascot International A/S, Michael Grosbøl, blev i denne uge kåret til Årets Ejerleder 2009 i region Midtjylland.

  Godt design og effektiv logistik

  At sætte økonomi og kvalitet i centrum, har udover en lønsom fortjeneste og en plads som europæisk markedsleder inden for arbejdstøj, nu også kastet en pris af sig til direktøren for den silkeborgensiske virksomhed. Om begrundelsen for deres valg, sagde juryen: »MASCOT er markedsledende, hvad angår design og valitet og har en klar målsætning om at blive endnu større. Derudover fører MASCOT en effektiv logistik, der sikrer dag til dag levering i Danmark«.

  Kvalitet nøglen til vækst

  Michael Grosbøl har som anden generation været en del af den familiejede virksomhed i 17 år og stået ved roret i 6 år. I de år er virksomheden drevet med en gennemsnitlig årlig vækst på omkring 20 %. Om nøglen til vækst siger Michael Grosbøl: »Det er simpelthen kvaliteten, vi skal overleve på, og vi kan se, at det er lykkedes for os at få kunderne til at vende tilbage igen og igen. Vi har, som de eneste i branchen, egne udviklings- og kvalitetslaboratorier, og det placerer os helt i top kvalitets- og innovationsmæssigt i forhold til vores konkurrenter«.

  Gode medarbejderforhold

  I 2008 etablerede MASCOT eget råvarelager, quiltefabrik og systue i Vietnam, hvilket sikrer MASCOT en stabil produktion, en god kvalitet og en høj leveringssikkerhed. Michael Grosbøl høster også stor anerkendelse for den vietnamesiske fabrik, som tidligere i år blev kåret som den bedste arbejdsplads i sin region. »Vi sørger for, at forholdene lever op til det, som enhver europæisk medarbejder ville kræve, og gode medarbejderforhold er langt fra en selvfølge i Vietnam«, fortalte Michael Grosbøl, da han modtog prisen.

  Fokus på tal

  Ifølge gruppen af arrangører, er de ejerledede virksomheder ikke bare en af de vigtigste virksomhedsgrupper i Danmark, men også en af de mest oversete. Med kåringen ønsker man at sætte fokus på de udfordringer, ejerledede virksomheder har i dag. Af samme grund er Michael Grosbøl særligt glad for at modtage prisen, og for at der sættes fokus på de succeskriterier, der kendetegner en sund virksomhed. »Jeg er meget fokuseret på tallene, og vi sætter hele tiden rammer op for, hvor virksomheden skal hen. Udover produkterne skal økonomien være i centrum«, afslutter Michael Grosbøl.

  Prisen Årets Ejerleder uddeles i hver af de fem regioner, og tildeles en leder, der både ejer og driver en virksomhed, og som har udvist best practice inden for ejerledelse. Uddelingen af prisen Årets Ejerleder sker i et samarbejde mellem PriceWaterhouseCoopers, foreningen Ejerlederne, Erhvervsbladet og Væksthus Midtjylland. Kåringen af Michael Grosbøl fandt sted den 10. november i Århus.