Produktionsudvidelser for MASCOT

  MASCOT Laos Presse - Gode, sikre og trygge arbejdsforhold i produktionen - 2018
  Wed, 28 Mar 2018
  MASCOT igangsætter nu etableringen af en samlet fordobling af produktionskapaciteten på virksomhedens adresser i Asien. I første omgang i Laos og senere på året i Vietnam. I alt 1800 nye medarbejdere skal findes i de kommende år.

  MASCOTs første fabrik i Asien stod færdig for præcis 10 år siden denne måned, og sidenhen er yderligere tre fabrikker kommet til. Omtrent 2200 medarbejdere møder dagligt på arbejde i Vietnam og Laos for at producere arbejdstøj til især byggeriet og industrien i hele verden. Og i løbet af i år og næste år bliver det endnu flere.

  Langsigtet investering

  MASCOT har jævnligt over de 10 år udvidet kapaciteten, men nu iværksættes den største enkeltstående udvidelse. »Det sker for at ruste os langsigtet«, forklarer MASCOTs administrerende direktør Michael Grosbøl. »Vi har ambitioner og forventninger om at vokse betydeligt over de kommende år. Vi udvider produktsortimentet, medarbejderstaben i Europa og intensiverer indsatsen på markederne. Det vil kræve en forøget produktionsintensitet, og den gør vi os klar til at imødekomme«, siger Michael Grosbøl.

  21.000 nye m2 klar sidst på året

  Hen over den danske påske er første spadestik til udvidelsen af kapaciteten hos MASCOT i Laos taget. I Laos er der tale om en tredobling af kapaciteten, både hvad angår antallet af kvadratmeter og i stigningen af medarbejdere. De nuværende 10.000 m2 suppleres med yderligere 21.000 m2. Medarbejderstaben forventes af stige fra de nuværende 700 ansatte i Laos til med tiden 2100 ansatte. Såfremt regntiden ikke spænder ben for byggeriet, forventer Michael Grosbøl, at de mange nye sylinjer står klar til at blive indtaget af de første nye medarbejdere sidst på året.

  Socialt ansvarlig produktion af arbejdstøj

  I Vietnam, hvor MASCOT i dag har flest ansatte med i alt 1500 medarbejdere, bliver en mindre udvidelse ligeledes igangsat sidst på sommeren. Her skal omtrent 400 nye medarbejdere findes. På sigt forventer MASCOT således i alt at beskæftige cirka 4000 personer i Sydøstasien.
  Alle MASCOT-fabrikkerne har den anerkendte, internationale certificering af trygge, velordnede og respektfulde arbejdsforhold, SA8000. SA8000 er dokumentation af socialt ansvarlige produktionsforhold i alle detaljer. Certificeringen omfatter en grundig gennemgang af alle processer fire gange årligt og en gencertificering hvert tredje år. Certifikatet tjener blandt som sikkerhed for MASCOTs kunder, i henhold til at MASCOT-arbejdstøjet er produceret under gode forhold for de ansatte.

  MASCOT Laos - Gode, sikre og trygge arbejdsforhold i produktionen - Ledelse - Michael Grosbøl - 2018Administrerende direktør for MASCOT, Michael Grosbøl (til venstre) var naturligvis til stede, da første del af MASCOT Laos officielt blev indviet i 2013.

  MASCOT Laos 2018 - Gode, sikre og trygge arbejdsforhold i produktionen - Ledelse - Thomas Bo Pedersen Direktør for MASCOT Laos og MASCOT Vietnam Thomas Bo Pedersen sammen med Souphan Keokhamphet, Præsident for industriparken VITA PARK, hvor MASCOTs fabrik ligger. Præsidenten nævnte sin tale industrizonens begejstring for, at MASCOT vælger at udvide til tredobbelt størrelse i Laos, fordi MASCOT dermed giver udviklingsmuligheder for den laotiske befolkning og økonomi.

  MASCOT Laos - Gode, sikre og trygge arbejdsforhold i produktionen - 2018 Presse

  2018 - MASCOT Laos - Gode, sikre og trygge arbejdsforhold i produktionen

  Presse - MASCOT Laos - Gode, sikre og trygge arbejdsforhold i produktionen - 2018