Danfoss

  Danfoss Overall - 2011
  Sun, 07 Aug 2011

  2100 Danfoss-timelønnede i Danmark og flere tusind medarbejdere i resten af Europa trækker i nyt arbejdstøj. Koncernen har netop indgået en aftale med MASCOT om levering af arbejdstøj, og det blev blandt andet MASCOTs profil inden for social ansvarlighed, der blev afgørende for samarbejdet.

  Danfoss-medarbejderne i Danmark er netop begyndt at bestille tøjet. De 700 ansatte i Polen er også i gang, og herefter følger koncernens medarbejdere i Slovenien, Rumænien, Slovakiet samt salgsstyrken i Spanien.

  MASCOT leverer hele pakken

  »Valget faldt på MASCOT, fordi MASCOT kan levere hele pakken – de performede godt på alle vigtige områder«, fortæller Lars Peter Christiansen, der er Regional Category Manager hos Danfoss og dermed ansvarlig for indkøb af varer til produktionen, herunder arbejdstøj i Vesteuropa. »Én ting er kvaliteten af selve produktet og leveringen, men mindst lige så betydende har det været, at vi skulle finde en ansvarlig leverandør med orden i Code Of Conduct-regnskabet«, siger han.

  Social ansvarlighed blev afgørende

  Hos Danfoss prioriterer man selv Code of Conduct meget højt, og som en naturlig følge heraf ønsker man også at have leverandører, der har samme indstilling til den sociale, etiske og miljømæssige ansvarlighed. »Vi var meget opmærksomme på, hvilke leverandører der kunne dokumentere den sociale ansvarlighed. At MASCOT har den internationale certificering for social ansvarlighed, SA 8000, var en stærkt medvirkende årsag til, at vi indledte samarbejdet med Silkeborg-leverandøren«, udtaler Lars Peter Christiansen.

  Danfoss logo - Kvinde - 2011

  Høj produktkvalitet og leveringssikkerhed

  Lars Peter Christiansen understreger, at kvaliteten af produkterne naturligvis også var afgørende. Danfoss har haft en lang række MASCOT-produkter til test, og tre afdelinger arbejdede i tøjet i to måneder for at sikre, at tøjet havde en god pasform og var slidstærkt nok. Sidst men ikke mindst har en effektiv logistik og leveringssikkerhed været stærkt medvirkende til valget af MASCOT. »I MASCOT fandt vi en leverandør, der har så bredt et standardprogram, at det ikke har været nødvendigt at få specialfremstillet beklædning. Vi har ansatte med mange forskellige arbejdsfunktioner, og både chauffører og produktionsansatte har fundet velfungerende beklædning hos MASCOT.

  Stor begejstring hos MASCOT

  Salgsstyrken hos MASCOT har været på Als en del gange på det seneste, og salgsdirektør Henrik Bach og Account Manager i Sydjylland René Bie er meget begejstrede for det nye samarbejde: »Vi er naturligvis meget tilfredse med aftalen med Danfoss, da Danfoss er en velrenommeret virksomhed med et stort potentiale«. Ejer og administrerende direktør for MASCOT, Michael Grosbøl ser også samarbejdsaftalen i et andet perspektiv: »Vi er glade for, at andre virksomheder ligesom os lægger stor betydning i det sociale og etiske ansvar. Hos MASCOT er vi sikre på, at det på alle måder betaler sig at handle og behandle folk på en social og etisk forsvarlig måde, og det passer godt ind i MASCOTs øvrige kvalitetspolitik. Men det er også rigtigt godt at opleve, at dokumentationsarbejdet med den sociale ansvarlighed kan blive afgørende for så store ordrer som denne«, udtaler Michael Grosbøl.

  Om Danfoss

  Danfoss er et privatejet, globalt selskab som producerer, markedsfører og sælger produkter til Køle-, varme- og industriområdet. Med 79 fabrikker fordelt på 22 lande har Danfoss globalt set ca. 24.000 medarbejdere. Miljøet står højt på dagsordenen for Danfoss - derfor skal alle Danfoss fabrikker indføre miljøledelsessystemer og certificere dem i henhold til den internationale standard ISO 14001. Danfoss har tilsluttet sig FN’s Global Compact, der omfatter i alt ti principper for god virksomhedsetik. Områderne i Global Compact er menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø og korruption. De ti principper bruges som ramme for rapportering af social og miljømæssig ansvarlighed i Danfoss.

  Danfoss Kontor - 2011 Presse