Kvinder

  2 Kvinder - Arbejdstøj - D9556FDB-8078-45E6-B18B-EFE9AC36C854
  Thu, 28 Oct 2010

  Et lille elektrikerfirma opstod i 2009 i England. Dette er ikke i sig selv interessant, hvis ikke det var fordi, firmaet udelukkende består af kvinder. Det lille elektrikerfirma hedder ganske indlysende Elecchicks.

  Faget var helt nyt og ukendt for de to kvinder, der startede firmaet op, da de satte sig for at blive elektrikere. »Oprindeligt havde vi en ide om, at vi skulle være fitness-trænere, da vi begge går meget op i fitness«, fortæller Christine Vaghela. »Men det var under finanskrisen, og eftersom fitness må anses som en luksusvare, måtte vi finde på noget andet. En dag kom Leah og foreslog, at vi skulle være elektrikere – og sådan blev det«.

  Arbejdstøj med den helt rigtige indretning

  Alting var nyt for de to kvinder i 30erne, da de begyndte. Ydermere erfarede de mange gange, at det ikke er kvinder, der er i overtal i denne branche. Blot det at finde noget arbejdstøj, der var lavet til kvinder, var svært. »Vi sad længe foran PCen og søgte efter arbejdstøj. Men stort set alt var møntet på mænd. Det var først, da vi så det danske firma MASCOTs arbejdstøj, at det begyndte at lysne lidt. «, fortæller Leah Burman, der forsikrer, at de to kvinder har prøvet mange forskellige slags arbejdsbukser, der slet ikke duede. »Endnu bedre blev det, da vi fik det hjem og begyndte at arbejde i det. Især de indbyggede værktøjsbælter har udover pasformen til kvinder imponeret os meget«, og Christine supplerer: »Og så er der jo masser af lommer til værktøj og makeup«.

  2010 Presse Kvinder - Arbejdsbeklædning

  Elektrikerfaget det eneste rigtige

  At det lige blev elektriker og ikke et andet håndværk, de to kvinder gav sig i kast med, var der forskellige årsager til. »Vi vurderede, at der var et marked for kvindelige elektrikere, og det har vist sig at holde stik. Elecchicks har fået mange opmuntringer af vores mandlige kolleger, og der har været stor respekt om vores beslutning«, fortæller Christine. »Det mest oplagte fag at vælge som kvinde ville måske være maler, men hvad skulle vi have kaldt os selv«, griner Christine. Elecchicks er på engelsk en ordleg med ordet Electrics (=elektricitet) og chicks (=labre kvinder).

  Opgør med fordommene

  Det hele startede i januar 2009. Efter et skoleophold var Christine og Leah i praktik hos en elektriker i Kent. »Vi kiggede ham over skulderen i alt, hvad han lavede, og han har virkelig lært os alting fra bunden og med stor tålmodighed«, siger Leah. Nu er firmaet godt i gang, og de to opstartskvinder ser flere succeskriterier for firmaet: »Vi skal selvfølgelig have et godt job, vi kan lide, og som kan få privatøkonomien til at løbe rundt. Men ud over det, så vil vi vise, at kvinder kan andet end at bage kager. Vi håber også, at vi har inspireret andre til at prøve kræfter med denne eller andre mandsdominerede brancher«, slutter de to iværksættere fra Elecchicks.