Fornemt besøg

  MASCOT® WORKWEAR Laos - 2016
  Mon, 17 Oct 2016

  »Det er fantastisk at se så flot en fabrik i vores land. Jeg håber, at flere investorer vil følge jeres eksempel«.

  Der blev ikke lagt skjul på begejstringen, da MASCOT Laos i dag fik besøg af en fornem delegation, med Forkvinden for Laos' parlament, Madam Pany Yathotu, Industriminister Madam Khemmany Pholsena, og hovedstaden Vientianes guvernør Anouphab Thoulalom i spidsen.

  »Jeg er også meget glad for at høre, at MASCOT i høj grad skaber arbejdspladser for vores etniske minoriteter. Jeg forstår, at 40% af MASCOTs medarbejdere er hmong’er som jeg selv,« sagde Madam Yathotu.

  MASCOT Laos - 2016

  »Det er meget vigtigt for Laos’ udvikling, at vi kan tiltrække investorer som MASCOT,« konstaterede Industriminister Madam Khemmany Pholsena, som besøgte MASCOT for femte gang. Hun har fulgt MASCOTs projekt personligt fra begyndelsen, og hun noterede med et anerkendende smil, at der står ‘Made in Laos’ på produkterne fra MASCOTs fabrik.

  Formanden for parlamentets finansudvalg, Dr. Vilayvong Bouddakham, roste MASCOT for virksomhedens systematiske uddannelsesprogram for ufaglærte kvinder: »Det er vidunderligt at se, hvordan disse førhen fattige kvinder har fået tag i arbejdsmarkedet med ansættelsen hos MASCOT,« sagde han.

  2016 - MASCOT Laos

  Delegationen blev vist rundt af MASCOT Laos’ direktør Thomas Bo Pedersen, der så sent som i går havde fornøjelsen af at vise den danske udenrigsminister Kristian Jensen rundt på MASCOTs hovedfabrik i Vietnam.

  MASCOT Laos er efter en veloverstået indkøringsperiode en høj-effektiv produktionsenhed med omtrent 600 medarbejdere. Her produceres primært vintertøj under topmoderne forhold med det bedste, der kan fås inden for maskiner og andet produktions-udstyr og i produktionsfaciliteter med aircondition.

  Laos - MASCOT® WORKWEAR - 2016

  MASCOT Laos har derudover medarbejder-goder, som man sjældent ser i Laos, herunder egen lægeklinik for medarbejderne samt gratis, sund mad i kantinen. MASCOT Laos blev i sommer SA 8000-certificeret efter det nye skærpede regelsæt, hvor eksterne inspektioner, foretaget af British Standards, løbende kontrollerer, at arbejdsforholdene er af høj international standard.

  2016 - MASCOT® - Laos

  Rundturen gik også forbi MASCOTs egen lægeklinik på fabrikken. MASCOTs læge Anongsavanh Sengchanpeng fortalte om sikringen af medarbejdernes sundhed ved hjælp af daglig lægehjælp og forebyggende kampagner.