MASCOT er dokumenteret

socialt ansvarlig
SA 8000 - 2011
28. Marts 2011

Med den netop opnåede certificering, SA 8000 kan MASCOT nu dokumentere indsatsen inden for social ansvarlighed. Kun få andre danske virksomheder har opnået denne certificering.

Det er ikke kun produktionen hos MASCOTs datterselskab i Vietnam, der er blevet undersøgt. Også underleverandører har orden i sagerne.

Nye produktionslande, nye udfordringer

MASCOT er markedsleder inden for arbejdstøj i Danmark og blandt de største mærker i øvrige Europa. For år tilbage fulgte man den naturlige udvikling og flyttede produktionen til Asien. Men hvad gør man, når gode og sikre arbejdsforhold ikke er en selvfølge?

Produktion med europæisk ledelse

MASCOT indviede i 2008 virksomhedens egen nybyggede fabrik i Vietnam. Her er i dag ansat mere end 1000 medarbejdere, hvoraf langt de fleste er ansat som syersker i produktionen af arbejdstøj. »Ved at have vores egen fabrik med europæisk ledelse, opnår vi ikke bare øget effektivitet og produktkvalitet«, fortæller administrerende direktør for MASCOT, Michael Grosbøl. »Vi sikrer også, at vores produkter bliver fremstillet under gode og trygge arbejdsforhold, og det er af afgørende betydning for os«.

2011 Presse - har et godt arbejdsmiljø tilpasset lokale forhold

Socialt ansvar stadig vigtigere

Det bliver stadigt vigtigere for virksomheder at kunne dokumentere deres indsats inden for CSR/social ansvarlighed i kundedialogen. Derfor valgte MASCOT at gennemgå den strukturerede proces, det kræver, at opnå den internationale standard, SA 8000. »Rent markedsmæssigt tror jeg, det har en betydning. Kunderne handler helst med nogen, som dels opfører sig ordentligt, dels har styr på tingene. Udover det sender vi et ganske klart signal til vores underleverandører om, at der ikke kan gås på kompromis med det sociale ansvar. I SA 8000 ligger også en løbende kontrol af vores underleverandører«, siger Michael Grosbøl.

Certificeringen hører hjemme hos MASCOT

Virksomheder, som opnår SA8000 kan vise og dokumentere, at de ikke har børnearbejde, intet tvangsarbejde, et godt arbejdsmiljø tilpasset lokale forhold, organisationsret, ingen diskriminering, rimelig arbejdstid og løn og et effektivt ledelsessystem blandt andet med kontrol af underleverandørers medarbejderforhold. Det var naturligvis alle sammen ting, Mascot Vietnam levede op til, og den største arbejdsbyrde i forbindelse med certificeringen var faktisk at få gjort alle medarbejdere opmærksomme på alle deres rettigheder. Michael Grosbøl er glad for at certificeringen nu er i hus: »Jeg synes, at en sådan certificering er på sin plads for en virksomhed, der brander sig med at være ’tested to work’«, konkluderer han.