MASCOT® FOOTWEAR FLEX

  MASCOT® FOOTWEAR FLEX skoene er lavet af materialer med lav vægt, så den samlede vægt er en af de laveste på markedet. Samtidig er bøjeligheden ved forfoden i en klasse for sig. Sig farvel til tunge, stive arbejdssko, der giver ømhed i fødder og ryg.

  Vægten blandt de laveste

  De nye sikkerhedssko gør det muligt at være effektiv i mange timer uden at få ømme fødder. Det skyldes blandt andet skoenes lave vægt, som er tilvejebragt ved fx at fravælge metal til dele inden i skoen. Tåkappen er af komposit og sømværnet er af et specialtekstil. Når skoene er metalfri indeni, så undgår du også at blive udsat for ekstra kulde- eller varmepåvirkning udefra. Komposit og tekstil er ikke kulde- og varmeledende, som metal er.

  Ekstraordinær komfort ved bevægelse

  Når sømværnet er lavet af tekstil, er det samtidig mere bøjeligt end metalsømværn, så du får nemmere ved at flekse skoen, hvor du har brug for bøjelighed. Især den forreste del af skoen bøjer meget fleksibelt med foden, så skoene følger med forfodens naturlige bevægelser ved fx gang og når du knæler. Derudover har skoene stødabsorberende såler og indlægssåler, som mindsker de stød, man vil få i løbet af en arbejdsdag, og som får skoene til at føles ekstra bløde at bevæge sig i. Fodtøjet er desuden udstyret med en indlægssål med optimeret svangstøtte, der kan modvirke tendens til platfod.

  Stabilitet til arbejde på ujævne underlag

  I den bagerste del af skoen er der omvendt brug for stabilitet. Her er blandt andet placeret en stabiliserende indsats, der giver stabilitet for fødderne ved arbejde på ujævne underlag, stiger og lignende. Hvis skoene bøjer de forkerte steder eller mangler stabilitet kan det nemlig også lede til trætte eller værkende fødder.

  Mange valgmuligheder i FLEX-serien

  Ud over forskelligt udseende, farver og ydermateriale i FLEX-seriens støvler og sko, kan du også vælge imellem forskellige snøremetoder, alt efter hvad der passer i din arbejdssituation. BOA® Fit System gør skoene nemme at få af og på. De snørebåndene fordeler trykket på vristen jævnt, så du opnår en optimal pasform. Alternativt er der modeller med traditionelle snørebånd, og så får du til gengæld en helt metalfri sko. Alle sko er godkendt til den højeste klasse inden for skridhæmmende såler, og naturligvis godkendt efter EN ISO 20345. Du kan vælge mellem klasserne S1P og S3, hvor S3-skoene har et vandtæt ydermateriale i henhold til normen. Vidden på skoene er vidde 10 (størrelse 39-48), mens en enkelt også er at finde i vidde 8 (størrelse 35-41), der typisk foretrækkes af kvinder.