Alle børn fortjener en tryg barndom

  2020-Danmarks-indsamling-logo
  Wed, 29 Jan 2020
  Alt for mange børn lever et liv på flugt i en hverdag præget af krig, vold og klimaforandringer. Det er børn, som har mistet deres forældre, deres hjem og deres tryghed og dermed alt det, de kender. Det er en grusom virkelighed for et barn, og Danmarks Indsamling 2020 har netop fokus på at give flere børn et trygt hjem.

  På verdensplan er 35 millioner børn på flugt fra deres hjemland, og mange af dem er flygtet på egen hånd. De uledsagede børn er særligt udsatte og dermed lette ofre for overgreb og vold. De lever under barske vilkår i en hverdag, der er præget af sult, sygdom og sorg. Børnene mangler uddannelse, lægehjælp og beskyttelse, hvilket Danmarks Indsamling kan bidrage til at opnå.

  Formål i tråd med de globale bæredygtighedsmål

  Danmarks Indsamling 2020 støtter børn på flugt ved blandt andet at sikre deres basale sundhed, tilbyde skolegang samt beskytte dem mod vold og overgreb. Det er i tråd med fem af de i alt 17 verdensmål, der handler om at afskaffe fattigdom, stoppe sult, sundhed og trivsel, sikre kvalitetsuddannelse samt rent vand og sanitet. Danmarks Indsamling arbejder dermed med principperne i vores fælles og globale verdensmål.

  Hos MASCOT har vi også stort fokus på at arbejde med principperne i de globale bæredygtighedsmål. Som global tekstilvirksomhed med produktion i udviklingslande har vi blandt andet fokus på at højne de ansattes sundhed, trivsel og sikkerhed – blandt andet ved at tilbyde gode og anstændige jobs. MASCOT tilbyder gratis frokost samt gratis adgang til læge og sundhedsoplysning på alle vores egne fabrikker.

  Danmarks Indsamling har igen i 2020 et ekstremt vigtigt fokus for vores fælles fremtid, og MASCOT støtter naturligvis Danmarks Indsamling igen i år.