MASCOT i møde med Vietnams premierminister

  <span>Nguyen Xuan Phuc,&nbsp;Vietnamese Prime Minister &amp; Michael Grosb&oslash;l, Managing Director MASCOT - 2018&nbsp;</span>
  Mon, 22 Oct 2018
  Som én blandt 14 danske virksomhedsledere var MASCOTs administrerende direktør Michael Grosbøl for nyligt inviteret til Industriens hus til et rundbordsmøde.

  Over for de danske erhvervsledere fra blandt andet Mærsk, Carlsberg, Grundfos og AVK, der alle hver især har et indgående kendskab til det vietnamesiske marked, sad Vietnams premierminister Nguyen Xuan Phuc samt ti erhvervsledere og tre ministre ligeledes fra Vietnam.

  Dansk Industri var vært for mødet, og ifølge Dansk Industris markedschef Jens Holst-Nielsen var den vietnamesiske premierministers agenda på mødet at få mere nuanceret viden om, hvordan han kan tiltrække investeringer til landet. »Ved at møde danske virksomheder, der producerer der, kan Danmark være med til at give et fingerpeg om, hvordan det bedste erhvervsklima vil at se ud«, sagde Jens Holst-Nielsen.

  Hver af de 14 danske erhvervsledere havde mulighed for at stille ét spørgsmål til premierministeren. For MASCOT, som beskæftiger mere end 1500 af sine ansatte i Vietnam, er det afgørende at sikre, at Vietnams arbejdskraft er rustet til fremtiden og den fjerde industrielle revolution for at bibeholde konkurrencekraften. Michael Grosbøl spurgte derfor den vietnamesiske premierminister om, hvad Vietnam gør uddannelsesmæssigt i forhold til at være rustet til Industri 4.0. Premierministeren svarede, at man er godt i gang med at uddanne en stor mængde softwareingeniører. Målet er 1 million ingeniører.

  På mødet blev der også diskutere en lang række andre ting, blandt andet den nye frihandelsaftale mellem Vietnam og EU. Delegationen fra Vietnam var i Danmark i forbindelse med P4G-topmødet, der åbnede i Industriens Hus fredag 19. oktober.

  Kilde til citat fra Dansk Industri:
  https://www.danskindustri.dk/di-business/arkiv/nyheder/2018/10/buldrende-asiatisk-vakstmarked-rykker-tattere-pa-danmark/