Sikkerhedssko

  Sikkerhedsfodtøj - Presse 2014
  Mon, 10 Nov 2014

  Vi har tendens til at vælge sikkerhedssko efter, hvad øjet foretrækker. Udseendet fortæller dog intet om, hvordan fødderne og kroppen får det af at gå i sikkerhedsskoene 8-9 timer hver dag i månedsvis.

  At finde sikkerhedssko med god støtte og effektiv stødabsorbering er helt afgørende. Ikke bare på kort sigt, så du undgår trætte ben efter en lang arbejdsdag på hårde og/eller ujævne arbejdsunderlag. Men også på lang sigt, så du ikke slider unødvendigt på ben og ryg. Der må ikke være skarpe kanter, der kan gnave indvendigt. Fødderne må ikke blive for varme. Og så skal stødabsorberingen være i top. Vi vil egentlig helst have, at sikkerhedssko skal føles lige så støttende og fleksible som et par mode- eller sportssko.

  Sikkerhed forenet med optimal komfort

  MASCOT har taget udfordringen op. Nu lanceres fire modeller i en helt nyudviklet serie af sikkerhedsfodtøj, hvor målet har været at komme så tæt på komforten i sportssko, som det lader sig gøre. Fokus har været på at forene 100% sikkerhed med at skabe fleksibelt og behageligt fodtøj. Serien rummer to par sikkerhedssko, en sikkerhedsstøvle og en sikkerhedssandal. Indvendigt er alle sikkerhedskomponenter og pasform ens.

  Sikkerhedsstøvler - 2014

  Metalfri tåkappe, der ikke skarver

  Den obligatoriske tåkappe buer opad over tæerne, der hvor tæerne bøjes, når du sidder på hug. Det betyder, at du ikke mærker den overhovedet, når du arbejder på knæ. Tåkappen er helt ny og lavet af det metalfrie materiale komposit. I kraft af at sømværnet er lavet af tekstil og snøreringene af plastik, så er skoene, sandalerne og støvlen helt metalfri. En fordel fx hvis du skal igennem lufthavnenes scannere. Derudover er metal pr. definition kuldeledende og tungere, så der er flere fordele af hente på den konto. Og så er sømværn af tekstil nemmere at bøje, og er dermed mere fleksibelt, når du bevæger dig.

  Dobbelt stødabsorbering

  Stødabsorberingen er sikret ved hjælp af en dobbelt effekt. Både sålmaterialet og den nyudviklede indlægssål af EVA er stødabsorberende. Det ekstraordinære er desuden, at der er stødabsorbering i både hæl og tå. En god stødabsorbering er vigtigt for både ben og ryg. Indlægssålen er desuden åndbar og med stabiliserende svangstøtte. Fodtøjet er ESD-godkendt efter DIN EN 61340-4-3 med denne indlægssål.

  Skridhæmmende og non-marking såler

  Ifølge den seneste arbejdsskadestatistik er forstuvninger, forvridninger og forstrækninger den hyppigst forekommende skadesart overhovedet*. Du kan selv nedbringe risikoen for sådanne skader ved at vælge sikkert og behageligt fodtøj med god støtte. Tilmed er det vigtigt at stå godt fast på ujævne eller våde underlag. Gå også efter den højeste klasse inden for skridsikkerhed, SRC. Alle MASCOTs nye sko er testet efter og har bestået denne sikkerhedsnorm.

  Den nye serie af sikkerhedssko fra MASCOT findes både i sikkerhedsklasse S3 – en støvle og en sko – og i S1P: en sko samt en sikkerhedssandal med lynlukning. Alle er udstyret med en slidstærk sål af PU/PU, der ikke smitter af (non-marking). Den nye serie af fodtøj kan med fordel anvendes af et bredt spektre af faggrupper, som fx håndværk, let byggeri, transport, lager og logistik.

  Presse - Fodtøj - 2014