Er du beskyttet mod solens UV-stråler

  Hi-vis T-shirtShorts til kvinderKvinde
  Wed, 30 Jun 2021

  Arbejder du ude, når solen bryder gennem skyerne? Når skyerne giver regnskyl, tager du vandtæt tøj på. Når det er koldt, tager du en varm jakke på. Husker du at beskytte dig mod solen? Vores hud er sart overfor solens UV-stråler, og derfor skal du være opmærksom i solskin.

  Er din arbejdstøjsgarderobe klar til sol og sommer? Beskyt dig mod solens stråler og mindsk risikoen for hudsygdomme.

  Hvordan beskytter man sig bedst mod solen?

  Den bedste beskyttelse mod solen er selvfølgelig skygge. Men ofte er det ikke muligt at være i skyggen, når arbejdsdagen foregår udenfor. Det er derfor vigtigt at tage sine forholdsregler og beskytte sig bedst muligt.

  Din påklædning er i høj grad med til at beskytte din hud mod solens stråler. Hvor meget, tøjet beskytter, afhænger blandt andet af materialets tykkelse og tæthed, samt hvilke fibre tekstilet er lavet af. Eksempelvis beskytter en tyk jakke mere end en tynd og luftig T-shirt. Men når der er 20+ grader udenfor, er det ikke nødvendigvis optimalt at lave fysisk hårdt arbejde med en tyk jakke. I stedet kan du bruge en T-shirt, sweatshirt eller polo med UV-beskyttelse. Til hovedet anbefales det, at du bruger en kasket eller en anden form for hat, der giver skygge.

  Det anbefales desuden, at du bruger solcreme på de dele af kroppen, hvor tøjet ikke dækker.

  Sådan virker solbeskyttende tøj

   UV-beskyttende tøj kan enten være lavet af særlige stoffibre, der skærmer solen eller en tæt vævning, som holder solstrålerne ude. Beklædningen kan også få en kemisk efterbehandling eller farvning, der øger solbeskyttelsen i tøjet.

  Når du vælger arbejdstøj som T-shirts, poloer og tynde sweatshirts, der potentielt ikke beskytter lige så meget som en tyk jakke, kan du med fordel se efter produkter med EN 13758-2-certificering. Ved at iføre dig tøj certificeret i henhold til EN 13578-2 mindsker du risikoen for hudskader som følge af solens stråler. Du kan se, om et produkt fra MASCOT er UV-certificeret i vaskeanvisningen.

  I MASCOTs sortiment finder du en lang række UV-beskyttende produkter. Nogle af disse produkter har certificeret beskyttelse i henhold til EN 13578-2. Find UV-beskyttende arbejdstøj hos din MASCOT-forhandler.