Danmark hjælper coronakrisens børn

  Globale partnerskaber
  Thu, 04 Feb 2021
  I krisetider er det ofte verdens mest udsatte, der er de største ofre – og i særdeleshed børn. Coronakrisen er ingen undtagelse og der, hvor nøden i forvejen er stor, er den nu ekstrem. Alt for mange børn får ikke den lægehjælp, de har brug for, fordi sundhedssystemet er brudt sammen. Danmarks Indsamling 2021 har derfor fokus på at sikre coronakrisens børn og unge en tryg fremtid.

  Coronakrisen skygger for et utal af børn, der har brug for hjælp. Da det ikke umiddelbart er børn, som bliver mest syge, er fokus et andet sted. Mange steder er det dog børnene, der bliver hårdest ramt. I lande hvor sundhedssystemet er brudt sammen, kan børn ikke længere få akut lægehjælp eller livsnødvendige vacciner. Der er børn, som risikerer at dø af sult eller fejlernæring, da deres forældre ikke længere kan tjene penge til mad. Og for de børn, der normalt går i skole, venter en usikker fremtid, fordi skolerne er lukkede på ubestemt tid. Danmarks indsamling 2021 forsøger at hjælpe nogle af disse børn og skabe håb for børn og unge, dér hvor pandemien rammer hårdest.

  Stort fokus på de 17 verdensmål

  Danmarks Indsamling relaterer sig til FNs 17 verdensmål for bæredygtig udvikling med et særligt fokus på at afskaffe fattigdom, stoppe sult, sikre sundhed og trivsel, kvalitetsuddannelse samt rent vand og sanitet. Danmarks Indsamling er samtidig et unikt samarbejde mellem hjælpeorganisationer, virksomheder og Danmarks befolkning, hvilket viser, hvordan verdensmål nummer 17 – partnerskab for handling – er fundamentet for at nå målene.

  Hos MASCOT arbejder vi også med de 17 bæredygtighedsmål. Som global virksomhed med produktion i udviklingslande har vi stort fokus på medarbejdernes sikkerhed, sundhed og trivsel. Det sikrer vi blandt andet ved at tilbyde gode og anstændige jobs samt tilbyde gratis frokost og gratis adgang til læge på alle vores egne fabrikker. Du kan læse mere om, hvordan MASCOT arbejder med FN’s verdensmål her.

  MASCOT og verdensmålene


  Danmarks Indsamling 2021 har stort fokus på at sikre vores fælles fremtid, og MASCOT støtter naturligvis indsamlingen igen i år.