Kompromisløs sikkerhed og komfort

  Sikkerhedstøj - MASCOT® MULTISAFE - 2014
  Wed, 06 Aug 2014

  I mange år har multibeskyttelsesbeklædning næsten udelukkende haft som formål at beskytte brugeren mod udefrakommende elementer som lysbue, gnister etc. Og det skal det stadig. Men nu kommer en serie af beskyttelsesbeklædning, hvor ikke bare sikkerheden har været vigtig i udviklingsprocessen. Også den indvendige komfort med en velsiddende pasform med god bevægelsesfrihed og tøjets funktioner, som lommer, stropper og justeringsmuligheder har været fokusområder.

  Optimalt set bør arbejdstøj blive testet i brancherne, inden det bliver masseproduceret. Og det er netop, hvad MASCOT har gjort med den nye MASCOT® MULTISAFE-serie. Resultatet er ni gennemtestede produkter, hvor der ikke er gået på kompromis på hverken sikkerhed, funktioner eller design.

  Arbejdstøj, der ikke mærkes

  »Vores fokus er at give vores kunder tøj, som de ikke blot føler sig sikre i, men som de faktisk ikke bemærker, de har på. Du mærker sjældent tøj, hvor alt fungerer og støtter kroppens naturlige arbejdsbevægelser, og hvor der er korrekte funktioner og velplacerede lommer«, vurderer administrerende direktør Michael Grosbøl, der selv har fulgt udviklingsprocessen af MASCOT® MULTISAFE-serien nært.

  MASCOT® MULTISAFE Jakke - Patagonia - 2014

  Testet hos brancherne inden produktion

  Serien har været under udvikling i mere end halvandet år. Noget af det mest tidskrævende – men også det vigtigste – var de indlagte brugertestperioder, hvor MASCOTs udviklingsafdeling sendte arbejdstøjet på arbejde rundt om i Europa. Ansatte i gas-, olie- og elektricitet- og forsyningsvirksomheder har testet tøjet i deres daglige arbejde, og de har løbende givet feedback og forslag til eventuelle ændringer, som MASCOT har udviklet videre på. Eksempelvis førte brugerforslag til en forbedret placering af tommestoklomme, som havde meget at sige for komforten. Testpersonerne var så trætte af, at alt deres arbejdstøj havde tommestoklommerne siddende bag på benet, hvilket gør, at man sidder på sit værktøj, når man sidder, og at man mærker det, hver gang man knæler eller sidder på hug. MASCOT tog en længere dialog med certificeringsinstituttet og fandt frem til en løsning, som ikke alene kunne certificeres, men som også testpersonerne blev meget begejstrede for, fordi det øger komforten ved alle bevægelser betragteligt.

  Flammehæmmende hele brugsperioden

  Sideløbende med test hos brugerne arbejdede MASCOTs egne laboratorier på højtryk for at finde det stof, der havde den helt rigtige kombination af egenskaber. »Mere end 40 forskellige stoftyper blev testet for alt fra krymp til slidstyrke og brudstyrke«, siger Michael Grosbøl og understreger, at det kommer brugeren til gode at vælge de bedste stoftyper: »I modsætning til mange andre leverandører anvender MASCOT en 100% ’inherent’ metervare, hvor det er selve fibrene, der indeholder de flammehæmmende egenskaber. Det betyder, at de flammehæmmende egenskaber ikke forsvinder ved gentagen vask, som det kan være tilfældet med produkter, hvor den flammehæmmende egenskab er lagt på som en overfladebehandling, og hvor brugeren af tøjet ikke har mulighed for at vide, hvornår ’sikkerheden forsvinder’«.

  Hi-vis jakke - MULTISAFE - 2014

  Flere vælger multibeskyttende arbejdstøj

  Det er ikke alle, der har brug for certificeret antistatisk, syrefast og flammehæmmende arbejdstøj, som også beskytter mod lysbue og lejlighedsvis svejsning. Men stadig flere brancher får øjnene op for, hvordan korrekt arbejdstøj kan nedsætte risikoen for visse typer arbejdsskader. Ud over elektrikere, er det især medarbejdere, som arbejder med opbevaring og distribution af energi (gas-, vind-, el- og olieenergi), som går i multibeskyttelses-beklædning. Disse medarbejdere færdes oftest udenfor og tæt på kørende maskiner og lastbiler. Derfor skal tøjet til tider også være vindtæt, vandtæt og åndbart, samt fluorescerende og med reflekser. Den nye MASCOT® MULTISAFE har det hele. En vinterjakke og en vinterbuks er hver godkendt efter ikke mindre end ni forskellige normer.

  Til resten af året fås fluorescerende arbejdsbukser, en overall og en arbejdsjakke som ud over de gængse normer, også er behandlet med en smudsafvisende coating, der holder det fluorescerende tøj rent og dermed synligt over længere tid. Dertil kommer fire produkter, beregnet til at have på inderst: En T-shirt, en sweatshirt samt en langærmet funktionsundertrøje og et par funktionsunderbukser. Alle fire er antistatiske, flammehæmmende og syet med flammehæmmende tråd.

  MASCOT® MULTISAFE - Sikkerhedstøj - 2014

  Den fluorescerende beklædning er godkendt efter den nye, skrappere norm EN ISO 20471. I tillæg er produkterne udstyret med mere refleksmateriale, end normen foreskriver. Alle fluorescerende produkter har desuden kemikalienormen EN 13034, og som en af de få i branchen har begge MASCOTs jakker klasse 2 i lysbuenormen EN 61482-1-2.

  Buks, jakke, overall, T-shirt og Sweatshirt er netop kommet på lager (juni 2014), mens vintertøjet og funktionsundertøjet er på lager pr. september 2014.