MASCOTs danske direktør i Vietnam

  MASCOT tager etisk, socialt og miljømæssigt ansvar - Anerkendelse - 2011 Presse
  Tue, 29 Nov 2011

  MASCOTs danske direktør i Vietnam, Thomas Bo Pedersen fik i går overrakt en royal æresmedalje af HKH Kronprins Frederik. Kronprins Frederik uddelte Prins Henriks Æresmedalje og Dansk Eksportforenings Diplom under et stort erhvervsseminar i Hanoi.

  Æren skyldes Thomas Bo Pedersens store og engagerede arbejde med socialt ansvar for virksomhedens 1700 ansatte i Vietnam.

  CSR var strategi fra begyndelsen

  Siden Thomas Bo Pedersen i 2006 blev ansat af MASCOT til at bygge MASCOTs produktionsfaciliteter op fra bunden, har han haft stærkt fokus på social ansvarlighed: »Lige fra begyndelsen har CSR været et centralt element i den samlede investering i Vietnam. Det startede allerede på byggepladsen, hvor vi lagde internationale standarder for sikkerheden«, fortæller Thomas Bo Pedersen, og understreger, at det vakte stor opsigt i Vietnam, at man faktisk kan gennemføre et større byggeri uden ulykker.

  Gavnligt for både virksomhed og medarbejder

  Det sociale engagement er et helt naturligt fokus i den daglige drift, da det har været en af byggestenene fra begyndelsen, og der er ingen tvivl om, at den gavner både virksomhed, medarbejdere og lokalsamfund: »Vi viser hver dag i vores lokalområde, at vi gør en forskel med gode arbejdsforhold, fornuftige lønninger, sundhedsprogrammer, privat lægeklinik stillet gratis til rådighed for alle ansatte, sociale oplysningskampagner etc. Det gør os ikke bare til en attraktiv arbejdsplads. CSR-investeringen kommer også igen i form af en langt højere effektivitet end normalt i Vietnam«, siger Thomas Bo Pedersen.

  Egne fabrikker i Vietnam:

  Glæde hos dansk handelsminister

  Med på erhvervsseminaret i Hanoi var Handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr, der glæder sig over, at æresmedaljen går til en virksomhed, der påtager sig et klart socialt ansvar: »Når danske virksomheder gør brug af globaliseringens muligheder og placerer produktion i vækstøkonomier som Vietnam, påtager de sig samtidig et ansvar for at sikre ordentlige produktions-, arbejds- og miljøforhold. Det glade budskab i MASCOT-historien er, at anstændig forretning også er god forretning.«

  En stor dag for alle hos MASCOT

  MASCOTs ejer og administrerende direktør Michael Grosbøl modtog med stor glæde nyheden: »Thomas Bo Pedersen har stået i spidsen for et stærkt team af medarbejdere i Vietnam – støttet af et dansk team fra moderselskabet. Det er fantastisk at se, hvordan teamet i fællesskab har ført hele virksomhedens værdigrundlag ind i en vietnamesisk arbejdsmarkedssammenhæng.«, siger Michael Grosbøl.

  Erhvervsseminaret er arrangeret i anledning af 40-året for diplomatiske relationer mellem Danmark og Vietnam. Både lokale og nationale myndigheder har tidligere belønnet MASCOTs CSR-indsats.