Ansvarlig produktion

  Ansvarligt forbrug og produktion

  Økonomisk vækst og bæredygtig udvikling forudsætter, at vi viser omtanke, når det gælder vores brug af varer og ressourcer. Vi skal sikre, at vores forbrug og den måde, vi producerer på rundt om i verden, sker på en ansvarlig måde i forhold til nutidens og fremtidens mennesker og miljø.

  Holdbare produkter er bæredygtige produkter

  Ansvarligt forbrug er eksempelvis at købe produkter, der holder længe. Så skal man ikke så ofte købe nyt og bruge nye ressourcer. Det gælder også for arbejdstøjet.

  Hos MASCOT tilbyder vi udelukkende produkter, der er gennemtestede til langvarig brug. Det gælder for alt lige fra stof og forstærkede sømme til ekstra forstærkninger på områder, der er særligt udsatte for slid. Vi producerer tøjet på vores egne fabrikker og kan derfor garantere 100% kvalitetskontrol. Alt det gør, at MASCOTs produkter holder længe. Og det har stor betydning for det bæredygtige regnskab.

  1BBA533B-3A0C-4423-90F7-3409BEAB6D31 - Laboratorietests
  For at sikre kvaliteten har de mange stoftyper gennemgået omfattende testforløb, eksempelvis slidstyrketests, rivstyrketests og brudstyrketests. Høj kvalitet er kernen i MASCOTs DNA. MASCOTs slogan og gennemgående arbejdsmetode har gennem mange år været TESTED TO WORK.

  Genanvendte ressourcer

  Der anvendes mange ressourcer i verdens industrier, men der bliver ikke ved med at være uanede nye ressourcer. Derfor bør vi rette fokus mod allerede anvendte materialer – spild og brugte materialer – som kan genanvendes. Det gør vi hos MASCOT.

  Alt MASCOTs vatfór er lavet med en stor andel genbrugspolyester. MASCOT har desuden et større program af T-shirts, poloshirts og sweatshirts lavet af genanvendt plastik, der er lavet til nye polyestergarner. Andet er lavet af økologisk bomuld, hvilket betyder, at bomulden er dyrket uden brug af pesticider og sprøjtemidler.

  Ikke alle produkter kan fremstilles af genbrugsmaterialer, da det i nogle sammenhænge kan påvirke fx slidstyrken, kvaliteten eller farven. Til gengæld kan en stor del af emballagen være genbrugsmaterialer. Papkasser, papir, og en ny generation af produkt-plastposer er helt eller delvist lavet af genbrugsmaterialer hos MASCOT.

  Stof og øvrige råvarer - Genanvendte ressourcer

  Minimering af spild, energiforbrug og affald i produktionen

  Den bæredygtige produktion omfatter også en begrænsning af spild, affald og udledning. At fremstille beklædning er en omfattende og global proces. Der er mange steder at sætte ind.

  Stof og øvrige råvarer

  Vi samarbejder med alle leverandører om en generel nedbringelse af brugen af kemi og vand. Vi udvælger desuden leverandører i henhold til deres miljøprofil. Langt størsteparten af vores metervarer kommer fra leverandører, der har både Bluesign® og ISO 14001-certifikat. Ligeledes arbejder vi på at omstille dele af indfarvningsprocessen til farvning uden eller med minimal brug af vand.

  Egen produktion

  MASCOT har den helt store fordel, at vi selv producerer langt størsteparten af vores produkter. 75% af alle produkter laves på vores egne fabrikker, hvor vi selv kontrollerer alle processer. De ligger alle placeret i officielle, etablerede industrizoner godkendt af premiereministeriet i Vietnam og Laos. Alle har en udførlig miljøpolitik og løbende kontrol af affaldshåndteringen. Spildevandsrensning udføres af industriområderne og overvåges af miljøagenturer. Inspektioner finder sted kvartalsvis. MASCOT sorterer og registrerer alt affald, og mest muligt hentes med henblik på genanvendelse. Afskårne stofrester fra produktionen er stærkt minimeret, og det sorteres og genanvendes tillige. Desuden har MASCOT en politik vedrørende klimapåvirkninger på egne fabrikker, og der iværksættes regelmæssigt tiltag for at reducere produktionens klimapåvirkning.