Vicestatsminister med stor interesse i arbejdsmiljø

  Mænd
  Thu, 03 Sep 2020

  I august havde MASCOT Laos fint besøg i form af Vicestatsminister og Minister for Industri og Handel Sonexay Siphandone.


  Vicestatsministeren havde en større delegation på tyve personer med sig, der inkluderede Viceminister for Industri og Handel Somchith Inthamith, Direktør for Afdelingen for Industri og Håndværk Buavanh Vilavong, samt Thongthip Phannoulath der er Fungerende Direktør for VITA Park, der er den industripark, hvor MASCOTs fabrik ligger.

  Vicestatsministeren var interesseret i at høre om MASCOTs mange tiltag for arbejdsmiljøet. MASCOT kører kun ét skift og reducerer omfanget af overarbejde så meget som muligt, for at give medarbejderne mulighed for at være så meget sammen med deres familier i dagtimerne. Mange firmaer i tekstilindustrien kører to- eller treholdsskift samt overarbejde i weekenderne for at udnytte deres maskiner så meget som muligt, men arbejde om aftenen, natten og weekenden går naturligvis ud over medarbejdernes familieliv.

   

  Kvinde_Mænd

  Laos har et offentligt socialt sikringssystem, som landets virksomheder bidrager til. Ulig mange andre virksomheder er alle MASCOTs ansatte medlemmer af det sociale sikringssystem. Vicestatsministeren var meget glad for at høre dette, da en stor del af virksomheder i Laos ikke tilmelder sig systemet, og deres ansatte er derfor ikke omfattet af den økonomiske sikring, som systemet giver. Regeringen kører derfor i øjeblikket en kampagne for at udvide deltagelsen i systemet.

  MASCOT Laos kunne også informere vicestatsministeren om, at vi for et par uger siden fik foretaget den halvårlige eksterne audit efter SA8000 standarden, der fokuserer på arbejdsmiljø og ansættelsesforhold. MASCOT har været certificeret efter SA8000 i Laos siden 2016, og er i dag den ene af kun to virksomheder i Laos, der er certificeret efter denne standard.

  Mænd_Kvinder

  MASCOT Laos har for nylig arrangeret et foredrag i firmaets kantine, hvor det lokale politi underviste firmaets 1.300 ansatte i trafiksikkerhed. Vicestatsministeren var også meget glad for MASCOTs omsorg for dets ansatte på dette område.

  Vicestatsminister Sonexay Siphandone takkede for den interessante rundvisning og udtrykte sin glæde over MASCOTs indsats for arbejdsmiljøet på fabrikken.