Kong Vinter

  Vintertøj - 2010 Presse
  Wed, 10 Nov 2010

  Nok er det ikke altid sjovt med kulde, vådt vejr og blæst – men vejret skal i hvert fald ikke afgøre, om du føler dig godt tilpas på arbejdsdagen.

  Klæd dig på i lag og få en komfortabel arbejdsdag, hvor du altid holder dig varm – og hvor du kan smide et enkelt lag eller tage mere tøj på, hvis temperaturen eller arbejdsomgivelserne skifter. Husk også at vælge hensigtsmæssigt sikkerhedsfodtøj.

  Inderst

  Inderst skal du bære et elastisk materiale, der sidder tæt ind til kroppen, og som det allervigtigste er svedtransporterende. Det skal fungere som et ekstra lag hud, og undertøjet må aldrig føles vådt mod huden. Funktionelt undertøjs fornemste egenskab er nemlig lynhurtigt at fordele fugten fra huden på et større område og transportere fugten videre ud til de næste lag tøj. Alt efter temperament kan man vælge undertøj med større eller mindre grad af isolerende egenskaber. Vælg fx undertøj med indhold af uld, hvis du ønsker ekstra varme inderst.

  Mellemlag

  De næste lag tøj er til for at holde dig varm. Når du klæder dig i lag af fx T-shirts, poloshirts, sweatshirts, arbejdsjakker eller hættetrøjer har du mulighed for at tage et lag af eller et ekstra lag på, hvis temperaturerne skifter i løbet af arbejdsdagen. Husk at sikre dig, at disse lag dækker godt op i nakke og hals, samt at ærmerne er så lange, at du ikke fryser dine håndled. Ved håndleddene ligger blodårerne tæt på huden, og hvis du fryser her, bringer blodets cirkulation kulden med sig rundt i kroppen.

  Overtøj

  Når du vælger overtøj, skal du gå efter primært to ting. Dels efter funktioner som lommer og stropper, der passer til fx dit værktøj. Dels egenskaber, der kan skærme dig mod vejret eller omgivelsestemperaturer. Vælg vindtæt og vandtæt tøj, hvis du arbejder ude i skiftende temperaturer. Åndbart overtøj er også et meget stort plus, når du bevæger dig meget. Såfremt du kun har korte ophold udendørs, kan du medbringe et sæt overtræks-regntøj i stedet for at have vandtæt tøj på hele tiden. Hvis du vælger overtøj med aftageligt for har du også mulighed for at regulere temperaturen, og bruge den samme jakke til i foråret med vådt vejr og lune temperaturer.
  Sidst men ikke mindst skal du vælge efter temperament. Vælg model efter om du føler dig bedst tilpas i lange parkaer eller korte pilotjakker – eller noget midt i mellem. Vurder også om du ønsker fx hætte. Alle egenskaber findes naturligvis også i fluorescerende udgaver.

  Termoundertrøje & Vinterjakke - 2010

  Hold fødderne varme

  Vintertid er støvletid. I hvert fald hvis du tilbringer megen tid udendørs. Når kulden sætter ind, er der nogle særlige ting, du skal tænke på, når du vælger sikkerhedsfodtøj. Hvis du har problemer med, at der dannes kuldebroer gennem sømværnet, bør du vælge sikkerhedsfodtøj med et sømværn, der er lavet af et andet materiale end stål – fx tekstilsømværn. Arbejder du i omgivelser med fugt, vand og mudder, har du stor fordel af at vælge fodtøj med et tex-materiale, der gør fodtøjet vandtæt.

  Vintertid er også en tid med underlag, der kan være våde, glatte og mudrede. Derfor er skridsikkerheden vigtig, så du kan holde balancen i alle arbejdssituationer. En høj skridsikkerhed opnås ved at sålens profil har det rette design samt en god profildybde. Også materialet er vigtigt – gummi i løbesålen giver et godt greb. Gå efter fodtøj, der er mærket med SRC, der angiver den højeste klasse inden for certificeret skridsikkerhed. Derudover skal du sørge for, at fodtøjet sidder godt fast på din fod ved at snøre fodtøjet forsvarligt.
  For at sikre en ekstra høj skridsikkerhed kan du vælge en af de nye modeller, som fx MASCOT® Elbrus eller MASCOT® Elgon, som har gummi-løbesåler og har opnået den højeste klasse inden for skridsikkerhed, SRC.

  Husk også at vælge nogle gode sokker, der støtter foden godt. De skal have høj elasticitet, så de sidder godt fast på foden. Hvis sokkerne skrider ned, kan de danne folder, der over tid kan skarve på foden. Vælg mellem forskellige længder og tykkelser af sokker.

  Sokker & Sikkerhedsstøvle - 2010